bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 540CN

Eenvoudig online inkt voor de Brother DCP 540CN bestellen en laten thuisbezorgen? Door middel van onze inktvergelijker check je de bekendste webwinkels en aantrekkelijke acties voor printerinkt voor alle printers. Op die manier bestel je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en key (zwarte) inkt geschikt voor de dcp 540cn in maart 2023. Ook vind je via onze specialisten tips om goedkoper te printen, informatie omtrent huismerk-inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €19,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de dcp 540cn: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Budget inkt is aanzienlijk voordeliger en bevat meer inkt. Je bespaart al snel 60%.
 • Een prima artikel is de 2x Brother LC-1000 Multipack XL.
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Brother DCP 540CN | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de dcp 540cn? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamBrother
Seriedcp
Model540cn
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridge2x Brother LC-1000 Multipack XL
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste Brother DCP 540CN printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost gemiddeld €0,03 – €0,06en eentje met kleuren al snel €0,11 voor een a4. Door het kopen van de goedkoopste Brother DCP 540CN cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor een inktpatroon is doorgaans een duur grapje. Je bent veel goedkoper uit wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we vooral bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder vergelijk je de grote webshopswaar je gebruiksvriendelijk snel de juiste inkt kan bestellen. Per aanbieder laten we zien of ze hervulbare inkt en/of originele producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Voordelig printen met de dcp 540cn? In onderstaande opsomming check je meerdere trucs om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Neem budget inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en bespaart al snel 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals snel-modus. De kwaliteit is iets minder, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco of Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de dcp 540cn?

De seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Deze popups kun je vaak nog wel even negeren. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en zet deze er pas in als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother DCP 540CN betreft een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welke kleur aan vervanging toe is. Hierna wil je weten welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de 540cn uit de serie dcp van Brother.
 3. Kijk in de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de bekende online leveranciers als replacedirect en Handyman.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer gegevens hierover lees je verderop.

TypeKleurInfo
Brother DCP 540CN CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Gentiaanblauw en RAL 5000.
Brother DCP 540CN MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Oriëntrood of RAL 4009.
Brother DCP 540CN YellowGeelGele inkt voor kleuren als Maisgeel of RAL 1014.
Brother DCP 540CN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de dcp 540cn.

Relevante cartridges voor o.a. de dcp 540cn.
Ons systeem heeft verschillende achterhaald die passen in deze printer.

 1. 2x Brother LC-1000 Multipack XL
 2. Brother LC-1000 Multipack XL
 3. Brother LC-1000BK Zwart XL
 4. Brother LC-1000C Cyaan XL
 5. Brother LC-1000M Magenta XL
 6. Brother LC-1000Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 540CN cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vernieuwen. Verderop zetten we een handige uitleg waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges dcp 540cn vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je windows of mac PC vertelt je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal de oude patronen uit het device. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother DCP 540CN

Beste Brother DCP 540CN huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw dcp 540cn? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en de prijs is erg concurrerend. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De printkwaliteit is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het plaatsen van huismerk cartridge
Af en toe krijg je een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dat komt omdat Brother eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit type storingscode kan je negeren en wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Wij plaatsen hieronder een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de geschikte huismerk cartridge hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze hetzelfde is als het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Start de printer opnieuw. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Kijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je vaak eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Bekijk of je het plakkertje verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Brother.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie in het geval dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Stel de printer allereerst in op puur zwart-wit printing. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige tape op het plastic venstertje van de lege Brother DCP 540CN cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de dcp 540cn?
Nieuwe multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Dankzij automatische printkopreiniging zul je altijd een goede afdruk krijgen. Om de paar maanden de Brother cartridges even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. Je product laat het automatisch weten wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 540CN bijvullen?
Op de markt zijn navulbare patronen te koop. We bedoelen dan speciale patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Ook kan je dit ook laten uitvoeren door printshops die hier ervaring mee hebben. Deze organisaties werken met betaalbare imitatie artikelen en dus niet originele Brother cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de dcp 540cn?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. In de regel detecteert een windows PC of Mac de nieuwe printer direct. Vergeet echter niet de bijbehorende printersoftware. De meest recente versie vind je via de portalen van Brother. De geldige printer drivers voor een dcp 540cn staan op de website van Brother. Op de update- en service pagina check je tevens relevante informatie zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor het installeren en hulp bij technische problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een dcp 540cn?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes zijn op te zoeken via de informatiefolders en via supportmedewerkers. Vervelende Brother DCP 540CN storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, reiniging, geen wifi, langzaam, wil niet printen, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De beste Brother printapparaten verschaffen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De dcp 540cn WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kan je ook een afdruk maken via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we meerdere fabrikanten waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan per 4 weken, om de 3 maanden of zodra de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie