bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 167C

Probleemloos inkt voor de Brother DCP 167C bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker bekijk je de meest geschikte leveranciers en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Zo vind je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt geschikt voor de dcp 167c in februari 2024. Daarbij doorzoek je op inktaanbieding.nl slimme bespaartips, specificaties betreffende huismerk-inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €15,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp 167c: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit voordelige namaak inkt of originele inkt van Brother.
 • Budget inkt is goedkoper en bevat meer inkt. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een prima inktproduct is de 2x Brother LC-980 Multipack XL.
 • Advies: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoudsopgave: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother DCP 167C | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een dcp 167c? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen

MerkBrother
Printerseriedcp
Modelnummer167c
Soort printerInkjet
Populaire cartridge2x Brother LC-980 Multipack XL
Gemiddelde kosten

Goedkoopste Brother DCP 167C printerinkt kopen (februari 2024)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld enkele centen en met kleur al snel €0,10 – €0,12 per afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste Brother DCP 167C cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor nieuwe inkt is meestal erg duur. Het is qua prijs gunstiger als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we het sterkst bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna staan gerenommeerde online leveranciers waar je zonder gedoe gemakkelijk de juiste inkt kunt vinden. Per verkoper kan je zien of ze budget inkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de dcp 167c? Hierna kan je aan de slag met praktische tips om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het printen kan je kiezen voor opties als lage kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco of Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van de stroom als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de dcp 167c?

Geeft de computer een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Tip: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en zet deze er pas in op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother DCP 167C is een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Onderzoek als eerste welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Zoals 167c uit de serie dcp van Brother.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij diverse online aanbieders als Inkt.nl en Goedkoopprinten.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Een uitgebreidere uitleg vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP 167C CyaanBlauwBlauwe inkt voor Parelmoer nachtblauw en RAL 5004.
Brother DCP 167C MagentaRozeRoze inkt voor Heidepaars en RAL 3011.
Brother DCP 167C YellowGeelGele inkt voor kleuren als Bruinbeige of RAL 1026.
Brother DCP 167C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de dcp 167c.

Relevante cartridges passend in de dcp 167c.
Wij hebben de volgende gekozen die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Brother LC-980 Multipack XL
 2. Brother LC-980 Multipack XL
 3. Brother LC-980BK Zwart XL
 4. Brother LC-980C Cyaan XL
 5. Brother LC-980M Magenta XL
 6. Brother LC-980Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 167C cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de cartridge te plaatsen. Onderstaand is er een handige uitleg waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges dcp 167c vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Zet de printerklep open en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plasticje zoals weergegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother DCP 167C

Beste Brother DCP 167C huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw dcp 167c? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit proces gebeurt bij derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen er nog wel eens aan schort. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Soms krijg je een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother hoopt dat jij hun eigen cartridges koopt. Zo’n foutcode is vaak gewoon te negeren. Is dat niet mogelijk? In dat geval vind je hierna enkele praktische adviezen.

 1. Check of je de geschikte navulbare cartridge hebt gekocht.Noteer het modelnummer en controleer of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Kijk of je het beschermkapje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit als 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is zeer frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Start met het kiezen voor zwart-wit. Geen succes? Plak ondoorzichtige tape over het venster van de lege Brother DCP 167C cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de dcp 167c?
Een aanzienlijk aantal modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zodoende blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw Brother cartridges schoonmaken met een doekje is ook aan te raden. Je product indiceert als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP 167C navullen?
Op de markt zijn navulbare items in de handel. We hebben het hier over inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan printwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze experts bieden aantrekkelijke imitatie producten of kostbare originele Brother cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een dcp 167c?
Een printer opstarten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Gewoonlijk herkent een windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de bijbehorende printersoftware. Dit is te downloaden via de downloadpagina van Brother. De geldige printer drivers die geschikt zijn voor de dcp 167c staan op de website van Brother. Op de update- en service pagina tref je tevens additionele ondersteuning zoals instructies, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de dcp 167c?
Een printerstoring is frustrerend en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht op het informatieportaal van het merk. Veel voorkomende Brother DCP 167C storingen zijn; printkop fout, geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, wil niet printen, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De huidige Brother scanners en printers bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De dcp 167c WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
Vandaag de dag zien we meerdere merken en aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de 30 dagen, om de paar maand of wanneer de inkt bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je zekerheid dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (100 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie