bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP J515W

Zonder gedoe inkt voor de Brother DCP J515W bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker ontdek je de voordeligste aanbieders en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zodoende bestel je snel goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de dcp j515w in maart 2023. Tevens bekijk je via onze experts slimme bespaartips, info m.b.t. huismerk-inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €14,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp j515w: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: een huismerk of originele inkt van Brother.
 • Kloon inkt is lager geprijsd en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al gauw 60%.
 • Een prima artikel is de 2x Brother LC-985 Multipack XL.
 • Let op: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP J515W | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de dcp j515w? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt opties | FAQ met veelgestelde vragen

MerkBrother
Seriedcp
Modelj515w
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridge2x Brother LC-985 Multipack XL
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste Brother DCP J515W printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een printje in zwart wit kost gemiddeld enkele centen en een full-color gemiddeld €0,10 of nog meer per a4. Door gebruik te maken van de goedkoopste Brother DCP J515W cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is doorgaans erg prijzig. Het is vaak extra voordelig als je het online koopt. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema staan populaire online leveranciers waar je zonder gedoe vandaag nog inkt kunt bestellen. Per leverancier kan je zien of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de dcp j515w? In de box hieronder bekijk je nuttige handigheidjes om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor klooninkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Stel de printer in op bijvoorbeeld eco-stand. De kwaliteit is iets minder, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic en Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt is goed voor een dcp j515w?

De bericht dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inktniveau waarschuwingen zijn een schatting. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en start pas met het vervangen als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother DCP J515W is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Bekijk altijd welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Ook check je welk product past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan j515w uit de serie dcp van Brother.
 3. Check de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij diverse online aanbieders als Inktwereld.nl en Inkt-bestellen.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer gegevens hierover vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP J515W CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Paarsblauw of RAL 5021.
Brother DCP J515W MagentaRozeRoze inkt voor Zwartrood en RAL 3012.
Brother DCP J515W YellowGeelGele inkt voor met name Beige of RAL 1024.
Brother DCP J515W Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de dcp j515w.

Werkende cartridges voor de dcp j515w.
Wij hebben deze ontdekt die werken met deze printer.

 1. 2x Brother LC-985 Multipack XL
 2. Brother LC-985 Multipack XL
 3. Brother LC-985BK Zwart XL
 4. Brother LC-985C Cyaan XL
 5. Brother LC-985M Magenta XL
 6. Brother LC-985Y Geel XL


Voordelige Brother DCP J515W cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Start dan het proces om de cartridge te wisselen. Verderop is er adviezen waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges dcp j515w vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je PC / Mac zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder de tape zoals dit wordt aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP J515W

Beste Brother DCP J515W huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw dcp j515w? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Klooninkt is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken soms niet zo is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Misschien laat de printer een foutmelding zien als je wilt printen met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Een dergelijke foutmelding kan je gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Je leest verderop enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte kloon cartridge hebt liggen. Vind uit welk modelnummer het is en controleer of deze overeenkomt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Start de printer opnieuw. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Check of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je misschien eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Onderzoek of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat kan ik doen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie zodra een andere kleur op is. Dat is niet erg handig. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stuk donker plakband over het venstertje van de lege Brother DCP J515W cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de dcp j515w?
Het gros van de modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Op deze manier blijft jouw printer in topconditie. Soms de Brother cartridges schoonmaken wordt ook geadviseerd. Het systeem indiceert wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP J515W opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen die je kunt kopen. Dit zijn concreet cartridges of toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. In veel gevallen wordt dit ook gedaan door ondernemers die hierin gespecialiseerd zijn. Deze specialisten bieden voordelige kloon artikelen en geen originele Brother cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een dcp j515w?
Je all-in-one apparaat installeren en klaar maken voor gebruik doet iedereen eenvoudig zelf. In de regel detecteert een windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Vergeet echter niet de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden via het downloadcentrum van Brother. De erkende printer drivers die geschikt zijn voor de dcp j515w zijn te vinden op de website van Brother. Op deze ondersteuning pagina tref je bovendien handige details zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de dcp j515w?
Een printerstoring is irritant en kan zorgen voor de nodige stress. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen worden uitgelegd op de site en via de klantenservice. Bekende Brother DCP J515W storingen zijn; geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, geen inkt, langzaam, wil niet printen, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De beste Brother all-in-one printers hebben draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dat wil zeggen dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De dcp j515w WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Eveneens kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere merken en aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan om de paar weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van voordelig (100 prints per maand) tot wat duurdere contracten (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie