bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 890C CXI

Probleemloos inkt voor de HP DeskJet 890C CXI bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker tref je de goedkoopste online verkooppunten en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Daardoor bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en key (zwarte) inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet 890c-cxi in januari 2023. Eveneens bekijk je op onze site printer bespaartips, details betreffende klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €17,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de deskjet 890c-cxi: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Bij veel aanbieders kies je uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is financieel interessanter en wordt volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een vaak gebruikt artikel is de HP 45 XL zwart.
 • Tip: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet 890C CXI | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet 890c-cxi? | Uitleg + info over inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Model890c-cxi
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 45 XL zwart
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet 890C CXI printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je circa tussen de 1 en 6 eurocent en een kleurenafdruk rond de €0,08 – €0,11 voor een print. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP DeskJet 890C CXI cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is vaak erg duur. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder vind je de grote webwinkelswaar je moeiteloos en eenvoudig de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per winkel zie je of ze navulbare inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een deskjet 890c-cxi? In het volgende schema kan je aan de slag met handige tricks zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is relatief duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals printen in concept. Je levert dan iets in op kwaliteit, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont en Calibri.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet 890c-cxi?

De seintje dat de inkt op is? Belangrijk: Inkt indicatoren zijn een schatting. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang pas als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet 890C CXI heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Kijk allereerst welke kleur vervangen moet worden. Hierna bekijk je welk product past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Google op het specifieke printernummer. Hier betreft het de 890c-cxi uit de serie deskjet van HP.
 3. Kijk in de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij veel webwinkels als Inktweb.nl en Office Centre worden tevens budgetmerken verkocht. Dit is scherper geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer details check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 890C CXI CyaanBlauwBlauwe inkt voor Briljantblauw en RAL 5003.
HP DeskJet 890C CXI MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Pastelviolet en RAL 4001.
HP DeskJet 890C CXI YellowGeelGele inkt voor met name Goudgeel of RAL 1002.
HP DeskJet 890C CXI Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet 890c-cxi.

Erkende cartridges die passen in de deskjet 890c-cxi.
Onze expert heeft de volgende gedetecteerd die werken met deze printer.

 1. HP 45 XL zwart


Voordelige HP DeskJet 890C CXI cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te plaatsen. Verderop lees je een handig stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet 890c-cxi vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De printer of computer zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de printerkast en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien alles juist geplaatst is toont de printer het juiste inktniveau. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP DeskJet 890C CXI

Beste HP DeskJet 890C CXI huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet 890c-cxi? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, bevat vaak meer inkt en komt vaak net zo goed uit de test als originele merkinkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Ze worden gefabriceerd door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een printje is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers heb je te maken met een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Dit soort foutcode kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? Je checkt op deze pagina diverse snelle tips.

 1. Onderzoek of je de juiste kloon cartridge in huis hebt. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze matcht met het origineel.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Check of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Controleer of je het plasticje hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printers printen geen zwart-wit als de kleureninkt op is. Dit is frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor zwart en wit printen. Is dit geen optie? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet 890C CXI cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet 890c-cxi?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Dankzij automatische printkopreiniging zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de HP cartridges schoonmaken kan ook helpen. Het systeem zal een melding tonen wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 890C CXI hervullen?
In de winkel zijn navulbare producten in voorraad. Dit zijn zogenaamde hervulbare patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Daarnaast wordt dit ook gedaan door winkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze shops werken met betaalbare imitatie artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de deskjet 890c-cxi?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Over het algemeen detecteert jouw windows laptop of Mac je printer binnen enkele seconden. Het snelst gaat dit met behulp van de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via de support-pagina van HP. De geldige printer drivers voor je deskjet 890c-cxi zijn te downloaden op de website van HP. Op de service- en updates pagina bekijk je voorts relevante info als handleidingen, tips voor het installeren en hulp bij netwerkproblemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet 890c-cxi?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes kun je achterhalen via de website en via supportmedewerkers. Veel voorkomende HP DeskJet 890C CXI storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, vastgelopen papier, printkop fout, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De beste HP printers en scanners verlenen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot voordeel is dat je vanuit je luie stoel kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De deskjet 890c-cxi WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Daarnaast kan je ook een afdruk maken met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we meerdere printermerken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan maandelijks, per half jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie