bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Laserjet 4100N

Zonder gedoe inkt voor de HP Laserjet 4100N bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker tref je de meest geschikte webshops en aanbiedingen voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor koop je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die bedoeld zijn voor de laserjet 4100n in december 2022. Verder lees je via onze specialisten slimme bespaartips, info met betrekking tot voordelen + nadelen van huismerk & technische specificaties.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €41,25.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de laserjet 4100n: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is (veel) goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een populair item is de HP 61X (C8061X) toner zwart.
 • Tip: bespaar met een voordeelverpakking.

Thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP Laserjet 4100N | Tips om te besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de laserjet 4100n? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkHP
Printerserielaserjet
Modelnummer4100n
Categorie printerLaser
Veel gebruikte tonerHP 61X (C8061X) toner zwart
Prijsindicatie €€

Goedkoopste HP Laserjet 4100N printerinkt bestellen (december 2022)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk in zwart wit kost je ongeveer een paar cent en een kleurenafdruk gemiddeld €0,10 – €0,12 per a4. Door te printen met de goedkoopste HP Laserjet 4100N toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor je inkt-aankoop is vaak nogal duur. Het is vaak extra voordelig als je kiest voor een online speler. Dat toont de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is vooral het geval voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder staan erkende webshopswaar je probleemloos eenvoudig inkt kunt bestellen. Per verkooppunt kan je bekijken of ze klooninkt en/of originele inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Besparen op de kosten van een laserjet 4100n? In de volgende lijst kan je aan de slag met nuttige slimmigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart al snel 50%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is relatief duur.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Zo kan je vaak kiezen voor de optie eco-modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als je deze niet gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt kan ik gebruiken in een laserjet 4100n?

De notificatie dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Inkt indicatoren blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en plaats de nieuwe inkt pas wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Laserjet 4100N is een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Kijk allereerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Aansluitend informeer je welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan 4100n uit de serie laserjet van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij diverse shops zoals Inkt.nl en inktknaller.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en gevuld met meer inkt. Meer details daarover lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP Laserjet 4100N CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Lichtblauw en RAL 5008.
HP Laserjet 4100N MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Beigerood en RAL 3004.
HP Laserjet 4100N YellowGeelGele inkt voor Pastelgeel of RAL 1015.
HP Laserjet 4100N Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inkttoners voor de laserjet 4100n.

Populaire toners voor o.a. de laserjet 4100n.
Wij hebben de volgende gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 27X (C4127X) toner zwart


Voordelige HP Laserjet 4100N toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Begin dan met het stappenplan om de toner te vernieuwen. Hieronder is er een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners laserjet 4100n vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of PC indiceert welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open de printerkap en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Haal het plastic eraf zoals je kunt lezen op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Zodra je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP Laserjet 4100N

Beste HP Laserjet 4100N huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw laserjet 4100n? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, kan in verhouding meer printjes maken en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inktpatronen.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit proces gebeurt bij derde partijen en zijn fors goedkoper. Klooninkt is volledig vol gevuld, wat bij de A-merken niet het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Problemen bij het printen met een huismerk toner
Soms heb je te maken met een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele toners toepast. Een foutmelding kan je doorgaans wegdrukken. Blijft de printer foutcodes geven? Dan vind je op deze pagina enkele praktische adviezen.

 1. Begin met kijken of je de goede navulbare toner hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze overeenkomt met het origineel.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Bekijk of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je vaak eerst een afdruk maken met originele inkt. Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Bekijk of je het beschermkapje hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen in het geval dat de roze, gele of blauwe inkt op is. Behoorlijk irritant. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor printen in zwart-wit. Blijft de printer een error geven? Plak ondoorzichtige plakband over het venstertje van de lege HP Laserjet 4100N toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de laserjet 4100n?
Het gros van de all-in-one printers hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zo blijft de printer mooie afdrukken maken. Om de paar maanden de HP toners ontdoen van stof is slim om te doen. Je product vertelt je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP Laserjet 4100N navullen?
Op de markt zijn navulbare patronen beschikbaar. Dit zijn inktpatronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Tevens wordt dit ook gedaan door organisatie die daar de juiste materialen voor hebben. Deze ondernemingen bieden laag geprijsde namaak artikelen en dus niet originele HP toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de laserjet 4100n?
Een printer voorzien van nieuwe software hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. In de regel herkent een windows laptop of Mac je printer binnen enkele seconden. Het snelst gaat dit met behulp van de bijbehorende printersoftware. De meest recente versie vind je via de service en ondersteuning pagina van HP. De geldige printer drivers die passen bij de laserjet 4100n staan op de website van HP. Op de service- en updates pagina bekijk je ook extra assistentie zoals instructies, reinigingstips en advies over storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de laserjet 4100n?
Een printerstoring is vervelend maar is soms makkelijk op te lossen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke error-codes zijn op te vragen via de klantenondersteuning van de fabrikant. Bekende HP Laserjet 4100N storingen zijn; vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, printkop fout, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige HP scanners en printers beschikken over draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit heeft als voordeel dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De laserjet 4100n WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Bovendien kan je eenvoudig een document of mail printen via de App op een tablet of smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je maandelijks, halfjaarlijks of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en heb je de garantie dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Van voordelig (50 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie