bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 255CW

Direct inkt voor de Brother MFC 255CW bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker tref je de beste webshops en kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Daardoor bestel je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en niet te vergeten zwarte inkt die compatibel zijn met de mfc 255cw in maart 2023. Ook doorzoek je via onze experts printer bespaartips, info met betrekking tot imitatie inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €12,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de mfc 255cw: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Navulbare inkt is voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een bekend item is de 2x Brother LC-980 Multipack XL.
 • Tip van de specialist: bespaar met een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Bestel de goedkoopste inkt voor de Brother MFC 255CW | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de mfc 255cw? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkBrother
Printerseriemfc
Modelnummer255cw
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridge2x Brother LC-980 Multipack XL
Geschatte prijs €€

Goedkoopste Brother MFC 255CW printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je ongeveer €0,05 en een print met kleur gemiddeld €0,15 per afdruk. Middels de goedkoopste Brother MFC 255CW cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is doorgaans niet slim. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dit blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht check je toonaangevende webwinkelswaar je zonder problemen vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per webshop kan je zien of ze namaak inkt of ook merkinkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een mfc 255cw? In de volgende lijst bieden we praktische slimmigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart tot wel 50%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is duur.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als draft mode. Je levert dan iets in op kwaliteit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier en Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt heb ik nodig voor de mfc 255cw?

Geeft de printer een berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Belangrijk: Deze meldingen zijn een schatting. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en ververs deze op het moment dat de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother MFC 255CW is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Aansluitend onderzoek je welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printertype. Zoals 255cw uit de serie mfc van het merk Brother.
 3. Lees de handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij diverse online aanbieders als Inktwereld.nl en Inktbaas.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details lees je hier.

TypeKleurInfo
Brother MFC 255CW CyaanBlauwBlauwe inkt voor Staalblauw of RAL 5026.
Brother MFC 255CW MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Oxyderood en RAL 4010.
Brother MFC 255CW YellowGeelGele inkt voor Meloengeel en RAL 1005.
Brother MFC 255CW Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de mfc 255cw.

Populaire cartridges voor de mfc 255cw.
Wij hebben de volgende gevonden die toe te passen zijn op je printer.

 1. 2x Brother LC-980 Multipack XL
 2. Brother LC-980 Multipack XL
 3. Brother LC-980BK Zwart XL
 4. Brother LC-980C Cyaan XL
 5. Brother LC-980M Magenta XL
 6. Brother LC-980Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 255CW cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te plaatsen. Hieronder vind je een opsomming met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges mfc 255cw vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je windows of mac PC toont je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het ontluchtingslabel er af zoals je kunt lezen in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat het goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Op het moment dat het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother MFC 255CW

Beste Brother MFC 255CW huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw mfc 255cw? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn tot wel 50% goedkoper. Een huismerk product is volledig vol gevuld, wat bij de originele vaak niet gebeurt. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Zo nu en dan heb je te maken met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges koopt. Een storingscode kan je gewoon wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je treft hierna nog wat adviezen.

 1. Controleer of je de juiste kloon cartridge hebt gesteld. Noteer het modelnummer en kijk of deze hetzelfde is als de originele inkt.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je vaak eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Check of je het plasticje verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Brother.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Diverse printer schakelen de zwart-wit functie uit op het moment dat een kleurenpatroon ontbreekt. Dit is frustrerend. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor printen in zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak een zwart tapeje op de volumelezer van de lege Brother MFC 255CW cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de mfc 255cw?
Een aanzienlijk aantal apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door deze werking blijft jouw printer in topconditie. Regelmatig de Brother cartridges schoonmaken met een doekje kan ook helpen. Je printer heeft een melding wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother MFC 255CW opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare inktpatronen in de handel. We hebben het hier over navulbare toners / cartridges die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans kan je dit ook laten uitvoeren door shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze organisaties geven goedkope imitatie producten en dus niet originele Brother cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de mfc 255cw?
Een printer installeren en instellen doet iedereen eenvoudig zelf. Vaak herkent een windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Randvoorwaarde is wel het installeren van de up-to-date printersoftware. De meest recente versie vind je via de support-pagina van Brother. De beste printer drivers die passen bij de mfc 255cw staan op de website van Brother. Op de service- en updates pagina check je verder relevante hulp zoals een gebruiksaanwijzing, tips m.b.t. het onderhoud en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de mfc 255cw?
Een printerstoring is ongewenst en komt nooit gelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke error-codes zijn op te vragen op het gebruikersportaal van de leverancier. Irritante Brother MFC 255CW storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De actuele Brother printers en scanners beschikken over Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De mfc 255cw WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kan er worden geprint met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Op dit moment zien we opvallend veel merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe goedkope cartridge. Met deze dienst kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van een lage prijs (25-50 prints per maand) tot duur (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie