bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Canon PGI 72MBK 6402B001 mat zwart / matt black cartridge

Bestel jij ook uitsluitend de goedkoopste Canon PGI 72MBK 6402B001 inktcartridge? Op deze website vergelijk je de beste leveranciers voor extra goedkope cartridges. Deze Canon PGI 72MBK met kleurcode mat zwart (matt black) kun je gebruiken voor het afdrukken van diepzwarte teksten en strakke lijnen. De beste kwaliteit vind je vaak nog binnen de fabrikant (merk) patronen van Canon. Meerdere inktshops als Handyman.nl & Inktshop.nl bieden ook zogenaamde huismerk-cartridges. Je betaalt een stuk minder, je krijgt meer inkt en de kwaliteit is nagenoeg gelijk.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Gemiddelde vanafprijs€10,75
Huismerk tarief€5,38
FabrikantCanon
TypeCanon PGI 72MBK
Productcode6402B001
Kleur beschrijvingmat zwart
Inhoud (ml)14 milliliter
Printcapaciteit1.640 prints
EAN-code4960999902043

Goedkoopste Canon PGI 72MBK 6402B001 inkt bestellen juni 2024

De inhoud (ml) van de 6402B001 cartridge is 14 milliliter. De printomvang is 1.640 prints. Via internet bestel je eenvoudig de originele merkcartridges. Dit is financieel interessanter als je het vergelijkt met fysieke winkels. 112supplies & Handyman.nl zijn erkende verkooppunten voor het kopen van originele Canon inktcartridges. Ze hebben een gigantisch aanbod en hebben vriendelijke medewerkers. Vaak verkopen ze ook een prima huismerk.

 • De voordeligste inkt koop je via internet bij aanbieders zoals Officesavers en Totaalinkt.shop .
 • Originele 6402B001 inktcartridges laat je al thuisbezorgen voor €10,75.
 • Canon imitatie inkt is soms wel 60% goedkoper. De hebt een vergelijkbare kwaliteit.
 • Ga voor een XL-cartridge met extra volume of een multipack (voordeelverpakking) en neem geen losse modellen. De prijs per afdruk wordt dan lager.
 • Onze tips om goedkoper te printen: kies voor printen in zwart-wit, maak gebruik van de juiste eco-printinstellingen (bijvoorbeeld minimale kwaliteit) & kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ryman Eco of Garamond.
 • Via onze website check je de meest bekende webwinkels waar je de beste 6402B001 cartridge aanbiedingen kan kopen.

Prijzen Canon PGI 72MBK 6402B001 mat zwart / matt black vergelijken
Canon inktcartridges zijn best prijzig. Dit type zwarte inktcartridge heeft een adviesprijs van €11,83. Bij online printshops kan dat voordeliger en betaal je circa €10,75. De voordeligste optie is het huismerk. Daarvoor moet je denken aan €5,38. Ook relevant: voordelen en gevaren van huismerk cartridges. Is er een voordeelverpakking, kies dan altijd voor die keuze.

ProductPrijs
Canon PGI 72MBK originele inkt€10,75
Canon PGI 72MBK multipack (merkcartridge)€21,50
Canon PGI 72MBK huismerk inkt * €5,38
Canon PGI 72MBK huismerk duopack * €10,75
Prijsindicatie van de prijs voor een 6402B001 cartridge (matt black) in juni 2024. * Let op: huismerkproducten bevatten meer inkt, prijs is omgerekend naar inhoud originele cartridge.

Waar kan ik de inktpatronen van Canon verkrijgen?

Gelijk Canon PGI 72MBK 6402B001 inkt kopen? Dit cartridgetype (en huismerk alternatieven) kan je op veel plekken wel kopen. Zowel via online shops als bij computerzaken. Onze tip: shop bij een online inktspeciaalzaak. Deze leveranciers hebben betrouwbare service, kunnen snel thuisbezorgen en verstrekken bovendien een goed huismerk.

 • Retailers: Handyman, Action, Bruna, Albert Heijn, Jumbo, Media Markt, Primera, Expert.
 • Landelijke winkels als Amazon, Bol.com, Wehkamp, Ebay, Coolblue, Fonq verkopen de meest gangbare inktpatronen.
 • Erkende inktwebshops als Alleeninkt.nl, 123inkt.nl, Sneltoner.nl, Inktwereld.nl, Printabout.nl, Inkt.nl hebben een uitstekend aanbod, hebben een gebruiksvriendelijke zoekfunctionaliteit en hebben dikwijls aantrekkelijke aanbiedingen.
canon-pgi-72mbk-6402b001-mat-zwart-matt-black-inktcartridge

Originele zwarte 6402B001 inkt van Canon bestellen

Is voor jou printen in hoge kwaliteit belangrijk? De Canon PGI 72MBK originele zwarte inktcartridge is dan de beste keuze. Deze cartridges zijn afkomstig uit de fabriek van Canon en leveren uiteindelijk de mooiste printjes. Deze cartridges werken altijd na plaatsing en je voorkomt vervelende foutmeldingen of storingen. Een aanrader als je wilt printen in hoge kwaliteit en geen zin in gedoe hebt.

 • Originele patronen van Canon bieden de beste kwaliteit prints.
 • Geen risico dat de garantie verloopt.
 • Geen frustrerende waarschuwingen of foutmeldingen. Je kunt altijd printen.
 • Het nadeel van merkcartridges is dat ze niet goedkoop zijn (gemiddeld betaal je €10,75).

Canon PGI 72MBK huismerk alternatieven

Vind je printen te duur? Overweeg in dat geval eens namaak-inkt van goedkope merken. Het 6402B001 huismerk alternatief heeft een uitstekende kwaliteit en zorgt voor een besparing tot wel 60%. Je kunt zoveel besparen door een lage stukprijs en doordat deze inktpatronen gevuld worden met meer inkt. Een goed gevulde cartridge tegen de scherpste prijs. De beste keuze als kwaliteit van ondergeschikt belang is.

 • Canon PGI 72MBK 6402B001 mat zwart / matt black huismerk inktcartridges zijn tot wel 60% voordeliger.
 • Dit komt vooral door het feit dat ze meer inkt bevatten ten opzichte van merk-inkt.
 • De kwaliteit van de prints is nagenoeg hetzelfde (vooral gewone prints met enkel tekst).
 • De schaduwkant van budget inkt is dat je hinder kunt hebben van foutcodes en printerstoringen.

Lastige situaties bij het vervangen van jouw cartridges

Heb je onderhand de mat zwart inkt van Canon geplaatst maar weigert de printer om af te drukken? In het volgende overzicht check je veel voorkomende issues incl. mogelijke oplossing.

ProbleemOplossing
Foutmelding: plaats originele inkt.Komt vaak voor bij huismerk-inkt. Negeer de melding en hervat de afdruktaak.
Printer herkent cartridge niet.Achterhaal of je het dopje / plastic helemaal hebt verwijderd en gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten schoon te maken.
Ik zie verticale strepen op mijn prints.Kijk allereerst of de cartridges goed vast zitten en gebruik de periodieke onderhoudsfunctie.
De printerinkt droogt uit.Voer het reinigingsprogramma uit voor een goed werkende printkop. Een alternatief is om elke week een testpagina te printen.
Het inktpatroon lekt.Stop direct met printen, verwijder de verschillende cartridge en kies voor een grondige schoonmaakbeurt. Zet er vervolgens een nieuwe in.
De meest voorkomende printproblemen bij de Canon PGI 72MBK 6402B001 inkt.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van de Canon PGI 72MBK inktcartridge ?
De prijs van een Canon PGI 72MBK 6402B001 met kleur mat zwart (matt black) cartridge is gemiddeld zo’n €8,88 excl. btw (dat betekent €10,75 inclusief btw). Indien je een voordeelverpakking of multipack koopt betaal je ongeveer €21,50. Dankzij een huismerk cartridge met het OEM-nummer 6402B001 dalen de printkosten aanzienlijk. De adviesprijs van de huismerk-cartridges is aantrekkelijker (+/- €5,38) en je kunt er meer printjes mee maken (meer inhoud).

De inktcartridge wordt niet gevonden, wat kan ik doen?
Af en toe valt het voor dat een net nieuwe inktcartridge niet wordt herkend. We bieden daarom een aantal oplossingen: Controleer nog eens of de patronen goed vast zitten, en controleer nog eens of je het dopje / plastic juist verwijderd hebt. Download de juiste printersoftware of reset het apparaat terug naar fabrieksinstellingen. Maak eventueel vuil op de contactpunten schoon en onderzoek de printkop.

Is het Canon PGI 72MBK huismerk alternatief interessant?
Een huismerk 6402B001 alternatief bestellen is een veel gevallen lucratief. Namaak inkt is soms wel 55% goedkoper vergeleken met originele inkt. De verkoopprijs is aantrekkelijker en deze cartridges hebben meer volume (meer ml. inkt). De kwaliteit is gewoon erg goed. De schaduwkant is dat er sprake kan zijn van printerstoringen en foutmeldingen. Zulke storingen kan je meestal simpel oplossen.

Kan ik de Canon PGI 72MBK 6402B001 inktcartridge navullen?
Het bijvullen van een inktcartridge kan je zelf ook thuis doen. Daarvoor koop je een complete navulset met inkt voor het Canon inktpatroon. Op Youtube en diverse website lees je daarvoor veel tips: Verwijder de capsule. Daarop volgend plaats je de injectiespuit met zwarte inkt in een zelfgemaakt gat in het patroon. Afsluitend kun je alles weer terugzetten in originele staat. Achteraf achterhaal je of de nieuwe Canon inkt op de goede manier op het papier terecht komt door het starten van een testprint.

Plaats een reactie