bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2488

Probleemloos inkt voor de HP DeskJet F2488 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vergelijk je de voordeligste winkels en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en uiteraard ook zwarte inkt die compatibel zijn met de deskjet f2488 in februari 2023. Evenzeer tref je op deze pagina slimme bespaartips, adviezen inzake klooncartridges en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €15,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet f2488: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een vaak gebruikt artikel is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Spring direct naar: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet F2488 | Besparen op de printkosten | Welke inkt past in de deskjet f2488? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Modelf2488
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet F2488 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost gemiddeld €0,05 en een kleurenafdruk doorgaans €0,08 – €0,11 per a4. Door middel van de goedkoopste HP DeskJet F2488 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor je inkt-aankoop is meestal aan de prijs. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dit komt naar voren uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht check je de meest populaire online aanbieders waar je probleemloos vandaag nog inkt kunt bestellen. Per aanbieder kan je zien of ze namaak inkt en/of originele inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Zonder veel kosten printen met een deskjet f2488? In onderstaande opsomming bekijk je nuttige trucs die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Neem imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie minimale kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier of Garamond.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt is geschikt voor de deskjet f2488?

Geeft de computer een notificatie dat de inkt vervangen moet worden? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en ververs deze als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet F2488 is een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Bekijk altijd welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Daarna vergelijk je welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Bijvoorbeeld f2488 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel online leveranciers als replacedirect en Inktdiscount.nl vind je ook huismerk-varianten. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details daarover bieden we hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2488 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Signaalblauw of RAL 5009.
HP DeskJet F2488 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Bruinrood en RAL 3002.
HP DeskJet F2488 YellowGeelGele inkt voor met name Briljantgeel en RAL 1027.
HP DeskJet F2488 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet f2488.

Geschikte cartridges voor in een deskjet f2488.
Onze expert heeft de volgende ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2488 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vervangen. Hieronder vind je een kort informatieblok met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges deskjet f2488 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC indiceert welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkast en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het label zoals je kunt lezen in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig aan en doe de klep weer dicht.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet F2488

Beste HP DeskJet F2488 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet f2488? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele producten.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en de prijs is erg concurrerend. Klooninkt is volledig vol gevuld, wat bij de grote merken niet perse het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdruk is uitstekend en doet amper onder voor officiële inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen komt er een bericht met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Zo’n foutmelding kan je gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? We bieden hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte budget cartridge hebt aangeschaft. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze klopt met de originele inkt.
 2. Haal de printer even van het net. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Check of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een keer printen met de originele inkt. Wanneer dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Kijk of je het plasticje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen en problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen wanneer een andere kleur leeg is. Dat is niet erg handig. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband op de volumelezer van de lege HP DeskJet F2488 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet f2488?
Een aanzienlijk aantal printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop in goede conditie te houden. Door dit systeem blijft de printer mooie afdrukken maken. Regelmatig de HP cartridges schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je printer toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2488 hervullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen in voorraad. We bedoelen dan inktpatronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Tevens kan je het hervullen ook uitbesteden aan specialisten die hier faciliteiten voor hebben. Deze shops geven voordelige huismerkproducten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet f2488?
Jouw all-in-one printer installeren en instellen doet iedereen eenvoudig zelf. Normaliter herkent jouw windows of Mac computer de aangesloten printer vanzelf al. Vergeet echter niet de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de downloadpagina van HP. De beste printer drivers die werken met de deskjet f2488 staan vermeld op de website van HP. Op de downloadpagina check je daarnaast extra ondersteuning zoals de handleiding, info over het reinigingsprogramma en het verhelpen van storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet f2488?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen zijn te benaderen op de support-pagina van het merk. Veel voorkomende HP DeskJet F2488 storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, geen inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen, langzaam, cartridgeprobleem.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De tegenwoordige HP printapparaten verlenen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De deskjet f2488 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Op dezelfde manier kan er worden geprint via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we steeds meer merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan 4 wekelijks, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een volle voordelige cartridge. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en mag je erop vertrouwen dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (25 prints per maand) tot exclusief (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie