bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart 7550

Snel en voordelig inkt voor de HP Photosmart 7550 bestellen en laten bezorgen? Op deze website vergelijk je de goedkoopste shops en kortingsacties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Hierdoor bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en uiteraard ook zwarte inkt geschikt voor de photosmart 7550 in april 2024. Verder check je via onze specialisten bespaartips, info m.b.t. klooncartridges en technische specificaties.

  • Inktcartridges zijn er al vanaf €11,75.
  • Er zijn verschillende kleuren voor de photosmart 7550: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
  • Maak een keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
  • Alternatieve inkt is lager geprijsd en bevat meer inkt. Dit levert een besparing op van wel 50%.
  • Een vaak gebruikt inktpatroon is de HP 56 XL + HP 57 XL multipack.
  • Tip: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Inhoudsopgave: Webshops met goedkoopste inkt voor HP Photosmart 7550 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt heb ik nodig voor de photosmart 7550? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt kopen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerseriephotosmart
Modelnummer7550
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 56 XL + HP 57 XL multipack
Prijsindicatie € – €€

Goedkoopste HP Photosmart 7550 printerinkt kopen (april 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost zo’n €0,05 en een print met kleur doorgaans €0,10 of nog meer voor een a4. Dankzij de goedkoopste HP Photosmart 7550 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om daar inkt aan te schaffen is bijna altijd aan de prijs. Het is vaak extra voordelig als je kiest voor een online speler. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel bekijk je de grote aanbiederswaar je gerust binnen enkele minuten de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt tonen we of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog goedkoper printen met de photosmart 7550? In de box hieronder communiceren we handige slimmigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

  • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart al snel 55%.
  • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is relatief duur.
  • Test de diverse printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als draft mode. Je levert dan iets in op kwaliteit, maar je verbruikt veel minder inkt.
  • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont en Times New Roman.
  • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
  • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt past in de photosmart 7550?

De bericht dat de inkt vervangen moet worden? Let op: Deze popups kloppen nooit helemaal. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en plaats de nieuwe inkt pas wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Photosmart 7550 betreft een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Begin met het bekijken welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Daarna vergelijk je welk type inkt past. Daar kom je eenvoudig achter.

  1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
  2. Zoek op het printermodel. Hier betreft het de 7550 uit de serie photosmart van HP.
  3. Neem een handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal aanbieders zoals 123inkt en printerinktshop.nl worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart 7550 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Nachtblauw en RAL 5020.
HP Photosmart 7550 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Blauwlila en RAL 3028.
HP Photosmart 7550 YellowGeelGele inkt voor o.a. Koolzaadgeel of RAL 1018.
HP Photosmart 7550 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met diverse inktcartridges voor de photosmart 7550.

Geschikte cartridges passend in de photosmart 7550.
Wij hebben onderstaande gedetecteerd die werken met deze printer.

  1. HP 56 XL + HP 57 XL multipack
  2. HP 56 XL Zwart
  3. HP 57 XL Kleur


Voordelige HP Photosmart 7550 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan kan je beginnen met de cartridge te vervangen. Hieronder is er adviezen waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges photosmart 7550 vervangen

  1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

    Je PC / Mac indiceert welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

  2. Oude cartridge onttrekken

    Open de klep van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Dump ze niet in de container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

  3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

    Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Haal het ontluchtingslabel er af zoals je kunt zien in de instructies.

  4. Nieuwe cartridge installeren

    Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de klep.

  5. Inktcontrole

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP Photosmart 7550

Beste HP Photosmart 7550 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw photosmart 7550? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en zijn fors goedkoper. Huismerk-inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dat bij officiële merkproducten niet perse het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het printen met een huismerk cartridge
In enkele gevallen heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges koopt. Dit soort waarschuwing kan je negeren en wegklikken. Werkt dit niet? Wij plaatsen onderstaand enkele praktische adviezen.

  1. Check of je de juiste namaak cartridge hebt liggen. Noteer het modelnummer en controleer of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
  2. Start de printer opnieuw. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
  3. Loop nog eens na of de inktcartridge wel goed vast zit.
  4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
  5. Check of je het beschermkapje helemaal hebt verwijderd.
  6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
  7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
  8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie indien 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is zeer frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige plakband over de sensor van de lege HP Photosmart 7550 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de photosmart 7550?
Het gros van de printproducten gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Op deze manier heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken met een doekje is ook een goed idee. Je machine heeft een melding als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart 7550 hervullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen voor handen. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Doorgaans wordt dit ook gedaan door specialisten die daar de juiste materialen voor hebben. Deze shops geven laag geprijsde imitatie producten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de photosmart 7550?
Een printapparaat aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Normaliter detecteert een Mac of windows PC de nieuwe printer direct. Vergeet echter niet de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het informatieportaal van HP. De geldige printer drivers die werken met de photosmart 7550 kun je altijd raadplegen op de website van HP. In het supportcenter biedt de leverancier verder uitgebreide specificaties zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de photosmart 7550?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd ongelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen worden uitgelegd via de website van de fabrikant. Ongemakkelijke HP Photosmart 7550 storingen zijn; reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet scannen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De huidige HP printapparaten hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De photosmart 7550 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Bovendien kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
De laatste jaren zien we meerdere merken en aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan maandelijks, om de 3 maanden of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van een lage prijs (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie