bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D2530

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet D2530 bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de meest geschikte webwinkels en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Middels onze tools vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt geschikt voor de deskjet d2530 in januari 2023. Daarbovenop lees je op deze website bespaartips, info met betrekking tot klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €14,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet d2530: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: klooninkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is voordeliger geprijsd en bevat een grotere inhoud inkt. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een veel besteld patroon is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Tip: kies voor een voordeelverpakking.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet D2530 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een deskjet d2530? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerd2530
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Prijsindicatie € – €€

Goedkoopste HP DeskJet D2530 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een A4-tje met tekst kost je om en nabij de €0,04 – €0,06 en een full-color rond de €0,12 per a4. Door het kopen van de goedkoopste HP DeskJet D2530 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is vaak aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder check je de meest bekende shops waar je moeiteloos en gemakkelijk inkt kunt bestellen. Per leverancier kan je bekijken of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een deskjet d2530? In de box hieronder tref je een aantal handige tips & tricks om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en zo bespaar jij tot maar liefst 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Zo kan je vaak kiezen voor de optie draft mode. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Trek de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is geschikte inkt voor de deskjet d2530?

Geeft de printer een seintje dat de inkt op is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en verwissel deze direct wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet D2530 heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Daarna vergelijk je welk type inkt past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Controleer het cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Denk dan aan d2530 uit de serie deskjet van HP.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel online leveranciers als Sneltoner.nl en Printabout.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg bieden we verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D2530 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Saffierblauw en RAL 5014.
HP DeskJet D2530 MagentaRozeRoze inkt voor Oudroze en RAL 4010.
HP DeskJet D2530 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Zinkgeel of RAL 1034.
HP DeskJet D2530 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de deskjet d2530.

Werkende cartridges voor de deskjet d2530.
We hebben diverse ontdekt die passen in deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D2530 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan kan je beginnen met de cartridge te vernieuwen. Onderstaand bieden wij een praktisch stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet d2530 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je PC / Mac zal een melding tonen welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals geïnstrueerd in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Op het moment dat alles juist geplaatst is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet D2530

Beste HP DeskJet D2530 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet d2530? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit proces gebeurt bij gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten soms niet zo is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit lijkt 99% op prints met officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het printen met een huismerk cartridge
Wellicht krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges installeert. Een dergelijke foutmelding wegklikken en doorgaan met printen. Blijft de printer foutcodes geven? Wij plaatsen verderop nog wat adviezen.

 1. Bekijk of je de goede kloon cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en check of deze in lijn is met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je vaak eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Bekijk of je het stukje tape hebt weggedaan.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, is dit op te lossen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is zeer frustrerend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Geen effect? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet D2530 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de deskjet d2530?
Het gros van de modellen gebruiken een reinigingsprogramma voor de printkop. Op deze manier heb jij altijd een mooie printafdruk. Regelmatig de HP cartridges er even in en uit halen is ook aan te raden. Je printer laat een popup zien wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de printer inactief is kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet D2530 navullen?
Er bestaan unieke navulbare producten die je kunt kopen. Dit zijn speciale patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze experts faciliteren laag geprijsde namaak artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de deskjet d2530?
Je all-in-one apparaat gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Over het algemeen detecteert een windows of Mac computer de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de support-pagina van HP. De beste printer drivers die passen bij de deskjet d2530 staan vermeld op de website van HP. Hier biedt de leverancier verder bijkomende hulp zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en advies over storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet d2530?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke foutmeldingen zijn op te zoeken op de site en via supportmedewerkers. Ongemakkelijke HP DeskJet D2530 storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere HP printers en scanners zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit heeft als voordeel dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet d2530 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Er bestaan opvallend veel merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je 4 wekelijks, 4 keer per jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige cartridge. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot exclusief (honderden prints per maand).

Plaats een reactie