bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F300

Online inkt voor de HP DeskJet F300 bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker ontdek je de beste webshops en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Hierdoor ontdek je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte inkt die compatibel zijn met de deskjet f300 in februari 2023. Evenzeer bekijk je hieronder bespaartips, info omtrent klooninkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €16,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet f300: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Een bekend inktpatroon is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Populaire thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor HP DeskJet F300 | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is geschikte inkt voor de deskjet f300? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerf300
Categorie printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet F300 printerinkt kopen (februari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk in zwart wit kost je ongeveer €0,04 – €0,06 en eentje met kleuren doorgaans €0,10 per printje. Door het kopen van de goedkoopste HP DeskJet F300 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is in de regel niet slim. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna vergelijk je populaire shops waar je probleemloos gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per leverancier check je of ze klooninkt en/of de officiële producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de deskjet f300? In onderstaande opsomming communiceren we diverse foefjes om te besparen op de printkosten.

 • Kies voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart op deze manier al gauw 65%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Kies bijvoorbeeld voor de optie milieuvriendelijk. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans en Brush Script.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt is goed voor een deskjet f300?

Krijg je een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Opletten: Deze berichten blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet F300 is een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Controleer eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Daarna is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Bijvoorbeeld f300 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de bekende online leveranciers als 112supplies en Inkt-bestellen.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Meer informatie tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F300 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Signaalblauw en RAL 5019.
HP DeskJet F300 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Framboosrood en RAL 3000.
HP DeskJet F300 YellowGeelGele inkt voor Beige of RAL 1016.
HP DeskJet F300 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet f300.

Populaire cartridges die passen in de deskjet f300.
Onze expert heeft de volgende geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F300 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Onderstaand zetten we adviezen waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet f300 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of PC zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het transparante zegel zoals dit wordt aangegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP DeskJet F300

Beste HP DeskJet F300 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw deskjet f300? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door erkende specialisten en ze zijn doorgaans voordeliger. Klooninkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken niet perse het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De printkwaliteit is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het printen met een huismerk cartridge
Bij sommige printers komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges koopt. Dit type foutcode kan je negeren en wegklikken. Werkt dit niet? Dan vind je hierna diverse snelle tips.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte kloon cartridge hebt liggen. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze matcht met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Bekijk of je het stukje tape los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Een deel van de printers stoppen met printen in zwart-wit als 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is niet erg handig. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor enkel zwart-wit afdrukken. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape op de volumelezer van de lege HP DeskJet F300 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de deskjet f300?
Een groot deel van de apparaten passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop in goede conditie te houden. Op deze manier heb jij altijd een mooie printafdruk. Af en toe uw HP cartridges even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je model heeft een melding wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F300 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten beschikbaar. Dit zijn hervulbare cartridges / toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Vaak kan je dit ook laten doen bij ondernemers die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops bieden aantrekkelijke kloon producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet f300?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Normaal gesproken herkent een Mac of windows computer de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de relevante printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de service en ondersteuning pagina van HP. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet f300 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Daar biedt de leverancier verder bijkomende hulp zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor reinigen en advies over storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet f300?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd ongelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen worden uitgelegd via de klantenondersteuning en via de klantenservice. Vervelende HP DeskJet F300 storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwere HP printers beschikken over Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De deskjet f300 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evenzeer kunnen er ook prints gemaakt worden vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we meer en meer merken en aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan elke 8 weken, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en kan je ervan uitgaan dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van een lage prijs (100 prints per maand) tot duur (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie