bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F4213

Goedkoop en snel inkt voor de HP DeskJet F4213 bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl ontdek je de meest geschikte online verkooppunten en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Online bekijk je vlug goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en key (zwarte) inkt die toepasbaar zijn voor de deskjet f4213 in februari 2023. Evenzeer lees je op onze site printer bespaartips, info aangaande klooncartridges & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €14,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet f4213: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is veel voordeliger en bevat meer inkt. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een veel besteld patroon is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Aanbeveling: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Inhoud: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet F4213 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan in een deskjet f4213? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelf4213
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€

Goedkoopste HP DeskJet F4213 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een A4-tje met tekst kost je om en nabij de €0,03 – €0,06en eentje met kleuren om en nabij de €0,10 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste HP DeskJet F4213 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is vaak een duur grapje. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vergelijk je de meest populaire online leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier binnen enkele minuten de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per website kan je zien of ze huismerk inkt en/of originele producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Printen voor een lage prijs met de deskjet f4213? In het volgende schema bieden we handige tips zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Bestel altijd namaak inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is relatief duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Stel de printer in op bijvoorbeeld printen in concept. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont en Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt past in de deskjet f4213?

Geeft de computer een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn een schatting. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang de inkt pas op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet F4213 noemen we ook wel een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna bekijk je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Denk dan aan f4213 uit de serie deskjet van HP.
 3. Check de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de meeste online aanbieders als Inkt.nl en Paradigit vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn goedkoper en beschikken over meer printvermogen. Meer details daarover lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F4213 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Azuurblauw of RAL 5024.
HP DeskJet F4213 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Bleekrood en RAL 3018.
HP DeskJet F4213 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Goudgeel of RAL 1001.
HP DeskJet F4213 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de deskjet f4213.

Werkende cartridges voor o.a. de deskjet f4213.
We hebben diverse ontdekt die werken met deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F4213 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Start dan het proces om de cartridge te vervangen. Onderstaand vind je adviezen met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet f4213 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het plasticje zoals dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig aan en doe de klep weer dicht.

 5. Laatste controle fase

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als alles juist geplaatst is wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet F4213

Beste HP DeskJet F4213 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw deskjet f4213? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Huismerk-inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de A-merken soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdruk is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Soms heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit soort melding kan je gewoon negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je leest verderop nog een aantal tips.

 1. Check of je de goede huismerk cartridge hebt liggen. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze hetzelfde is als het origineel.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Kijk of je het ontluchtingslabel hebt losgemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Verschillende printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat geeft grote irritatie. Er bestaan meerdere lifehacks. Stel de printer allereerst in op printen in zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege HP DeskJet F4213 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet f4213?
Nieuwe printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Om de paar maanden de HP cartridges schoonmaken met een doekje is ook een goed idee. Je printer vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F4213 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen te koop. We bedoelen dan navulbare toners / cartridges waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. In de regel kan je dit ook laten doen bij ondernemingen die hierin gespecialiseerd zijn. Deze shops werken met voordelige kloon producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet f4213?
Jouw all-in-one printer aansluiten en installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Gewoonlijk detecteert een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de support-pagina van HP. De meest actuele printer drivers voor je deskjet f4213 staan vermeld op de website van HP. Op de service- en updates pagina biedt de leverancier voorts praktische assistentie als handleidingen, onderhoudstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet f4213?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken op het informatieportaal van de fabrikant. Irritante HP DeskJet F4213 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, reiniging, printkop fout, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De beste HP (multifunctionele) printers verlenen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet f4213 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Bovendien kan je ook een afdruk maken vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden opvallend veel merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, om de 3 maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van voordelig (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie