bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Fax L250

Goedkope inkt voor de Canon Fax L250 bestellen en laten thuisbezorgen? Middels onze vergelijker ontdek je de goedkoopste winkels en kortingsacties voor printerinkt voor alle printers. Zodoende bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de fax l250 in oktober 2023. Daarbovenop lees je op deze website tips om goedkoper te printen, specificaties m.b.t. voordelen + nadelen van huismerk & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €40,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de fax l250: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit klooninkt of originele inkt van Canon.
 • Budget inkt is goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een bekend patroon is de 2x Canon FX-3 toner zwart.
 • Advies: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor Canon Fax L250 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is de juiste inkt voor de fax l250? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkCanon
Seriefax
Modelnummerl250
PrintersoortLaser
Vaak gekochte toner2x Canon FX-3 toner zwart
Vanafprijs

Goedkoopste Canon Fax L250 printerinkt kopen (oktober 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een printje in zwart wit kost zo’n enkele centen en in kleur gemiddeld €0,11 voor een a4. Door gebruik te maken van de goedkoopste Canon Fax L250 toners kan je jaarlijks veel geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is in de regel nogal prijzig. Je bent veel goedkoper uit als je bij een webwinkel koopt. Dat blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Canon originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder check je populaire aanbiederswaar je veilig en direct inkt kunt bestellen. Per aanbieder laten we zien of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een fax l250? In de volgende lijst communiceren we praktische slimmigheidjes om nog voordeliger te printen.

 • Bestel altijd namaak inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart tot wel 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie milieuvriendelijk. De print zal iets minder donker zijn, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de fax l250?

Geeft de computer een berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang pas als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Canon Fax L250 is een zogenoemde laserprinter. De printer gebruikt toners. Check eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Dan bekijk je welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Voor jouw printer is dat l250 uit de serie fax van het merk Canon.
 3. Lees de handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel shops zoals inktcartridge store en Alleeninkt.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer details daarover check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon Fax L250 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Lichtblauw of RAL 5026.
Canon Fax L250 MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer lichtviolet en RAL 3002.
Canon Fax L250 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Zwavelgeel of RAL 1000.
Canon Fax L250 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de fax l250.

Werkende toners voor de fax l250.
We hebben diverse achterhaald die passen in deze printer.

 1. Canon FX-10 toner zwart
 2. 2x Canon FX-10 toner zwart


Voordelige Canon Fax L250 toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan is het tijd om de toner te vervangen. Hieronder staat een praktisch stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners fax l250 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je windows of mac PC toont je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude toner verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het label zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe toner herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Canon Fax L250

Beste Canon Fax L250 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw fax l250? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdrukkwaliteit is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Af en toe toont de printer een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Canon je wil dwingen dat jij hun eigen toners gebruikt. Zo’n melding kan je negeren en wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Dan vind je hieronder een aantal quick fixes.

 1. Begin met kijken of je de juiste kloon toner hebt gesteld. Noteer het modelnummer en controleer of deze in lijn is met de originele inkt.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je vaak eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Onderzoek of je het ontluchtingslabel hebt losgemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Canon.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Meerdere printer schakelen de zwart-wit functie uit als de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat geeft grote irritatie. Er bestaan meerdere lifehacks. Stel de printer allereerst in op printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband op het plastic venstertje van de lege Canon Fax L250 toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de fax l250?
Een groot deel van de all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te houden. Zo blijft de print kwaliteit goed. Af en toe uw Canon toners schoonmaken wordt ook geadviseerd. Het systeem vertelt je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Canon Fax L250 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen beschikbaar. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten doen bij printwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze specialisten geven budget kloon artikelen en geen originele Canon toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de fax l250?
Jouw all-in-one printer op de juiste manier installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Normaliter herkent jouw windows laptop of Mac de printer direct na het aansluiten. Het snelst gaat dit met behulp van de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via het downloadcentrum van Canon. De populairste printer drivers die werken met de fax l250 kan je altijd vinden op de website van Canon. Op dit portaal check je voorts aanvullendeinfo zoals instructies, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de fax l250?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Deze error-codes worden verder toegelicht via de informatiefolders en via de klantenservice. Bekende Canon Fax L250 storingen zijn; geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen wifi, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De beste Canon printapparaten zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot voordeel is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De fax l250 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evenzeer kunnen er ook prints gemaakt worden met smartphone apps of tablet (iPad).

Hoe handig is een printer abonnement?
Op dit moment zien we opvallend veel leveranciers waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je 4 wekelijks, halfjaarlijks of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope toner. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Van budget (50 prints per maand) tot exclusief (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie