bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 855C

Inkt voor de HP DeskJet 855C bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker vind je de voordeligste webwinkels en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Zodoende vind je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt geschikt voor de deskjet 855c in december 2023. Evenzeer doorzoek je op deze website tips om te besparen op de printkosten, informatie met betrekking tot klooninkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €15,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet 855c: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: klooninkt of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is financieel interessanter en wordt volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een prima item is de HP 45 XL zwart.
 • Onze tip: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet 855C | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een deskjet 855c? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamHP
Seriedeskjet
Model855c
Categorie printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 45 XL zwart
Gemiddelde prijs €€

Goedkoopste HP DeskJet 855C printerinkt kopen (december 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en eentje met kleuren al snel €0,12 voor een afdruk. Door middel van de goedkoopste HP DeskJet 855C cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor nieuwe inkt is in veel gevallen een duur grapje. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel vergelijk je de beste online aanbieders waar je zonder gedoe direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder kan je zien of ze huismerk inkt en/of de officiële producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de deskjet 855c? In het volgende schema tref je een aantal slimmigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en je bespaart tot wel 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is relatief duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als printen in concept. De print zal iets minder donker zijn, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Overweeg een lettertype als Courier of Baskerville Old Face.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet 855c?

Ontvang je een notificatie dat de inktvoorraad op is? Tip: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en zet deze er pas in op het moment dat de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet 855C is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur je moet vervangen. Daarna check je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat 855c uit de serie deskjet van HP.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel online aanbieders als Easy-ink en inktknaller.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer informatie bieden we hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 855C CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Paarsblauw of RAL 5001.
HP DeskJet 855C MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Roodpaars of RAL 4010.
HP DeskJet 855C YellowGeelGele inkt voor tinten als Ivoorkleurig of RAL 1020.
HP DeskJet 855C Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet 855c.

Werkende cartridges passend in de deskjet 855c.
Wij hebben deze ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 15 (C6615DE) + 17 (C6625AE) XL Voordeelbundel
 2. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 3. HP 17 (C6625AE) inktcartridge Kleur XL


Voordelige HP DeskJet 855C cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Verderop plaatsen we een handig stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet 855c vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De software op de PC zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt lezen in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP DeskJet 855C

Beste HP DeskJet 855C huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw deskjet 855c? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de grote merken niet het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde als standaard inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Soms zul je een foutmelding krijgen bij het installeren van imitatie inkt. Dat komt omdat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges toepast. Zo’n foutmelding kan je doorgaans wegdrukken. Loop je alsnog tegen problemen aan? We bieden hieronder een aantal quick fixes.

 1. Kijk allereerst of je de goede huismerk cartridge hebt gesteld. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het beschermingsmateriaal verwijderd hebt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Veel printers printen geen zwart-wit als 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is erg vervelend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor alleen zwart. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege HP DeskJet 855C cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet 855c?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Met behulp van dit programma blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw HP cartridges even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Het systeem indiceert wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 855C bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen te koop. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Vaak kan je dit ook laten doen bij winkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze winkels geven budget namaak producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet 855c?
Jouw printer aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Over het algemeen detecteert jouw Mac of windows computer je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. De meest recente versie vind je via de downloadpagina van HP. De geldige printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet 855c vind je op de website van HP. Op deze plek tref je voorts bijkomende ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet 855c?
Een printerstoring is frustrerend en kan voor veel problemen zorgen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes zijn op te vragen via het online portaal van de fabrikant. Irritante HP DeskJet 855C storingen zijn; printkop fout, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De beste HP all-in-one printers verschaffen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet 855c WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Daarnaast kan je eenvoudig een document of mail printen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we meer en meer fabrikanten die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan om de paar weken, om de paar maand of zodra de inkt bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Met die service beschik je altijd over voldoende inkt en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie