bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Dell Overig

Probleemloos inkt voor de Dell Overig bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de betrouwbaarste aanbieders en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Hierdoor koop je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk zwarte inkt die bedoeld zijn voor de overig laser in maart 2023. Evenzeer doorzoek je op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, specificaties betreffende klooninkt en printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €48,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de overig laser: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit klooninkt of originele inkt van Dell.
 • Huismerk inkt is veel voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Een bekend product is de Dell 593-BBLN t/m 593-BBLV (H3M8P t/m MWR7R) voordeelbundel.
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Webshops met goedkoopste inkt voor Dell Overig | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt heb ik nodig voor de overig laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamDell
Printerserieoverig
Modelnummerlaser
PrintersoortLaser
Geschikte tonerDell 593-BBLN t/m 593-BBLV (H3M8P t/m MWR7R) voordeelbundel
Prijsindicatie €€ = €€€

Goedkoopste Dell Overig printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost gemiddeld €0,06 en een kleurenafdruk gemiddeld €0,10 of nog meer per printje. Door gebruik te maken van de goedkoopste Dell Overig toners bespaar je eenvoudig veel geld. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is bijna altijd een dure aangelegenheid. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Dell originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel staan erkende shops waar je veilig en gemakkelijk inktpatronen kunt bestellen. Per leverancier check je of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een overig laser? In de volgende lijst bekijk je diverse foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie draft mode. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Courier of Baskerville Old Face.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt is geschikt voor de overig laser?

Krijg je een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Dell Overig is een zogenoemde laserprinter. De printer gebruikt toners. Kijk allereerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna onderzoek je welk product past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. Denk dan aan laser uit de serie overig van Dell.
 3. Kijk in de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de meeste webwinkels als Inkt.nl en Inktbaas.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer info check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Dell Overig CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Lichtblauw en RAL 5010.
Dell Overig MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Verkeersrood of RAL 3031.
Dell Overig YellowGeelGele inkt voor tinten als Zwavelgeel of RAL 1004.
Dell Overig Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de overig laser.

Populaire toners die passen in de overig laser.
Wij hebben onderstaande ontdekt die in jouw printer passen.

 1. Dell 593-11140 (810WH) toner zwart
 2. Dell 593-11141 (C5GC3) toner cyaan
 3. Dell 593-11142 (XMX5D) toner magenta
 4. Dell 593-11143 (WM2JC) toner geel


Voordelige Dell Overig toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan is het tijd om de toner te verwisselen. Hieronder is er een opsomming zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners overig laser vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of computer zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Dell Overig

Beste Dell Overig huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw overig laser? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Dell of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet altijd aan de orde is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De printkwaliteit komt overeen met originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk toner
In sommige gevallen krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dat komt omdat Dell wil dat jij als consument hun merktoners gebruikt. Een dergelijke foutmelding kan je gewoon negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je checkt onderstaand enkele praktische adviezen.

 1. Check of je de juiste huismerk toner hebt. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze overeenkomt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Dell.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is zeer frustrerend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Geen succes? Plak ondoorzichtige tape op de volumelezer van de lege Dell Overig toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de overig laser?
Een groot deel van de modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma heb jij altijd een mooie printafdruk. Soms de Dell toners schoonmaken met een doekje is ook een goed idee. De software heeft een melding als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Dell Overig opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare patronen voor handen. Dat zijn inktpatronen met een ARC chip die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In veel gevallen kan je dit ook laten uitvoeren door ondernemingen die daar de juiste materialen voor hebben. Deze shops bieden betaalbare huismerkproducten en dus niet originele Dell toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de overig laser?
Een printapparaat aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. In de regel herkent een Mac of windows laptop de printer binnen een minuut. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de downloadpagina van Dell. De erkende printer drivers voor je overig laser zijn te vinden op de website van Dell. Op de service- en updates pagina tref je ook relevante assistentie zoals instructies, reinigingstips en advies over storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de overig laser?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze foutmeldingen zijn op te vragen via de informatiefolders van het merk. Vervelende Dell Overig storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De actuele Dell printersystemen verlenen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat wil zeggen dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De overig laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meerdere aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je om de paar weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe voordelige toner. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van goedkoop (75 prints per maand) tot grote abonnementen (500 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Dell 1250C
 • Dell 1350CNW
 • Dell 1355CN
 • Dell 1355CNW
 • Dell 2150CDN
 • Dell 2150CN
 • Dell 2155CDN
 • Dell 2155CN
 • Dell 3110
 • Dell 3110CN
 • Dell 3115CN
 • Plaats een reactie