bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F4210

Online inkt voor de HP DeskJet F4210 bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl tref je de meest geschikte shops en kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende vergelijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt geschikt voor de deskjet f4210 in oktober 2023. Eveneens check je via onze experts tips om goedkoper te printen, info met betrekking tot voordelen + nadelen van huismerk & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €14,25.
 • Beschikbare kleuren voor de deskjet f4210: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er worden diverse soorten aangeboden: het huismerk of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is lager geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een prima item is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Advies: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Webshops met goedkoopste inkt voor HP DeskJet F4210 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt past in de deskjet f4210? | Stappenplan inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerf4210
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Gemiddelde kosten

Goedkoopste HP DeskJet F4210 printerinkt bestellen (oktober 2023)

Printen is niet goedkoop. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je om en nabij de €0,05 en een full-color rond de €0,10 per print. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP DeskJet F4210 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is meestal nogal prijzig. Je kunt veel geld besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder bekijk je de meest populaire shops waar je veilig en gemakkelijk jouw patronen kunt kopen. Per verkoper zie je of ze huismerk inkt en/of de officiële producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een lage prijs met de deskjet f4210? In het volgende schema communiceren we handige handigheidjes om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart tot wel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie lage kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont en Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt past in de deskjet f4210?

Krijg je een melding dat dat de voorraad inkt te laag is? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en verwissel deze direct wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP DeskJet F4210 heet in de volksmond een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Ook vergelijk je welk soort model jij nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan f4210 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal shops zoals Sneltoner.nl en Inktbaas.nl vind je ook huismerk-varianten. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer info check je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F4210 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Parelmoer blauw of RAL 5019.
HP DeskJet F4210 MagentaRozeRoze inkt voor Briljant lichtrood of RAL 4002.
HP DeskJet F4210 YellowGeelGele inkt voor o.a. Olijfgeel en RAL 1002.
HP DeskJet F4210 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet f4210.

Relevante cartridges die passen in de deskjet f4210.
Wij hebben onderstaande ontdekt die in jouw printer passen.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F4210 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verversen. Onderstaand is er een kort informatieblok zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet f4210 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De software op de PC indiceert welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het ontluchtingslabel er af zoals je kunt lezen in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als alles juist geplaatst is verdwijnt de foutcode. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet F4210

Beste HP DeskJet F4210 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet f4210? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Huismerk-inkt is volledig vol gevuld, wat bij de A-merken soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
In sommige gevallen zul je een foutmelding krijgen als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges installeert. Deze foutcode kan je doorgaans wegdrukken. Loop je alsnog tegen problemen aan? In dat geval vind je verderop nog een aantal tips.

 1. Bekijk of je de juiste namaak cartridge hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze hetzelfde is als de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Controleer of je het beschermmateriaal los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe los ik dat op?
Sommige printers printen geen zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Start met het kiezen voor puur zwart-wit printing. Werkt dit niet? Plak een stukje tape over het venster van de lege HP DeskJet F4210 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet f4210?
Een aanzienlijk aantal printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Soms de HP cartridges ontdoen van stof is slim om te doen. De software zal een melding tonen wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F4210 opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten te koop. Dit zijn inktpatronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans wordt dit ook gedaan door computerwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze ondernemingen bieden aantrekkelijke kloon producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een deskjet f4210?
Een printer aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. In de regel herkent een Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Het snelst gaat dit met behulp van de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van HP. De printer drivers voor je deskjet f4210 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op de service- en updates pagina vind je verder additionele ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een deskjet f4210?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes zijn op te zoeken op het informatieportaal van de ontwikkelaar. Irritante HP DeskJet F4210 storingen zijn; printkop fout, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, langzaam, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De beste HP (multifunctionele) printers zijn uitgerust met draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dat wil zeggen dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De deskjet f4210 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kan je ook een afdruk maken via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we verschillende printermerken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je 4 wekelijks, halfjaarlijks of zodra de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en mag je erop vertrouwen dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van budget (75 prints per maand) tot wat duurdere contracten (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie