bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 843C

Online inkt voor de HP DeskJet 843C bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vergelijk je de meest geschikte webshops en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Op die manier koop je direct goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet 843c in januari 2023. Ook doorzoek je hieronder bespaartips, info aangaande klooninkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €13,75.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de deskjet 843c: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is financieel interessanter en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een vaak gebruikt item is de HP 15 (C6615DE) + 17 (C6625AE) XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoudsopgave: Webshops met goedkoopste inkt voor HP DeskJet 843C | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan in een deskjet 843c? | Inkt vervangen in 5 stappen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelnummer843c
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 15 (C6615DE) + 17 (C6625AE) XL Voordeelbundel
Vanafprijs

Goedkoopste HP DeskJet 843C printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost je circa enkele centen en een kleurenafdruk doorgaans €0,10 of nog meer voor een print. Dankzij de goedkoopste HP DeskJet 843C cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen om inkt in te kopen is in veel gevallen erg duur. Er is veel geld te besparen als je bij een webwinkel koopt. Dit komt naar voren uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder vind je erkende shops waar je probleemloos direct de juiste inkt kunt vinden. Per website kan je zien of ze alternatieve inkt en/of originele producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de deskjet 843c? Hieronder tref je handige foefjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en zo bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als conceptmodus. De print zal iets minder donker zijn, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet 843c?

Zie je een seintje dat dat het inktniveau laag is? Opletten: Deze berichten zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vernieuw deze als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet 843C is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Aansluitend wil je weten welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat 843c uit de serie deskjet van HP.
 3. Neem een handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel online leveranciers als printershop en Handyman.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Een uitgebreidere uitleg check je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 843C CyaanBlauwBlauwe inkt voor Waterblauw en RAL 5017.
HP DeskJet 843C MagentaRozeRoze inkt voor Lichtroze of RAL 3004.
HP DeskJet 843C YellowGeelGele inkt voor met name Beige of RAL 1033.
HP DeskJet 843C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet 843c.

Relevante cartridges voor in de deskjet 843c.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die passen in deze printer.

 1. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 2. HP 23 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 843C cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vervangen. Onderstaand plaatsen we een kort informatieblok waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges deskjet 843c vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of computer toont je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installatieproces

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet 843C

Beste HP DeskJet 843C huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet 843c? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Klooninkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdruk komt overeen met standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Een storing is vaak gewoon te negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je treft hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de goede navulbare cartridge in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze matcht met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer of je het beschermmateriaal hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Behoorlijk irritant. Er zijn echter wel simpele hacks. Begin met het instellen van de printer op enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege HP DeskJet 843C cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de deskjet 843c?
De meeste printproducten gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de HP cartridges stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Het systeem heeft een melding als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet 843C hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare inktpatronen te koop. Dit zijn zogenaamde hervulbare patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In veel gevallen kan je het navullen ook laten doen bij specialisten die hier meer ervaring mee hebben. Deze organisaties bieden aantrekkelijke imitatie artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de deskjet 843c?
Je all-in-one apparaat gebruiksklaar maken kost tegenwoordig niet veel tijd. Normaliter herkent een windows PC of Mac je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De meest actuele printer drivers voor de deskjet 843c staan vermeld op de website van HP. In het downloadcentrum check je ook handige hulp zoals een gebruiksaanwijzing, info over het reinigingsprogramma en advies over storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet 843c?
Een printerstoring is ergerlijk en kan voor veel problemen zorgen. De printer laat foutcodes zien. Deze error-codes worden verder toegelicht op de support-pagina van de leverancier. Ongemakkelijke HP DeskJet 843C storingen zijn; reiniging, geen inkt, geen wifi, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, langzaam.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere HP scanners en printers werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet 843c WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Daarnaast kunnen er ook prints gemaakt worden via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
We onderscheiden meer en meer merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan 4 wekelijks, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en weet je zeker dat de printer het doet. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van een lage prijs (tientallen prints per maand) tot duur (honderden prints per maand).

Plaats een reactie