bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Kyocera FS 3140 MFP

Probleemloos inkt voor de Kyocera FS 3140 MFP bestellen en laten thuisbezorgen? Via Inktaanbieding.nl ontdek je de beste shops en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Hierdoor vind je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de fs 3140-mfp in april 2024. Daarbij vind je op deze website tips om te besparen op de printkosten, specificaties aangaande klooncartridges & storingen en foutcodes.

  • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €43,50.
  • Beschikbare kleuren voor de fs 3140-mfp: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
  • Er kan worden gekozen voor het huismerk of originele inkt van Kyocera.
  • Navulbare inkt is aanzienlijk voordeliger en is volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 55%.
  • Een bekend artikel is de Kyocera TK-350 toner zwart Hoge capaciteit.
  • Aanrader: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkoppelingen: Overzicht goedkoopste inkt voor Kyocera FS 3140 MFP | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is de juiste inkt voor de fs 3140-mfp? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkKyocera
Printerseriefs
Model3140-mfp
Type printerLaser
Geschikte tonerKyocera TK-350 toner zwart Hoge capaciteit
Verwachte prijs €€

Goedkoopste Kyocera FS 3140 MFP printerinkt bestellen (april 2024)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en een afdruk met kleur om en nabij de €0,15 voor een a4. Door gebruik te maken van de goedkoopste Kyocera FS 3140 MFP toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is in de regel een duur grapje. Een lagere prijs kun je bereiken als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Kyocera originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht staan populaire online aanbieders waar je op een betrouwbare manier direct de juiste inkt kan bestellen. Per verkoper beschrijven we of ze navulbare inkt of juist merk-inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de fs 3140-mfp? In het lijstje hierna bieden we meerdere foefjes die helpen om nog goedkoper te printen.

  • Neem budget inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
  • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
  • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als milieuvriendelijk. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
  • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont en Times New Roman.
  • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
  • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de fs 3140-mfp?

Ontvang je een seintje dat de inkt op is? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang de inkt pas op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Kyocera FS 3140 MFP is een zogeheten laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Bekijk altijd welke kleur aan vervanging toe is. Ook check je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

  1. Zoek op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
  2. Google op het specifieke printernummer. Voor jouw printer is dat 3140-mfp uit de serie fs van het merk Kyocera.
  3. Kijk in de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de bekende online aanbieders als replacedirect en Alleeninkt.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer details bieden we hier.

TypeKleurInfo
Kyocera FS 3140 MFP CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Groenblauw of RAL 5008.
Kyocera FS 3140 MFP MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Bruinrood of RAL 3013.
Kyocera FS 3140 MFP YellowGeelGele inkt voor kleuren als Meloengeel en RAL 1034.
Kyocera FS 3140 MFP Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verschillende inkttoners voor de fs 3140-mfp.

Erkende toners passend in de fs 3140-mfp.
We hebben diverse gesignaleerd die compatibel zijn met deze printer.

  1. Kyocera TK-340 toner zwart


Voordelige Kyocera FS 3140 MFP toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de toner te vernieuwen. Verderop staat een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners fs 3140-mfp vervangen

  1. Welke kleur moet worden verwisseld?

    Je PC / Mac indiceert welke patronen precies vervangen moeten worden.

  2. Oude toner verwisselen

    Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi het nooit zomaar weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

  3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

    Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Haal het beschermmateriaal er af zoals dit wordt aangegeven in de handleiding.

  4. Nieuwe toner herinstalleren

    Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

  5. Laatste controle fase

    De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Wanneer alles juist geplaatst is verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Kyocera FS 3140 MFP

Beste Kyocera FS 3140 MFP huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw fs 3140-mfp? Dan bestel je nieuwe inkt. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Kyocera of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, bevat vaak meer inkt en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele merkinkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele soms niet zo is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdrukkwaliteit is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk toner
Soms zul je een foutmelding krijgen als je wilt printen met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Kyocera eigenlijk wil dat jij hun eigen toners koopt. Deze foutmelding kan je gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je treft verderop nog een aantal tips.

  1. Kijk of je de goede imitatie toner hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze rijmt met het nummer in de gebruikershandleiding.
  2. Trek de stekker uit de printer. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
  3. Controleer of de inkttoner goed is geplaatst.
  4. Bij nieuwere printers moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
  5. Loop nog eens na of je de beschermingstape helemaal hebt verwijderd.
  6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
  7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Kyocera.
  8. Onderhoud de printkop.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat kan ik doen?
Diverse printers werken niet met zwart-wit in de situatie waar 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Behoorlijk irritant. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor puur zwart-wit printing. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige tape op de inhoudsindicator van de lege Kyocera FS 3140 MFP toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de fs 3140-mfp?
Veel printers hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Zo nu en dan uw Kyocera toners ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Je printer laat een popup zien wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de standby-modus worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Kyocera FS 3140 MFP bijvullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen verkrijgbaar. Dit zijn hervulbare cartridges / toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je het navullen ook laten doen bij ondernemingen die hier faciliteiten voor hebben. Deze organisaties bieden aantrekkelijke kloon artikelen of kostbare originele Kyocera toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de fs 3140-mfp?
Jouw printer opstarten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Doorgaans herkent jouw windows laptop of Mac de nieuwe printer direct. Het snelst gaat dit met behulp van de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van Kyocera. De beste printer drivers voor je fs 3140-mfp vind je op de website van Kyocera. In het supportcenter vind je bovendien praktische informatie zoals de handleiding, tips voor het installeren en hulp bij netwerkproblemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de fs 3140-mfp?
Een printerstoring is irritant en komt altijd op een verkeerd moment. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes worden uitgelegd op de support-pagina van de leverancier. Veel voorkomende Kyocera FS 3140 MFP storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, geen inkt, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere Kyocera printers beschikken over Wifi en Airprint voor draadloos printen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De fs 3140-mfp WiFi printer is dan via internet te benaderen. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken via de officiële app op een iPad of telefoon.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Op dit moment zien we steeds meer merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je krijgt dan maandelijks, om de 3 maanden of wanneer de inkt bijna op is een nieuwe voordelige toner. Met die service beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van budget (75 prints per maand) tot wat duurdere contracten (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie