bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP L2560CDN

Zonder gedoe inkt voor de Brother DCP L2560CDN bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker bekijk je de voordeligste winkels en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op deze manier vind je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die gebruikt kunnen worden in een dcp l2560cdn in december 2022. Tevens tref je hieronder printer bespaartips, specificaties m.b.t. namaak inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €42,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de dcp l2560cdn: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: een huismerk of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en wordt volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een veel besteld patroon is de 2x Brother TN-2320 toner zwart.
 • Let op: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Onderwerpen: Overzicht goedkoopste inkt voor Brother DCP L2560CDN | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is de juiste inkt voor de dcp l2560cdn? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bekijken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamBrother
Seriedcp
Modelnummerl2560cdn
Categorie printerLaser
Vaak gekochte toner2x Brother TN-2320 toner zwart
Vanafprijs €€

Goedkoopste Brother DCP L2560CDN printerinkt bestellen (december 2022)

Printen is niet goedkoop. Een A4-tje met tekst kost gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en met kleur doorgaans €0,11 per a4. Door middel van de goedkoopste Brother DCP L2560CDN toners kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is meestal onverstandig. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dat blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we het sterkst bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder tref je de grote webshopswaar je gerust eenvoudig de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per webshop zie je of ze navulbare inkt of ook merkinkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Voordelig printen met de dcp l2560cdn? Hierna kan je aan de slag met diverse aanwijzingen die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd namaak inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals beperkte kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont en Baskerville Old Face.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt is goed voor een dcp l2560cdn?

Krijg je een berichtje dat de inktvoorraad op is? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen zijn niet altijd nauwkeurig. Je kunt dit gerust even afwachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Brother DCP L2560CDN is een zogeheten laserprinter. Deze gebruikt toners. Begin met het bekijken welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Daarna bekijk je welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer of fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. In dit geval de l2560cdn uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Doorzoek de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij diverse online leveranciers als Go4inkt en Office Centre kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP L2560CDN CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Zwartblauw en RAL 5024.
Brother DCP L2560CDN MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Verkeerspurper of RAL 4003.
Brother DCP L2560CDN YellowGeelGele inkt voor kleuren als Goudgeel of RAL 1006.
Brother DCP L2560CDN Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de dcp l2560cdn.

Relevante toners voor in de dcp l2560cdn.
Wij hebben deze gedetecteerd die werken met deze printer.

 1. 2x Brother TN-2420 toner zwart (met chip)
 2. Brother TN-2420 toner zwart (met chip!)
 3. Brother DR-2400 Drum


Voordelige Brother DCP L2560CDN toner vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Start dan het proces om de toner te plaatsen. Hieronder plaatsen we een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners dcp l2560cdn vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De PC toont je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude toner verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Zet het niet bij het afval maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plakkertje zoals weergegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe toner herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu de inkt testen. Op het moment dat je alle stappen uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother DCP L2560CDN

Beste Brother DCP L2560CDN huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw dcp l2560cdn? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele er nog wel eens aan schort. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk toner
Bij sommige printers zul je een foutmelding krijgen bij het installeren van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother eigenlijk wil dat jij hun eigen toners koopt. Een storing wegklikken en doorgaan met printen. Werkt dit niet? In dat geval vind je onderstaand nog een aantal tips.

 1. Check of je de goede budget toner hebt gekocht.Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze klopt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Loop nog eens na of je de beschermingstape los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Brother.
 8. Reinig de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Behoorlijk irritant. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor puur zwart-wit printing. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege Brother DCP L2560CDN toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp l2560cdn?
De meeste modellen draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Dankzij automatische printkopreiniging zul je altijd een goede afdruk krijgen. Af en toe uw Brother toners schoonmaken is slim om te doen. Je printer heeft een melding wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP L2560CDN hervullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen voor handen. Dit zijn concreet speciale patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Ook kan je dit ook laten uitvoeren door specialisten die daar de juiste materialen voor hebben. Deze shops verstrekken goedkope kloon producten en verstrekken geen originele Brother toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de dcp l2560cdn?
Een printapparaat gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. In de regel herkent een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Randvoorwaarde is wel het installeren van de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het gebruikersportaal van Brother. De erkende printer drivers die werken met de dcp l2560cdn staan op de website van Brother. Daar check je verder uitgebreide informatie zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en hulp bij technische problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de dcp l2560cdn?
Een printerstoring is irritant en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze error-codes kun je achterhalen op het informatieportaal en via supportmedewerkers. Bekende Brother DCP L2560CDN storingen zijn; geen inkt, reiniging, vastgelopen papier, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, langzaam, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De actuele Brother printersystemen zijn uitgerust met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit houdt in dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De dcp l2560cdn WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evenzeer kan je ook printen en scannen met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er bestaan meer en meer aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle goedkope toner. Met deze dienst heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Van eenvoudig (tientallen prints per maand) tot het zakelijke aanbod (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie