bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Fax L295

Inkt voor de Canon Fax L295 bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl check je de meest geschikte aanbieders en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Op deze manier bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die compatibel zijn met de fax l295 in oktober 2021. Daarnaast bekijk je via onze experts printer bespaartips, adviezen aangaande imitatie inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €42,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de fax l295: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van Canon.
 • Kloon inkt is aanzienlijk voordeliger en bevat meer inkt. Zodoende bespaar je al snel 60%.
 • Een prima inktproduct is de 2x Canon FX-3 toner zwart.
 • Niet vergeten: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Vind de goedkoopste inkt voor Canon Fax L295 | Besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de fax l295? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkCanon
Seriefax
Modelnummerl295
Soort printerLaser
Geschikte toner2x Canon FX-3 toner zwart
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste Canon Fax L295 printerinkt bestellen (oktober 2021)

Printen is nu eenmaal duur. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost zo’n tussen de 1 en 6 eurocent en een full-color rond de €0,11 voor een afdruk. Middels de goedkoopste Canon Fax L295 toners bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is doorgaans erg prijzig. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Canon originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder vind je erkende online aanbieders waar je op een gebruiksvriendelijke manier eenvoudig de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per website noteren we of ze namaak inkt en/of de officiële producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de fax l295? In het volgende schema bieden we meerdere slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als milieuvriendelijk. De kwaliteit is iets minder, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco of Calibri.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de fax l295?

De bericht dat dat de voorraad inkt te laag is? Belangrijk: Deze popups blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vernieuw deze als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Canon Fax L295 is een laserprinter. Hiervoor koop je toners. Kijk allereerst welke kleur vervangen moet worden. Hierna check je welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Controleer het tonernummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. In dit geval de l295 uit de serie fax van het merk Canon.
 3. Kijk in de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de bekende shops zoals bol.com en Inktbaas.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Doorgaans gunstig geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer info lees je verderop.

TypeKleurInfo
Canon Fax L295 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Verkeersblauw en RAL 5005.
Canon Fax L295 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Purperrood en RAL 4011.
Canon Fax L295 YellowGeelGele inkt voor o.a. Okergeel en RAL 1005.
Canon Fax L295 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de fax l295.

Populaire toners passend in de fax l295.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Canon FX-3 toner zwart
 2. Canon FX-3 toner zwart


Voordelige Canon Fax L295 toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te verversen. Hieronder vind je een overzicht waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners fax l295 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je computer of laptop zal een melding tonen welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege toner verwisselen

  Open de klep van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner uit het doosje. Verwijder het transparante zegel zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Canon Fax L295

Beste Canon Fax L295 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw fax l295? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als originele inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn fors goedkoper. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet altijd aan de orde is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De printkwaliteit is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Issues bij het printen met een huismerk toner
Af en toe zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Dat komt omdat Canon het liefste ziet dat jij hun originele toners gebruikt. Deze foutcode kan je negeren en wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je checkt hieronder diverse snelle tips.

 1. Begin met kijken of je de goede imitatie toner hebt liggen. Schrijf het modelnummer op en ga na of deze rijmt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Vervolgens is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je het dopje / plastic verwijderd hebt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Canon.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe is dat op te lossen?
Verschillende printers blokkeren de zwart-wit functie als 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is niet erg handig. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Open de printinstellingen en kies voor printen in zwart-wit. Geen succes? Plak een zwart tapeje op de volumelezer van de lege Canon Fax L295 toner.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de fax l295?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Maandelijks de Canon toners schoonmaken met een doekje is ook een goed idee. Je printer laat het automatisch weten wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Canon Fax L295 opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare producten beschikbaar. Dit zijn navulbare toners / cartridges die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Ook kan je dit ook laten doen bij organisatie die hierin gespecialiseerd zijn. Deze specialisten bieden voordelige huismerken of dure originele Canon toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de fax l295?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Vaak herkent een Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Zorg wel voor de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de service en ondersteuning pagina van Canon. De printer drivers die geschikt zijn voor de fax l295 kan je altijd vinden op de website van Canon. In het supportcenter download je ook bijkomende informatie zoals de handleiding, onderhoudstips en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de fax l295?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen worden uitgelegd op het informatieportaal van de verkoper. Veel voorkomende Canon Fax L295 storingen zijn; geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, langzaam, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De actuele Canon printers hebben draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De fax l295 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Daarnaast kunnen er ook prints gemaakt worden met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Vandaag de dag zien we meerdere printermerken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan om de 30 dagen, om de 3 maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope toner. Op die manier heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kun jij ervan op aan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je hebt diverse toner abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot grote abonnementen (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie