bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark P

Goedkope inkt voor de Lexmark P bestellen en gratis laten bezorgen? Op deze website tref je de goedkoopste winkels en kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Op die manier bestel je direct goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de p inkjet in maart 2023. Daarbij bieden wij via onze specialisten slimme bespaartips, adviezen omtrent huismerk-inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €18,50.
 • Je hebt diverse kleuren voor de p inkjet: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit een budgetlabel of originele inkt van Lexmark.
 • Namaak inkt is lager geprijsd en bevat meer inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 55%.
 • Een veel besteld inktpatroon is de Lexmark 32 + Lexmark 32.
 • Niet vergeten: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Inhoudsopgave: Goedkoopste inkt voor Lexmark P | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is geschikt voor de p inkjet? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkLexmark
Seriep
Modelinkjet
PrintersoortInkjet
Vaak bestelde cartridgeLexmark 32 + Lexmark 32
Prijsindicatie

Goedkoopste Lexmark P printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk in zwart wit kost je ongeveer €0,05 – €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,10 of nog meer per printje. Door te kiezen voor de goedkoopste Lexmark P cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor je inkt-aankoop is bijna altijd een dure aangelegenheid. Het is vaak extra voordelig als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vergelijk je de meest bekende webshopswaar je zonder gedoe vandaag nog inktpatronen kunt bestellen. Per winkel tonen we of ze klooninkt of ook merkinkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Besparen op de kosten van een p inkjet? In het lijstje hierna check je diverse aanwijzingen om nog voordeliger te printen.

 • Neem namaak inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en bespaart al snel 65%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snel printen. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ryman Eco of Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt past in de p inkjet?

Ontvang je een bericht dat de inkt op is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en ververs deze op het moment dat de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Lexmark P noemen we ook wel een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Achterhaal als eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens onderzoek je welk typenummer geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Controleer het cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Google op het specifieke printernummer. Bijvoorbeeld inkjet uit de serie p van Lexmark.
 3. Lees de handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel online leveranciers als 123inkt en Paradigit vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Meer details lees je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark P CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Waterblauw en RAL 5019.
Lexmark P MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Parelmoer lichtviolet of RAL 4002.
Lexmark P YellowGeelGele inkt voor tinten als Parelmoer goud of RAL 1037.
Lexmark P Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de p inkjet.

Populaire cartridges voor de p inkjet.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die passen in deze printer.

 1. Lexmark 150 XL set
 2. Lexmark 150 Black
 3. Lexmark 150 Cyan
 4. Lexmark 150 Magenta
 5. Lexmark 150 Yellow


Voordelige Lexmark P cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verwisselen. Verderop vind je een praktisch stappenplan waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges p inkjet vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je PC / Mac indiceert welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het ontluchtingslabel er af zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Lexmark P

Beste Lexmark P huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw p inkjet? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Huismerk-inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de grote merken soms niet zo is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdrukkwaliteit komt overeen met officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
In sommige gevallen komt er een bericht met een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dat komt omdat Lexmark liever heeft dat jij hun originele cartridges toepast. Zo’n foutmelding kan je doorgaans wegdrukken. Kun je het niet wegklikken? We bieden onderstaand nog een aantal tips.

 1. Achterhaal of je de goede kloon cartridge hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze hetzelfde is als de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Check of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Lexmark.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Diverse printers stoppen met printen in zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Begin met het instellen van de printer op puur zwart-wit printing. Lukt dit niet? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege Lexmark P cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de p inkjet?
Veel apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Soms de Lexmark cartridges even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. Je machine geeft aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Lexmark P hervullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen in de handel. Dat zijn navulbare toners / cartridges waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten doen bij bedrijven die hier ervaring mee hebben. Deze experts verstrekken laag geprijsde huismerk artikelen en dus niet originele Lexmark cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de p inkjet?
Printers en scanners opstarten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Doorgaans detecteert een windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van Lexmark. De beste printer drivers voor een p inkjet kun je altijd raadplegen op de website van Lexmark. Op de downloadpagina check je verder handige informatie zoals instructies, info over het reinigingsprogramma en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een p inkjet?
Een printerstoring is frustrerend en komt nooit gelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Deze foutmeldingen kun je achterhalen op de download- en supportpagina en via supportmedewerkers. Vaak voorkomende Lexmark P storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, geen wifi, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De huidige Lexmark printers en scanners verlenen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot pluspunt is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De p inkjet WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Ook kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
We onderscheiden een aantal printermerken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan elke 8 weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe voordelige cartridge. Op basis daarvan zit je nooit met een leeg inktpatroon en weet je zeker dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (700-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark P4250
 • Lexmark P4310
 • Lexmark P4330
 • Lexmark P4350
 • Lexmark P6210
 • Lexmark P6250
 • Lexmark P6350
 • Lexmark P910
 • Lexmark P915
 • Plaats een reactie