bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F4194

Zonder gedoe inkt voor de HP DeskJet F4194 bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker vind je de beste webwinkels en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Online koop je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die compatibel zijn met de deskjet f4194 in januari 2023. Verder bekijk je op deze website bespaartips, adviezen omtrent imitatie inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €13,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de deskjet f4194: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: het huismerk of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is veel voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 60%.
 • Een veel besteld inktproduct is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Inhoud: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet F4194 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet f4194? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelf4194
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€

Goedkoopste HP DeskJet F4194 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een A4-tje met tekst kost je ongeveer een paar cent en eentje met kleuren om en nabij de €0,12 per a4. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP DeskJet F4194 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor je inkt-aankoop is doorgaans niet slim. Het is qua prijs gunstiger wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder bekijk je populaire aanbiederswaar je op een betrouwbare manier gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkooppunt laten we zien of ze budget inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de deskjet f4194? In de box hieronder check je belangrijke slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-stand. De print zal iets minder donker zijn, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Courier en Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik kopen voor de deskjet f4194?

Ontvang je een bericht dat de inkt vervangen moet worden? Goed om te weten: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet F4194 is een zogenoemde inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur je moet vervangen. Hierna vergelijk je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals f4194 uit de serie deskjet van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de meeste aanbieders zoals 112supplies en Goedkoopprinten.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en beschikken over meer printvermogen. Meer details check je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F4194 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Nachtblauw of RAL 5015.
HP DeskJet F4194 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Zwartrood of RAL 3022.
HP DeskJet F4194 YellowGeelGele inkt voor Goudgeel of RAL 1027.
HP DeskJet F4194 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de deskjet f4194.

Geschikte cartridges passend in de deskjet f4194.
Onze expert heeft de volgende gevonden die passen in deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F4194 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Hierna plaatsen we een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet f4194 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De PC geeft aan welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt zien in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP DeskJet F4194

Beste HP DeskJet F4194 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet f4194? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, bevat vaak meer inkt en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit lijkt 99% op prints met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges installeert. Een dergelijke storingscode is vaak gewoon te negeren. Blijft de printer foutcodes geven? In dat geval vind je verderop nog een aantal tips.

 1. Achterhaal of je de goede kloon cartridge hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze klopt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Loop nog eens na of je het beschermingsmateriaal los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printers stoppen met printen in zwart-wit in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Dit is frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Blijft de printer een error geven? Plak een stukje tape over de sensor van de lege HP DeskJet F4194 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet f4194?
Een groot deel van de modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zodoende blijft de printer mooie afdrukken maken. Soms de HP cartridges schoonmaken kan ook helpen. De software laat een popup zien wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F4194 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen verkrijgbaar. Dit zijn concreet inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten doen bij ondernemers die daar de juiste materialen voor hebben. Deze specialisten geven betaalbare namaak producten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een deskjet f4194?
Een printer installeren en instellen hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Gewoonlijk herkent een windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Het snelst gaat dit met behulp van de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden via de service en ondersteuning pagina van HP. De erkende printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet f4194 zijn te downloaden op de website van HP. Hier tref je ook bijkomende specificaties zoals instructies, tips m.b.t. het onderhoud en advies over storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet f4194?
Een printerstoring is ergerlijk en kan zorgen voor de nodige stress. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke foutmeldingen worden verder toegelicht via de service en ondersteuning pagina van de fabrikant. Irritante HP DeskJet F4194 storingen zijn; geen inkt, geen wifi, printkop fout, reiniging, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De beste HP all-in-one printers werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De deskjet f4194 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Eveneens kan je ook printen en scannen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
De laatste jaren zien we verschillende leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan 4 wekelijks, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en heb je zekerheid dat de printer je niet laat zitten. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot exclusief (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie