bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP J1100DW

Probleemloos inkt voor de Brother DCP J1100DW bestellen en laten bezorgen aan huis? Via deze Inktvergelijker vergelijk je de betrouwbaarste webshops en forse kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Daardoor scoor je snel goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt die passen in de dcp j1100dw in februari 2024. Eveneens ontdek je via onze specialisten bespaartips, adviezen met betrekking tot imitatie inkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €11,75.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de dcp j1100dw: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Zodoende bespaar je al snel 55%.
 • Een populair product is de Brother LC-3233 Voordeelset.
 • Aanrader: bespaar met een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP J1100DW | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is goed voor een dcp j1100dw? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkBrother
Printerseriedcp
Modelj1100dw
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeBrother LC-3233 Voordeelset
Prijsindicatie €€€

Goedkoopste Brother DCP J1100DW printerinkt kopen (februari 2024)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost al snel €0,06 en een afdruk met kleur al gauw €0,08 – €0,11 per print. Door middel van de goedkoopste Brother DCP J1100DW cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is meestal onverstandig. Je bent veel goedkoper uit als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vergelijk je de grote aanbiederswaar je op een betrouwbare manier binnen enkele minuten de juiste inkt kan bestellen. Per webshop beschrijven we of ze navulbare inkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de dcp j1100dw? In het lijstje hierna check je verschillende tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie beperkte kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Overweeg een lettertype als Ryman Eco en Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan ik gebruiken in een dcp j1100dw?

De seintje dat de inktvoorraad op is? Tip: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en start pas met het vervangen wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother DCP J1100DW is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens zoek je uit welk product past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Denk dan aan j1100dw uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de meeste online leveranciers als coolblue.nl en Inktbaas.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer details daarover tref je verderop.

TypeKleurInfo
Brother DCP J1100DW CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Paarsblauw of RAL 5015.
Brother DCP J1100DW MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Aardbeirood en RAL 3001.
Brother DCP J1100DW YellowGeelGele inkt voor kleuren als Licht ivoorkleurig of RAL 1032.
Brother DCP J1100DW Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met diverse inktcartridges voor de dcp j1100dw.

Populaire cartridges voor o.a. de dcp j1100dw.
We hebben diverse ontdekt die werken met deze printer.

 1. Brother LC-3233 Voordeelset
 2. Brother LC-3233 Black
 3. Brother LC-3233 Cyan
 4. Brother LC-3233 Magenta
 5. Brother LC-3233 Yellow


Voordelige Brother DCP J1100DW cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verversen. Onderstaand vind je een handige uitleg waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges dcp j1100dw vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De PC zal een melding tonen welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet weg maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder de tape zoals aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en doe de klep weer dicht.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother DCP J1100DW

Beste Brother DCP J1100DW huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw dcp j1100dw? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en heeft bijna dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk cartridge
Zo nu en dan krijg je een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Brother liever heeft dat jij hun originele cartridges koopt. Een dergelijke storing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Werkt dit niet? In dat geval vind je hierna een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de juiste imitatie cartridge in huis hebt. Schrijf het modelnummer op en check of deze overeenkomt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je mogelijk eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Loop nog eens na of je het dopje / plastic hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Diverse printers weigeren zwart-wit te printen op het moment dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat geeft grote irritatie. Er zijn echter wel simpele hacks. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor zwart en wit printen. Is dit geen optie? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege Brother DCP J1100DW cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de dcp j1100dw?
De meeste modellen beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zo blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw Brother cartridges even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je printer laat een popup zien wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP J1100DW opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen die je kunt kopen. We hebben het hier over cartridges of toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Ook kan je dit ook laten doen bij ondernemingen die hierin gespecialiseerd zijn. Deze specialisten werken met betaalbare huismerkproducten of dure originele Brother cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een dcp j1100dw?
Een printapparaat opstarten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Gewoonlijk detecteert een windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Zorg wel voor de geldige printersoftware. Dit is te downloaden via de downloadpagina van Brother. De beste printer drivers voor een dcp j1100dw zijn te downloaden op de website van Brother. Daar biedt de leverancier voorts praktische assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de dcp j1100dw?
Een printerstoring is ergerlijk en kan zorgen voor de nodige stress. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen via het online portaal van de ontwikkelaar. Bekende Brother DCP J1100DW storingen zijn; geen inkt, vastgelopen papier, geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, slecht leesbare tekst, wil niet printen, langzaam, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De nieuwste Brother (multifunctionele) printers beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat ze ook werken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De dcp j1100dw WiFi printer is dan via internet te benaderen. Bovendien kan je ook een afdruk maken vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Vandaag de dag zien we verschillende merken en aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Een winkel of fabrikant stuurt dan per 4 weken, per half jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope cartridge. Op die manier zit je nooit zonder inkt en weet je zeker dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot exclusief (honderden prints per maand).

Plaats een reactie