bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F388

Zonder gedoe inkt voor de HP DeskJet F388 bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker ontdek je de beste online verkooppunten en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zodoende bekijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die past in je deskjet f388 in februari 2023. Eveneens doorzoek je hieronder printer bespaartips, specificaties m.b.t. voordelen + nadelen van huismerk en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €19,25.
 • Beschikbare kleuren voor de deskjet f388: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is veel voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 60%.
 • Een uitstekend item is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoud: Goedkoopste inkt voor HP DeskJet F388 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt moet ik hebben voor de deskjet f388? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkHP
Seriedeskjet
Modelf388
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste HP DeskJet F388 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost al snel €0,05 en een print met kleur al snel €0,10 per a4. Door te printen met de goedkoopste HP DeskJet F388 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om inkt in te kopen is in veel gevallen erg prijzig. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dit blijkt keer op keer uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder staan de meest bekende webshopswaar je gebruiksvriendelijk gemakkelijk de juiste inkt kunt vinden. Per website zie je of ze klooninkt of ook merkinkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de deskjet f388? In het lijstje hierna bieden we verschillende trucs om te besparen op de printkosten.

 • Kies voor budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart tot wel 55%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals conceptmodus. Je levert dan iets in op kwaliteit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is geschikte inkt voor de deskjet f388?

Geeft de printer een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Tip: Deze meldingen blijken vaak niet te kloppen. Vervang nooit direct de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang de inkt pas als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet F388 is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Kijk allereerst welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens achterhaal je welk product past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat f388 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online aanbieders als Inkt.nl en Goedkoopprinten.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F388 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Signaalblauw en RAL 5005.
HP DeskJet F388 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Purperviolet of RAL 3026.
HP DeskJet F388 YellowGeelGele inkt voor Parelwit en RAL 1012.
HP DeskJet F388 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet f388.

Toepasbare cartridges voor een deskjet f388.
Wij hebben deze ontdekt die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F388 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de cartridge te verversen. Hieronder is er een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges deskjet f388 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De software op de PC vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Open de printerkap en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het transparante zegel zoals weergegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de lege houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet F388

Beste HP DeskJet F388 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw deskjet f388? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele producten.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en de prijs is erg concurrerend. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de originele vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdruk komt overeen met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Af en toe zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges plaatst .Deze melding kan je doorgaans wegdrukken. Kun je het niet wegklikken? Je checkt hieronder enkele praktische adviezen.

 1. Bekijk of je de juiste kloon cartridge hebt gekocht.Noteer het modelnummer en kijk of deze overeenkomt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Start de printer opnieuw. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je vaak eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als je dat gedaan hebt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Onderzoek of je het beschermmateriaal helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie als een andere kleur op is. Dat is zeer frustrerend. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Start met het kiezen voor zwart en wit printen. Blijft de printer een error geven? Plak een zwart tapeje op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet F388 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de deskjet f388?
Nieuwe all-in-one printers beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Door dit systeem blijft de printer mooie afdrukken maken. Soms de HP cartridges ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Je model heeft een melding als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F388 opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare producten te koop. Dit zijn speciale patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. In veel gevallen kan je dit ook laten doen bij bedrijven die hier ervaring mee hebben. Deze bedrijven werken met laag geprijsde huismerkproducten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet f388?
Jouw all-in-one printer opstarten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Doorgaans detecteert jouw Mac of windows PC je printer binnen enkele seconden. Het snelst gaat dit met behulp van de bijbehorende printersoftware. Dit is te downloaden via de downloadpagina van HP. De meest actuele printer drivers voor je deskjet f388 vind je op de website van HP. Op dit portaal check je tevens handige assistentie zoals de handleiding, tips m.b.t. het onderhoud en advies over storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de deskjet f388?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes kun je achterhalen via officiële platformen van het merk. Bekende HP DeskJet F388 storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, reiniging, geen wifi, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige HP all-in-one printers beschikken over draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De deskjet f388 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we meerdere leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan om de paar weken, per kwartaal of wanneer de inkt bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie