bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP L2520DW

Online inkt voor de Brother DCP L2520DW bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker vergelijk je de bekendste online verkooppunten en forse kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Op die manier vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt die bedoeld zijn voor de dcp l2520dw in oktober 2023. Daarnaast bekijk je via onze specialisten printer bespaartips, informatie aangaande klooncartridges en technische specificaties.

 • Inkttoners kan je bestellen vanaf €41,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de dcp l2520dw: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: voordelige namaak inkt of originele inkt van Brother.
 • Navulbare inkt is voordeliger geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een veel besteld artikel is de 2x Brother TN-2320 toner zwart.
 • Aanbeveling: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP L2520DW | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een dcp l2520dw? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamBrother
Printerseriedcp
Modell2520dw
Soort printerLaser
Veel gebruikte toner2x Brother TN-2320 toner zwart
Vanafprijs

Goedkoopste Brother DCP L2520DW printerinkt kopen (oktober 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld een paar cent en een gekeurde rond de €0,11 per printje. Door middel van de goedkoopste Brother DCP L2520DW toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is in de regel een dure aangelegenheid. Het is qua prijs gunstiger wanneer je jouw inkt online koopt. Dat toont de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna tref je erkende aanbiederswaar je moeiteloos en gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkooppunt kan je bekijken of ze huismerk inkt en/of originele inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Besparen op de kosten van een dcp l2520dw? In het lijstje hierna communiceren we een aantal tricks om nog voordeliger te printen.

 • Bestel altijd namaak inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie lage kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont en Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is de juiste inkt voor de dcp l2520dw?

Zie je een bericht dat de inktvoorraad op is? Advies: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Je kunt dit gerust even afwachten. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en verwissel deze direct als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Brother DCP L2520DW is een zogeheten laserprinter. Deze gebruikt toners. Achterhaal als eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna vergelijk je welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. In dit geval de l2520dw uit de serie dcp van Brother.
 3. Kijk in de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel webshops zoals bol.com en Alleeninkt.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en ook volledig gevuld. Meer details daarover tref je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP L2520DW CyaanBlauwBlauwe inkt voor Azuurblauw en RAL 5005.
Brother DCP L2520DW MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Verkeerspurper en RAL 3003.
Brother DCP L2520DW YellowGeelGele inkt voor onder andere Olijfgeel en RAL 1007.
Brother DCP L2520DW Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de dcp l2520dw.

Erkende toners voor een dcp l2520dw.
Wij hebben onderstaande gevonden die toe te passen zijn op je printer.

 1. Brother TN-135 voordeelbundel
 2. Brother TN-135 toner zwart
 3. Brother TN-135 toner cyaan
 4. Brother TN-135 toner magenta
 5. Brother TN-135 toner geelBrother DR-130CL drum


Voordelige Brother DCP L2520DW toner vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan wordt het tijd om de toner te verversen. Hieronder vind je een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg toners dcp l2520dw vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De PC toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude toner verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plastic zoals geïnstrueerd in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Zodra het allemaal gelukt is toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP L2520DW

Beste Brother DCP L2520DW huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw dcp l2520dw? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft meer inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken niet perse het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk toner
Wellicht krijg je een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Zo’n foutcode kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? Je leest verderop nog wat adviezen.

 1. Ga eerst na of je de juiste imitatie toner hebt gekocht.Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze klopt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Vervolgens kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Controleer of je het plakkertje hebt losgemaakt.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Diverse printers printen geen zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor printen in zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige plakband over het venstertje van de lege Brother DCP L2520DW toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de dcp l2520dw?
De meeste printers gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Door dit systeem blijft de print kwaliteit goed. Om de paar maanden de Brother toners even nakijken en schoonmaken is ook een goed idee. Het systeem indiceert wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP L2520DW opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items voor handen. Het betreft navulbare toners / cartridges die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Doorgaans kan je dit ook laten doen bij ondernemers die daar de juiste materialen voor hebben. Deze ondernemingen bieden betaalbare imitatie producten en dus niet originele Brother toner-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de dcp l2520dw?
Printers en scanners aansluiten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. In de regel herkent jouw windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Zorg wel voor de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden op de download- en supportpagina van Brother. De geldige printer drivers voor de dcp l2520dw staan op de website van Brother. Op de downloadpagina vind je tevens additionele info zoals de handleiding, info over het reinigingsprogramma en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de dcp l2520dw?
Een printerstoring is irritant en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze foutmeldingen zijn op te vragen via het online portaal van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke Brother DCP L2520DW storingen zijn; printkop fout, reiniging, geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De beste Brother all-in-one printers bieden je Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De dcp l2520dw WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kan je ook een afdruk maken met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we steeds meer merken die handige inkt abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch 4 wekelijks, om de paar maand of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle voordelige toner. Met die service zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (honderden prints per maand).

Plaats een reactie