bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Epson T6162 C13T616200 cyaan / blauw cartridge

Wil jij ook de goedkoopste Epson T6162 C13T616200 inktcartridge? Op deze webpagina bekijk je de beste aanbieders voor verrassend voordelige cartridges. Het product Epson T6162 met kleuromschrijving cyaan (blauw) is uitermate geschikt voor prachtige kleurrijke printjes. Kies bijvoorbeeld voor “echte” cartridges van Epson. Flink wat webshops als bijv. Printabout.nl of Inkclub verkopen ook hele goede huismerk-patronen. Deze zijn een stuk goedkoper, ze hebben doorgaans meer milliliters en de kwaliteit van de printjes doet nauwelijks onder.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Gemiddelde verkoopprijs€47,50
Huismerk prijs€23,75
LeverancierEpson
ModelEpson T6162
SeriecodeC13T616200
Kleur beschrijvingcyaan
Volume (ml)ml onbekend
Intensiteit3.500 prints
EAN-code0871594619510

Goedkoopste Epson T6162 C13T616200 inkt bestellen juni 2024

Het volume (ml) van de C13T616200 cartridge is ml onbekend. Het printvermogen is 3.500 prints. Via internet bestel je eenvoudig de originele merkcartridges. Dit is qua prijs veel gunstiger in vergelijking met kleine winkels. Inkt.nl of Alleeninkt.nl zijn gespecialiseerde webshops waar jij kunt zoeken naar originele Epson inktcartridges. Ze hebben duizenden producten en staan bekend om hun goede klantenservice. Dikwijls hanteren zij ook een interessant huismerk.

 • De goedkoopste inkt is aan te schaffen bij webshops zoals Inktwereld.nl of printerinktshop.nl.
 • Originele C13T616200 inktcartridges laat je al thuisbezorgen voor €47,50.
 • Epson imitatie inkt kost vaak maar de helft. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit.
 • Zoek naar een XL-cartridge met extra capaciteit of voordeelverpakkingen (multipacks) en neem geen losse modellen. Het maken van een printje is dan aantrekkelijker.
 • Onze tips om goedkoper te printen: stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen, loop alle eco-printinstellingen na (o.a printen in concept) & overweeg een lettertype als Ecofont en Times New Roman.
 • Op Inktaanbieding.nl vergelijk je geschikte shops waar je de beste C13T616200 cartridge aanbiedingen kunt bestellen.

Prijzen Epson T6162 C13T616200 cyaan / blauw vergelijken
Epson inktcartridges hebben een prijskaartje. Dit soort blauwe inktcartridge heeft een prijs van zo’n €52,25. Bij de inktwebwinkels ben je goedkoper uit en ligt de verkoopprijs rond de €47,50. De meest gunstige optie is het huismerk (imitatie inkt). Deze kosten komen neer op zo’n €23,75. Ook relevant: de voordelen en nadelen van het huismerk. Kies altijd voor een voordeelverpakking (indien mogelijk).

ProductPrijs
Epson T6162 originele inkt€47,50
Epson T6162 multipack (merkcartridge)€95,00
Epson T6162 huismerk inkt * €23,75
Epson T6162 huismerk duopack * €47,50
Tabel met prijzen voor de C13T616200 cartridge (blauw) in juni 2024. * Belangrijk: prijs wordt omgerekend naar aantal milliliters in originele cartridge.

Bij welke shops kan ik de inktpatronen van Epson bestellen?

Meteen Epson T6162 C13T616200 inkt bestellen? Dit cartridgetype of alternatieven van het huismerk zijn uitstekend verkrijgbaar. Zowel bij online bedrijven als bij gespecialiseerde winkels. Belangrijk: bezoek een een inkt-speciaalzaak op internet. Deze leveranciers bieden top-service, een grote voorraad en verkopen meestal een kwalitatief huismerk.

 • Lokale winkels: Albert Heijn, Action, Hema, Bruna, Expert, Media Markt, Jumbo, Primera.
 • Landelijke winkels als Ebay, Coolblue, Amazon, Wehkamp, Bol.com, Blokker hebben ook een uitstekend aanbod.
 • Erkende inktspecialisten als Sneltoner.nl, Inkt.nl, Printabout.nl, Inktweb.nl, Inktwereld.nl, 123inkt.nl bieden het grootste aanbod, bieden een top-service en zijn het scherpst qua prijs.
epson-t6162-c13t616200-cyaan-blauw-inktcartridge

Originele blauwe C13T616200 inkt van Epson bestellen via internet

Streef jij naar de hoogste afdrukkwaliteit? De Epson T6162 originele blauwe inktcartridge is dat een goede koop. Deze cartridges zijn afkomstig uit de fabriek van Epson en bieden de hoogste printkwaliteit. Deze cartridges werken altijd na plaatsing en je hebt niet te maken met hinderlijke waarschuwingen of foutmeldingen. Een aanrader als je hoge kwaliteit prints wilt en het gewoon plug&play moet zijn.

 • Originele patronen van Epson geven de mooiste prints.
 • Je garantie blijft gewoon behouden.
 • Geen lastige foutcodes en printerstoringen. Printen werkt altijd.
 • Een aandachtspunt bij merkcartridges is de relatief hoge prijs (gemiddeld €47,50).

Epson T6162 huismerk alternatieven

Wil je lagere printkosten? Overweeg dan imitatie inkt van goedkope merken. Het C13T616200 huismerk alternatief biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit en is vaak een keer zo goedkoop als het a-merk. Je bespaart door een lagere prijs van de cartridge en omdat de patronen tot het absolute maximum worden gevuld met inkt. Je ontvangt dus meer inkt voor je geld. De beste optie als kwaliteit van ondergeschikt belang is.

 • Epson T6162 C13T616200 cyaan / blauw huismerk inktcartridges zijn vele malen goedkoper dan de originele patronen.
 • Het grootste voordeel is dat er meer inkt in zit vergeleken met originele merkinkt.
 • De kwaliteit van de printjes is vergelijkbaar (met name bij afdrukken met enkel tekst).
 • De negatieve kant van klooninkt is dat je soms wordt geconfronteerd met foutmeldingen of storingen.

Issues bij het vervangen van je cartridges

Heb je deze cyaan inkt van Epson verwisseld maar kan je nog niet printen? In het volgende overzicht check je algemene problemen inclusief een aantal oplossingen die je kunt proberen.

ProbleemOplossing
Foutmelding: geen originele inkt.Soms gebeurt dit bij huismerken. Klik op “ok” en ga door met afdrukken.
Cartridge wordt niet herkend.Check of je het plasticje weg hebt gehaald en veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
Er zitten lijnen/strepen op het papier.Voer een cartridges check uit en voer het onderhoudsproces uit.
Uitgedroogd inkt in de printer.Overweeg het starten van een reinigingsprogramma om de printkop weer vrij te maken. Een voordeliger alternatief is om elke week een testpagina te printen.
Er lekt inkt in de printer.Stop direct met printen, verwijder de verschillende cartridge en maak alles grondig schoon. Zet de gebruikte patronen niet terug in je apparaat.
Meest gezochte afdrukproblemen met de Epson T6162 C13T616200 inkt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat betaal ik voor de Epson T6162 inktcartridge ?
De verkoopprijs van de Epson T6162 C13T616200 met kleur cyaan (blauw) cartridge is doorgaans +/- €39,26 excl. de btw (wat neerkomt op €47,50 inclusief btw). Op het moment dat je een voordeelverpakking / multipack kiest moet je denken aan €95,00. Wanneer je gaat voor een huismerk cartridge met het OEM-nummer C13T616200 dalen de printkosten aanzienlijk. De verkoopprijs van zo’n huismerk-cartridge is voordeliger (+/- €23,75) en hiermee kan veel meer geprint worden (meer volume).

De printer detecteert de cartridge niet, wat nu?
Soms gebeurt het dat een gloednieuwe inktcartridge niet wordt herkend. Je kunt het volgende proberen: achterhaal de status van de patronen in de printer, en check of je het plakkertje hebt losgemaakt. Kijk of de printersoftware up-to-date is of reset het apparaat terug naar fabrieksinstellingen. Maak eventueel vuil op de contactpunten schoon en bekijk de status van de printkop.

Is het Epson T6162 huismerk alternatief interessant?
Een huismerk C13T616200 alternatief nemen is over het algemeen een juiste beslissing. Namaak inkt is soms wel 65% goedkoper vergeleken met originele merkinkt. De winkelprijs is voordeliger en deze inktpatronen worden wél volledig gevuld met inkt. De kwaliteit van de prints is nagenoeg hetzelfde. Het grootste nadeel is dat je wordt geconfronteerd met foutmeldingen of storingen. Zulke storingen kan je normaliter snel oplossen.

Op welke manier kan ik de Epson T6162 C13T616200 inktcartridge navullen?
Het bijvullen van een inktpatroon kan je met een beetje ervaring zelf doen. Om dat te doen kan je aan de slag met een een complete navulset met inkt voor het Epson inktpatroon. Op verschillende DIY-websites lees je daarvoor veel tips: Verwijder het veiligheidskapje. Vervolgens injecteer je de blauwe inkt in het patroon (ga voorzichtig te werk). Als dat gelukt is mag je het product met elkaar verbinden. Tenslotte check je of de nagevulde Epson inkt juist op het papier gespoten wordt door een testprint te vragen.

Plaats een reactie