bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP J125

Zonder gedoe inkt voor de Brother DCP J125 bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker vergelijk je de goedkoopste online verkooppunten en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Op deze manier ontdek je direct goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die gebruikt kunnen worden in een dcp j125 in november 2023. Verder ontdek je via onze specialisten bespaartips, specificaties inzake huismerk-inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €12,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de dcp j125: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: het huismerk of originele inkt van Brother.
 • Budget inkt is aanzienlijk voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Een vaak gebruikt artikel is de 2x Brother LC-985 Multipack XL.
 • Aanrader: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor Brother DCP J125 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de dcp j125? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bekijken | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkBrother
Seriedcp
Modelj125
Type printerInkjet
Populaire cartridge2x Brother LC-985 Multipack XL
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste Brother DCP J125 printerinkt kopen (november 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost gemiddeld €0,03 – €0,06en een afdruk met kleur rond de €0,08 – €0,11 per afdruk. Wanneer je kiest voor de goedkoopste Brother DCP J125 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is vaak erg prijzig. Er is veel geld te besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat weten we van de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is met name zo voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema check je de meest populaire online aanbieders waar je veilig en eenvoudig inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder zie je of ze klooninkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een dcp j125? In de volgende lijst vind je belangrijke truukjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart tot wel 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als eco-modus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Courier en Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de dcp j125?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Inkt indicatoren blijken vaak niet te kloppen. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en start pas met het vervangen als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother DCP J125 betreft een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Onderzoek als eerste welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Zoals j125 uit de serie dcp van Brother.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal online aanbieders als 123inkt en Paradigit vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details daarover bieden we hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP J125 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Groenblauw en RAL 5004.
Brother DCP J125 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Signaalviolet of RAL 3028.
Brother DCP J125 YellowGeelGele inkt voor Dahliageel of RAL 1017.
Brother DCP J125 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de dcp j125.

Toepasbare cartridges die passen in de dcp j125.
Wij hebben onderstaande gevonden die passen in deze printer.

 1. 2x Brother LC-985 Multipack XL
 2. Brother LC-985 Multipack XL
 3. Brother LC-985BK Zwart XL
 4. Brother LC-985C Cyaan XL
 5. Brother LC-985M Magenta XL
 6. Brother LC-985Y Geel XL


Voordelige Brother DCP J125 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de cartridge te verversen. Onderstaand staat een overzicht zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges dcp j125 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De printer of computer vertelt je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkast en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd op het doosje.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Installeren

  De printer controleert de geplaatste inkt. Wanneer het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother DCP J125

Beste Brother DCP J125 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw dcp j125? Dan bestel je nieuwe inkt. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een groter inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw gevuld worden met inkt. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en de prijs is erg concurrerend. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Misschien zul je een foutmelding krijgen wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Brother je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges plaatst .Een storing kan je gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je leest in de bijgaande opsomming nog wat adviezen.

 1. Controleer of je de juiste huismerk cartridge hebt gesteld. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze in lijn is met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Start de printer opnieuw. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Loop nog eens na of je het beschermingsmateriaal verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Onderhoud de printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Sommige printers printen geen zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Er bestaan meerdere lifehacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige plakband over het venstertje van de lege Brother DCP J125 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp j125?
De meeste printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Zo nu en dan uw Brother cartridges er even in en uit halen kan ook helpen. De software toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP J125 opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare patronen te koop. Dit zijn inktpatronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In de regel kan je dit ook laten doen bij specialisten die hier meer ervaring mee hebben. Deze organisaties werken met betaalbare huismerk artikelen en verstrekken geen originele Brother cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een dcp j125?
Een printapparaat installeren en klaar maken voor gebruik gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Normaliter herkent een Mac of windows PC de printer direct na het aansluiten. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Dit is te downloaden via de bijgeleverde CD van Brother. De erkende printer drivers voor je dcp j125 zijn te vinden op de website van Brother. In het downloadcentrum download je verder aanvullendeondersteuning zoals een gebruiksaanwijzing, de juiste instellingen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de dcp j125?
Een printerstoring is frustrerend en kan voor veel problemen zorgen. De printer laat foutcodes zien. Zulke foutmeldingen zijn op te zoeken via de portalen van de leverancier. Ongemakkelijke Brother DCP J125 storingen zijn; reiniging, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De huidige Brother printersystemen verschaffen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De dcp j125 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Tevens kan je ook een afdruk maken via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig opvallend veel printermerken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je krijgt dan per 4 weken, per half jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot grote abonnementen (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie