bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2483

Goedkoop en snel inkt voor de HP DeskJet F2483 bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker vergelijk je de beste leveranciers en forse kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Zodoende bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die geldig zijn voor de deskjet f2483 in januari 2023. Daarbovenop tref je hieronder tips om te besparen op de printkosten, details over klooninkt en technische specificaties.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €15,25.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet f2483: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is veel voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Je bespaart al gauw 65%.
 • Een bekend product is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Niet vergeten: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Inhoud: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet F2483 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is geschikt voor de deskjet f2483? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummerf2483
Categorie printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet F2483 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een printje in zwart wit kost al snel €0,06 en een print met kleur al gauw €0,15 per print. Door het kopen van de goedkoopste HP DeskJet F2483 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is vaak niet slim. Je bent veel goedkoper uit als je bij een webwinkel koopt. Dat blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder check je erkende online leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier snel de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder tonen we of ze namaak inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Voordelig printen met de deskjet f2483? In het volgende schema check je een aantal handige tips & tricks om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Stel de printer in op bijvoorbeeld draft mode. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco en Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt kan in een deskjet f2483?

Geeft de computer een melding dat dat het inktniveau laag is? Opletten: Inkt indicatoren zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang nooit direct de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en ververs deze op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet F2483 is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens is het belangrijk dat je weet welk soort model jij nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. Voor jouw printer is dat f2483 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel online leveranciers als Inktweb.nl en Mediamarkt.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Dit is scherper geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg vind je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2483 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Saffierblauw of RAL 5013.
HP DeskJet F2483 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Parelmoer lichtrood en RAL 3007.
HP DeskJet F2483 YellowGeelGele inkt voor o.a. Zandgeel en RAL 1005.
HP DeskJet F2483 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met diverse inktcartridges voor de deskjet f2483.

Toepasbare cartridges voor in de deskjet f2483.
Wij hebben deze gevonden die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2483 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de cartridge te vervangen. Onderstaand vind je een praktisch stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet f2483 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je computer of laptop toont je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plasticje zoals dit wordt aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet F2483

Beste HP DeskJet F2483 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw deskjet f2483? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft meer inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door erkende specialisten en ze zijn doorgaans voordeliger. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de originele niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdruk komt overeen met originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Zo’n foutmelding kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? We bieden hierna een aantal quick fixes.

 1. Begin met kijken of je de juiste kloon cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en check of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Hierna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Loop nog eens na of je het plakkertje helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, is dit op te lossen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is zeer frustrerend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor printen in zwart-wit. Geen succes? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege HP DeskJet F2483 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de deskjet f2483?
Een groot deel van de multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Dankzij automatische printkopreiniging zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de HP cartridges even nakijken en schoonmaken kan ook helpen. De software laat een popup zien wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2483 navullen?
Er bestaan unieke navulbare producten beschikbaar. Dat zijn inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In veel gevallen kan je dit ook laten uitvoeren door printshops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze bedrijven faciliteren budget huismerk artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet f2483?
Jouw printer installeren en instellen is niet heel complex meer. In de regel herkent een Mac of windows computer je printer binnen enkele seconden. Zorg wel voor de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via het downloadcentrum van HP. De geldige printer drivers voor je deskjet f2483 vind je op de website van HP. In het supportcenter vind je ook handige informatie zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet f2483?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke error-codes zijn te benaderen via de klantenondersteuning van het merk. Ongemakkelijke HP DeskJet F2483 storingen zijn; reiniging, printkop fout, geen wifi, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De tegenwoordige HP printers verlenen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De deskjet f2483 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Vandaag de dag zien we opvallend veel leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan 4 wekelijks, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en heb je zekerheid dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot grote abonnementen (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie