bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart 2610xi

Eenvoudig online inkt voor de HP Photosmart 2610xi bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker tref je de meest geschikte shops en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor koop je snel goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en natuurlijk de basis zwarte inkt die geldig zijn voor de photosmart 2610xi in februari 2024. Eveneens lees je via onze experts tips om goedkoper te printen, info inzake klooncartridges & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €16,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart 2610xi: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een uitstekend patroon is de HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel.
 • Tip: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoudsopgave: Webshops met goedkoopste inkt voor HP Photosmart 2610xi | Besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de photosmart 2610xi? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelnummer2610xi
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€

Goedkoopste HP Photosmart 2610xi printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost je circa enkele centen en een print met kleur al gauw €0,10 of nog meer voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste HP Photosmart 2610xi cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor je inkt-aankoop is doorgaans erg prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder staan gerenommeerde webshopswaar je veilig en direct inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder beschrijven we of ze klooninkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de photosmart 2610xi? In de box hieronder kan je aan de slag met verschillende slimmigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld minimale kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Overweeg een lettertype als Courier of Baskerville Old Face.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is goed voor een photosmart 2610xi?

Geeft de computer een seintje dat de inktvoorraad op is? Opletten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en start pas met het vervangen als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP Photosmart 2610xi is een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Check eerst welke kleur vervangen moet worden. Hierna achterhaal je welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Denk dan aan 2610xi uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel aanbieders zoals Officesavers en Staples vind je vaak een huismerk-alternatief. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en er zit vaak meer inkt in. Meer gegevens hierover check je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart 2610xi CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Staalblauw en RAL 5021.
HP Photosmart 2610xi MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Verkeerspurper of RAL 4004.
HP Photosmart 2610xi YellowGeelGele inkt voor met name Grijsbeige of RAL 1000.
HP Photosmart 2610xi Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de photosmart 2610xi.

Toepasbare cartridges voor de photosmart 2610xi.
Wij hebben deze achterhaald die passen in deze printer.

 1. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 2. HP 338XL inktcartridge Zwart
 3. HP 343XL inktcartridge Kleur
 4. HP 339XL + HP 344XL Voordeelbundel
 5. HP 339XL inktcartridge Zwart
 6. HP 344XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart 2610xi cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de cartridge te verwisselen. Hierna vind je een overzicht met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges photosmart 2610xi vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De PC geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep.

 5. Installatieproces

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP Photosmart 2610xi

Beste HP Photosmart 2610xi huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw photosmart 2610xi? Dan bestel je nieuwe inkt. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdrukkwaliteit lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het plaatsen van huismerk cartridge
Zo nu en dan krijg je een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges toepast. Zo’n melding kan je negeren en wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Wij plaatsen hieronder een aantal quick fixes.

 1. Begin met kijken of je de juiste huismerk cartridge in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze klopt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een afdruk maken met originele inkt. Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Onderzoek of je het beschermkapje hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Veel printers weigeren zwart-wit te printen op het moment dat een andere kleur op is. Dat is erg vervelend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige plakband op de volumelezer van de lege HP Photosmart 2610xi cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de photosmart 2610xi?
De meeste printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Af en toe uw HP cartridges schoonmaken met een doekje wordt ook geadviseerd. Je printer laat het automatisch weten wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart 2610xi hervullen?
In de winkel zijn navulbare patronen in voorraad. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Meestal kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven geven betaalbare kloon artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de photosmart 2610xi?
Printers en scanners opstarten en installeren is niet heel complex meer. Over het algemeen herkent jouw Mac of windows computer je printer binnen enkele seconden. Randvoorwaarde is wel het installeren van de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via de downloadpagina van HP. De beste printer drivers voor de photosmart 2610xi vind je op de website van HP. Op dit portaal download je tevens handige details zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de photosmart 2610xi?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd op een verkeerd moment. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen zijn op te zoeken via de website van de leverancier. Vervelende HP Photosmart 2610xi storingen zijn; geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, wil niet printen, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwste HP (multifunctionele) printers hebben Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De photosmart 2610xi WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Tevens kan je eenvoudig een document of mail printen via de App op een tablet of smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er steeds meer leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je per 4 weken, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en mag je erop vertrouwen dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot duur (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie