bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 916C

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet 916C bestellen en laten thuisbezorgen? Via Inktaanbieding.nl vergelijk je de meest geschikte shops en aantrekkelijke acties voor toners en cartridges voor elke printer. Daardoor vergelijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en key (zwarte) inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet 916c in januari 2023. Daarbij check je op onze site bespaartips, specificaties met betrekking tot klooninkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €18,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet 916c: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Maak een keuze uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is aanzienlijk voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een bekend inktproduct is de HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL.
 • Tip van de specialist: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet 916C | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een deskjet 916c? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummer916c
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
Vanafprijs

Goedkoopste HP DeskJet 916C printerinkt kopen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost gemiddeld €0,05 – €0,06 en een afdruk met kleur al snel €0,10 of nog meer per print. Door te kiezen voor de goedkoopste HP DeskJet 916C cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is in veel gevallen nogal duur. Er is veel geld te besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder bekijk je gerenommeerde webshopswaar je op een betrouwbare manier vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per winkel check je of ze navulbare inkt en/of originele inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de deskjet 916c? Hieronder kan je aan de slag met meerdere truukjes om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is duur.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Century Gothic of Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Trek de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik hebben voor de deskjet 916c?

Zie je een berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Goed om te weten: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP DeskJet 916C is een zogenoemde inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Controleer eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna onderzoek je welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat 916c uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel shops zoals inktcartridge store en Mediamarkt.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 916C CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Oceaanblauw en RAL 5020.
HP DeskJet 916C MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Oudroze en RAL 3001.
HP DeskJet 916C YellowGeelGele inkt voor met name Okergeel of RAL 1015.
HP DeskJet 916C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet 916c.

Toepasbare cartridges passend in de deskjet 916c.
Wij hebben de volgende ontdekt die in jouw printer passen.

 1. HP 45 XL zwart
 2. HP 23 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 916C cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Start dan het proces om de cartridge te vernieuwen. Hierna vind je een handige uitleg met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet 916c vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het plakkertje zoals geïnstrueerd in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu de inkt testen. Wanneer het allemaal gelukt is wordt het actuele inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP DeskJet 916C

Beste HP DeskJet 916C huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw deskjet 916c? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft meer inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit navullen gebeurt vaak door speciale bedrijven en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten niet perse het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit lijkt 99% op prints met standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Soms zul je een foutmelding krijgen wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Zo’n foutmelding kan je negeren en wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest in de bijgaande opsomming een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Onderzoek of je de geschikte huismerk cartridge hebt liggen. Schrijf het modelnummer op en kijk of deze overeenstemt met de originele inkt.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Wanneer dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Kijk of je de beschermingstape helemaal hebt verwijderd.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe kan ik dat oplossen?
Sommige printers blokkeren de zwart-wit functie op het moment dat 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Werkt dit niet? Plak een zwart tapeje op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet 916C cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet 916c?
Een aanzienlijk aantal apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Af en toe uw HP cartridges schoonmaken is ook een goed idee. De software laat een popup zien als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 916C bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen voor handen. We bedoelen dan inktpatronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten uitvoeren door bedrijven die hier faciliteiten voor hebben. Deze organisaties bieden laag geprijsde huismerk artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet 916c?
Een printapparaat aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Doorgaans detecteert een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via de service en ondersteuning pagina van HP. De printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet 916c kan je altijd vinden op de website van HP. Op dit portaal check je ook extra informatie zoals instructies, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet 916c?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd op een verkeerd moment. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes zijn te benaderen op de support-pagina en via de klantenservice. Irritante HP DeskJet 916C storingen zijn; reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, wil niet scannen, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere HP printers werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De deskjet 916c WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evenzeer kan je ook een afdruk maken met smartphone apps of tablet (iPad).

Hoe handig is een printer abonnement?
Tegenwoordig zijn er meerdere leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je maandelijks, 4 keer per jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope cartridge. Op basis daarvan weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van budget (tientallen prints per maand) tot wat duurdere contracten (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie