bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F4224

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet F4224 bestellen en laten bezorgen aan huis? Middels onze vergelijker vind je de beste winkels en aanbiedingen voor toners en cartridges voor elke printer. Op die manier scoor je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die compatibel zijn met de deskjet f4224 in februari 2024. Daarbij bieden wij hieronder tips om goedkoper te printen, info betreffende klooninkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €14,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de deskjet f4224: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Maak een keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is financieel interessanter en bevat meer inkt. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een uitstekend inktpatroon is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor HP DeskJet F4224 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet f4224? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt kopen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummerf4224
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet F4224 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost je circa €0,05 – €0,06 en een gekeurde al snel €0,10 – €0,12 per afdruk. Dankzij de goedkoopste HP DeskJet F4224 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is vaak nogal duur. Het is qua prijs gunstiger als je het online koopt. Dat blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder staan de meest bekende webshopswaar je veilig en direct inktpatronen kunt bestellen. Per webshop kan je zien of ze hervulbare inkt en/of originele inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de deskjet f4224? In het lijstje hierna communiceren we meerdere slimmigheidjes om te besparen op de printkosten.

 • Kies voor klooninkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als lage kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans of Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan in een deskjet f4224?

Krijg je een melding dat dat het inktniveau laag is? Advies: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Vervang nooit direct de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en start pas met het vervangen als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet F4224 is een zogeheten inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Ook onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals f4224 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij verschillende aanbieders zoals Officesavers en printerinktshop.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn goedkoper en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer info check je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F4224 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Duifblauw en RAL 5014.
HP DeskJet F4224 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Briljantrood of RAL 4005.
HP DeskJet F4224 YellowGeelGele inkt voor o.a. Zwavelgeel of RAL 1006.
HP DeskJet F4224 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de deskjet f4224.

Erkende cartridges die passen in de deskjet f4224.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die passen in deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F4224 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Start dan het proces om de cartridge te vervangen. Verderop vind je een opsomming waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet f4224 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je PC / Mac toont je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Deze gooi je niet in de grijze container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat deze goed bevestigd zit en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Als je alle stappen uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet F4224

Beste HP DeskJet F4224 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw deskjet f4224? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en komt vaak net zo goed uit de test als merk-inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Namaak inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken soms niet zo is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De printkwaliteit is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan toont de printer een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges koopt. Zo’n storing kan je gewoon negeren. Lukt printen dan alsnog niet? In dat geval vind je op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Onderzoek of je de geschikte kloon cartridge hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze rijmt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als je dat gedaan hebt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Check of je de beschermingstape hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Inspecteer de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is niet erg handig. Er zijn echter wel simpele hacks. Start met het kiezen voor puur zwart-wit printing. Geen succes? Plak een stuk donker plakband over het venster van de lege HP DeskJet F4224 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet f4224?
Een groot deel van de all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door dit systeem zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de HP cartridges schoonmaken is ook aan te raden. Je printer indiceert wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F4224 bijvullen?
In de winkel zijn navulbare producten voor handen. We bedoelen dan inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. In de regel kan je het navullen ook laten doen bij bedrijven die hier meer ervaring mee hebben. Deze winkels verstrekken budget huismerk artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet f4224?
Een printer voorzien van nieuwe software gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Doorgaans detecteert een windows laptop of Mac de printer direct na het aansluiten. Vergeet echter niet de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden op de download- en supportpagina van HP. De erkende printer drivers die werken met de deskjet f4224 staan op de website van HP. Op deze plek biedt de leverancier bovendien uitgebreide ondersteuning zoals een gebruiksaanwijzing, onderhoudstips en het verhelpen van storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet f4224?
Een printerstoring is ergerlijk en kan voor veel problemen zorgen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen zijn te benaderen op de support-pagina en via supportmedewerkers. Vervelende HP DeskJet F4224 storingen zijn; geen inkt, vastgelopen papier, geen wifi, reiniging, printkop fout, cartridgeprobleem, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De beste HP printers en scanners hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot pluspunt is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet f4224 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Daarnaast kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
De laatste jaren zien we steeds meer leveranciers die een inkt-abonnement aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, om de zoveel maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en weet je zeker dat de printer altijd bruikbaar is. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25 prints per maand) tot grote abonnementen (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie