bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2185

Online inkt voor de HP DeskJet F2185 bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de goedkoopste winkels en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools tref je snel goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet f2185 in februari 2024. Daarbovenop tref je op inktaanbieding.nl slimme bespaartips, specificaties aangaande huismerk-inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €11,50.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de deskjet f2185: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is (veel) goedkoper en wordt volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een veel besteld product is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Spring direct naar: Goedkoopste inkt voor HP DeskJet F2185 | Besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet f2185? | Stappenplan inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerf2185
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet F2185 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een A4-tje met tekst kost gemiddeld €0,05 – €0,06 en met kleur gemiddeld €0,11 voor een afdruk. Middels de goedkoopste HP DeskJet F2185 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is bijna altijd nogal duur. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder vergelijk je toonaangevende online aanbieders waar je gebruiksvriendelijk vandaag nog de juiste inkt kan bestellen. Per verkooppunt kan je bekijken of ze hervulbare inkt of ook merkinkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Goedkoop printen met de deskjet f2185? Hierna kan je aan de slag met belangrijke adviezen om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snel printen. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont of Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Trek de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet f2185?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Deze popups blijken vaak niet te kloppen. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang pas wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet F2185 betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Check eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Dan informeer je welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals f2185 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Check de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij een aantal online leveranciers als printershop en Inktbaas.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details lees je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2185 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Parelmoer blauw of RAL 5013.
HP DeskJet F2185 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Framboosrood en RAL 3027.
HP DeskJet F2185 YellowGeelGele inkt voor onder andere Kerriegeel of RAL 1028.
HP DeskJet F2185 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet f2185.

Relevante cartridges voor een deskjet f2185.
Wij hebben de volgende geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2185 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de cartridge te vervangen. Verderop is er een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet f2185 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De printer of computer indiceert welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals geïnstrueerd in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Op het moment dat je de stappen juist uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet F2185

Beste HP DeskJet F2185 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet f2185? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een groter inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en zijn fors goedkoper. Namaak inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken soms niet zo is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een printje is uitstekend en doet amper onder voor officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe zul je een foutmelding krijgen wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges installeert. Een storing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Wij plaatsen hieronder nog wat adviezen.

 1. Controleer of je de juiste navulbare cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze overeenstemt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer nog eens of je het stukje tape verwijderd hebt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie in het geval dat een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is zeer frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Begin met het instellen van de printer op printen in zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape over de sensor van de lege HP DeskJet F2185 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de deskjet f2185?
Een groot deel van de multifunctionals hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Maandelijks de HP cartridges schoonmaken is ook een goed idee. Je product indiceert als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2185 opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items verkrijgbaar. Dit zijn hervulbare cartridges / toners die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Meestal kan je dit ook laten doen bij shops die hier ervaring mee hebben. Deze ondernemingen verstrekken laag geprijsde imitatie producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet f2185?
Jouw all-in-one printer installeren en instellen is sinds enkele jaren kinderspel. Over het algemeen herkent een Mac of windows computer je printer binnen enkele seconden. Vergeet echter niet de up-to-date printersoftware. De meest recente versie vind je via het downloadcentrum van HP. De betrouwbare printer drivers die werken met de deskjet f2185 kan je altijd vinden op de website van HP. Hier check je bovendien extra ondersteuning zoals instructies, onderhoudstips en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet f2185?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht via de klantenondersteuning en via supportmedewerkers. Bekende HP DeskJet F2185 storingen zijn; reiniging, geen wifi, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen, langzaam.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De huidige HP printers hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot voordeel is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet f2185 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Eveneens kan je ook een afdruk maken vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig een aantal merken en aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. De fabrikant stuurt je om de paar weken, om de paar maand of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en heb je zekerheid dat de printer het doet. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van voordelig (tientallen prints per maand) tot duur (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie