bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart D5160

Online inkt voor de HP Photosmart D5160 bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl tref je de voordeligste aanbieders en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Middels onze tools koop je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die werken in een photosmart d5160 in februari 2023. Daarbovenop bekijk je op deze website bespaartips, info met betrekking tot namaak inkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €17,75.
 • Beschikbare kleuren voor de photosmart d5160: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is financieel interessanter en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een uitstekend item is de HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: bespaar met een voordeelverpakking.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor HP Photosmart D5160 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de photosmart d5160? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerseriephotosmart
Modeld5160
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€

Goedkoopste HP Photosmart D5160 printerinkt kopen (februari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost zo’n €0,03 – €0,06en een gekeurde gemiddeld €0,10 of nog meer per print. Met het assortiment van de goedkoopste HP Photosmart D5160 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor nieuwe inkt is in de regel een dure aangelegenheid. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dat blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder staan erkende aanbiederswaar je zonder gedoe gemakkelijk inkt kunt bestellen. Per website kan je bekijken of ze hervulbare inkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een lage prijs met de photosmart d5160? In het volgende schema tref je de beste slimmigheidjes om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart al snel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld snelle modus. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic en Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt kan in een photosmart d5160?

Geeft de printer een notificatie dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Deze berichten zijn een schatting. Je kunt dit gerust even afwachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en ververs deze als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP Photosmart D5160 is een zogeheten inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Check eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Ook informeer je welk soort model jij nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op printernaam. Zoals d5160 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel online aanbieders als Inktshop.nl en Office Centre vind je ook huismerk-varianten. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart D5160 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Saffierblauw en RAL 5012.
HP Photosmart D5160 MagentaRozeRoze inkt voor met name Lichtroze of RAL 3011.
HP Photosmart D5160 YellowGeelGele inkt voor onder andere Groenbeige of RAL 1011.
HP Photosmart D5160 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de photosmart d5160.

Erkende cartridges voor in de photosmart d5160.
Wij hebben deze achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart D5160 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vernieuwen. Onderstaand staat een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges photosmart d5160 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De software op de PC laat een popup zien welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open de printerkap en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder de tape zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Indien alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Photosmart D5160

Beste HP Photosmart D5160 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart d5160? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele merkinkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Het is dus een slimme manier om te besparen. De printkwaliteit is vergelijkbaar met originele inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Af en toe heb je te maken met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Deze storing kan je gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Dan vind je in de bijgaande opsomming enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste kloon cartridge hebt. Schrijf het modelnummer op en kijk of deze hetzelfde is als de originele inkt.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Als dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Achterhaal of je het kapje verwijderd hebt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Verschillende printers blokkeren de zwart-wit functie als een kleurenpatroon ontbreekt. Dit is frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Start met het kiezen voor puur zwart-wit printing. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape over het venstertje van de lege HP Photosmart D5160 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de photosmart d5160?
Een groot deel van de apparaten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Dankzij automatische printkopreiniging komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Zo nu en dan uw HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook een goed idee. Je printer toont je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart D5160 opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare patronen die je kunt kopen. Het betreft zogenaamde hervulbare patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten doen bij specialisten die hier ervaring mee hebben. Deze ondernemingen verstrekken goedkope imitatie producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een photosmart d5160?
Printers en scanners op de juiste manier installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Meestal herkent een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Zorg wel voor de up-to-date printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de online portalen van HP. De meest actuele printer drivers die werken met de photosmart d5160 zijn te downloaden op de website van HP. Op de downloadpagina biedt de leverancier voorts handige hulp zoals handleiding, garantievoorwaarden, info over het reinigingsprogramma en het verhelpen van storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de photosmart d5160?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd ongelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze error-codes worden uitgelegd via de portalen en via supportmedewerkers. Ongemakkelijke HP Photosmart D5160 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, reiniging, printkop fout, geen inkt, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, langzaam, cartridgeprobleem.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De beste HP printersystemen hebben Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat ze ook werken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De photosmart d5160 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Tevens kunnen er ook prints gemaakt worden via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
We onderscheiden verschillende printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je om de 30 dagen, om de zoveel maanden of zodra de inkt bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Met die service weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je zekerheid dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie