bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP J315W

Online inkt voor de Brother DCP J315W bestellen en laten thuisbezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vind je de goedkoopste online verkooppunten en kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Middels onze tools ontdek je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en key (zwarte) inkt die bedoeld zijn voor de dcp j315w in maart 2023. Ook lees je via onze specialisten tips om te besparen op de printkosten, informatie met betrekking tot namaak inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €13,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp j315w: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit het huismerk of originele inkt van Brother.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een populair artikel is de 2x Brother LC-985 Multipack XL.
 • Niet vergeten: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Spring direct naar: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother DCP J315W | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Wat is geschikte inkt voor de dcp j315w? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkBrother
Printerseriedcp
Modelj315w
Categorie printerInkjet
Vaak gekochte cartridge2x Brother LC-985 Multipack XL
Gemiddelde prijs €€€

Goedkoopste Brother DCP J315W printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld een paar cent en een print met kleur gemiddeld €0,15 per printje. Middels de goedkoopste Brother DCP J315W cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is meestal aan de prijs. Je bent veel goedkoper uit als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht tref je erkende online aanbieders waar je veilig en snel de juiste inkt kan bestellen. Per aanbieder tonen we of ze namaak inkt of ook originele a-merk producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een gunstig tarief met de dcp j315w? In de box hieronder bieden we de beste adviezen om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals snelle modus. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Courier of Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de dcp j315w?

Geeft de printer een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother DCP J315W is een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Daarna informeer je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de j315w uit de serie dcp van Brother.
 3. Doorzoek de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij verschillende aanbieders zoals printershop en Handyman.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer info bieden we hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP J315W CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Duifblauw of RAL 5024.
Brother DCP J315W MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer lichtviolet en RAL 4009.
Brother DCP J315W YellowGeelGele inkt voor kleuren als Pastelgeel of RAL 1012.
Brother DCP J315W Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de dcp j315w.

Erkende cartridges voor o.a. de dcp j315w.
Wij hebben de volgende gevonden die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Brother LC-985 Multipack XL
 2. Brother LC-985 Multipack XL
 3. Brother LC-985BK Zwart XL
 4. Brother LC-985C Cyaan XL
 5. Brother LC-985M Magenta XL
 6. Brother LC-985Y Geel XL


Voordelige Brother DCP J315W cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de cartridge te verwisselen. Hierna lees je een handige uitleg met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges dcp j315w vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC laat een popup zien welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkast en haal het oude patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het label zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep weer af.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Zodra je de stappen juist uitgevoerd hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Brother DCP J315W

Beste Brother DCP J315W huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw dcp j315w? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, wat bij de A-merken vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Brother het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Zo’n melding kan je doorgaans wegdrukken. Blijft de printer foutcodes geven? In dat geval vind je verderop een aantal quick fixes.

 1. Check of je de goede imitatie cartridge hebt gesteld. Schrijf het modelnummer op en ga na of deze overeenstemt met de originele inkt.
 2. Haal de printer even van het net. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Vervolgens kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Check of je het lipje helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Inspecteer de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen als 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Stel de printer allereerst in op printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de inhoudsindicator van de lege Brother DCP J315W cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de dcp j315w?
Het gros van de apparaten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Zo blijft jouw printer in topconditie. Af en toe uw Brother cartridges even nakijken en schoonmaken is ook een goed idee. Het systeem indiceert wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP J315W hervullen?
Er bestaan unieke navulbare producten in voorraad. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Vaak kan je het navullen ook laten doen bij organisatie die hier faciliteiten voor hebben. Deze ondernemingen verstrekken budget imitatie producten in plaats van originele Brother cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de dcp j315w?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken is niet heel complex meer. Over het algemeen detecteert jouw windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. De meest recente versie vind je via de downloadpagina van Brother. De geldige printer drivers die werken met de dcp j315w staan op de website van Brother. In het supportcenter download je ook extra ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, onderhoudstips en het verhelpen van storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de dcp j315w?
Een printerstoring is irritant en komt altijd op een verkeerd moment. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze error-codes kun je achterhalen via de informatiefolders van het merk. Veel voorkomende Brother DCP J315W storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Brother all-in-one printers bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De dcp j315w WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evengoed kunnen er ook prints gemaakt worden via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er bestaan steeds meer merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan 4 wekelijks, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle voordelige cartridge. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (50 prints per maand) tot grote abonnementen (honderden prints per maand).

Plaats een reactie