bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 7045N

Direct inkt voor de Brother DCP 7045N bestellen en gratis laten bezorgen? Op deze website vergelijk je de beste webwinkels en acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zo vergelijk je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die bedoeld zijn voor de dcp 7045n in december 2022. Ook doorzoek je op deze pagina tips om te besparen op de printkosten, specificaties inzake namaak inkt & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners koop je al vanaf €43,50.
 • Beschikbare kleuren voor de dcp 7045n: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Maak een keuze uit huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een prima inktpatroon is de Brother TN-2120 toner zwart.
 • Aanrader: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Spring direct naar: Webshops met goedkoopste inkt voor Brother DCP 7045N | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is de juiste inkt voor de dcp 7045n? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkBrother
Printerseriedcp
Model7045n
Type printerLaser
Vaak bestelde tonerBrother TN-2120 toner zwart
Verwachte prijs €€ = €€€

Goedkoopste Brother DCP 7045N printerinkt kopen (december 2022)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,03 – €0,06en een full-color rond de €0,08 – €0,11 per print. Door het kopen van de goedkoopste Brother DCP 7045N toners is het eenvoudig om geld te besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is doorgaans erg prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht check je de meest bekende online leveranciers waar je zonder gedoe vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per website beschrijven we of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een dcp 7045n? Hierna communiceren we praktische handigheidjes om nog voordeliger te printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart tot wel 65%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont Sans en Baskerville Old Face.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt is goed voor een dcp 7045n?

Geeft de computer een bericht dat dat het inktpatroon leeg is? Advies: Deze berichten worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang nooit direct de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en start pas met het vervangen wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother DCP 7045N heet in de volksmond een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Controleer eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens bekijk je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek naar het tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de 7045n uit de serie dcp van Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij verschillende online leveranciers als Inktshop.nl en Office Centre worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Brother DCP 7045N CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Duifblauw en RAL 5007.
Brother DCP 7045N MagentaRozeRoze inkt voor Verkeersrood of RAL 4002.
Brother DCP 7045N YellowGeelGele inkt voor o.a. Maisgeel of RAL 1028.
Brother DCP 7045N Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inkttoners voor de dcp 7045n.

Toepasbare toners voor in de dcp 7045n.
Onze expert heeft de volgende gekozen die passen in deze printer.

 1. Brother TN-2000 toner zwart
 2. 2x Brother TN-2000 toner zwart
 3. Brother DR-2000 Drum


Voordelige Brother DCP 7045N toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Begin dan met het stappenplan om de toner te vernieuwen. Onderstaand staat een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners dcp 7045n vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je windows of mac PC zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude toner onttrekken

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals dit wordt aangegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP 7045N

Beste Brother DCP 7045N huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw dcp 7045n? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft meer inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdrukkwaliteit komt overeen met originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Wellicht heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Brother het liefste ziet dat jij hun originele toners plaatst .Dit type melding kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? Je treft hieronder diverse snelle tips.

 1. Kijk allereerst of je de juiste namaak toner hebt liggen. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze strookt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een testprintje doen met de merkinkt. Wanneer dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je het kapje verwijderd hebt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printers werken niet met zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Start met het kiezen voor puur zwart-wit printing. Geen effect? Plak ondoorzichtige tape over het venstertje van de lege Brother DCP 7045N toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp 7045n?
Een groot deel van de modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier blijft jouw printer in topconditie. Af en toe uw Brother toners stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Je product laat het automatisch weten wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP 7045N navullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Het betreft speciale patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Tevens kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die hier faciliteiten voor hebben. Deze winkels bieden voordelige namaak producten en dus niet originele Brother toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de dcp 7045n?
Een printer installeren en instellen is sinds enkele jaren kinderspel. Normaal gesproken detecteert een Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Zorg wel voor de bijbehorende printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het informatieportaal van Brother. De geldige printer drivers voor je dcp 7045n staan op de website van Brother. In het supportcenter biedt de leverancier tevens aanvullendeinfo zoals instructies, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de dcp 7045n?
Een printerstoring is ergerlijk en kan voor veel problemen zorgen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke foutmeldingen zijn op te zoeken op het gebruikersportaal van de leverancier. Bekende Brother DCP 7045N storingen zijn; vastgelopen papier, reiniging, geen wifi, geen inkt, printkop fout, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen, langzaam.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwste Brother printers verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De dcp 7045n WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Bovendien kan je ook printen en scannen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we meer en meer printermerken die handige inkt abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan om de 30 dagen, om de paar maand of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope toner. Zodoende zit je nooit zonder inkt en heb je zekerheid dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van budget (tientallen prints per maand) tot het zakelijke aanbod (honderden prints per maand).

Plaats een reactie