bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C4383

Direct inkt voor de HP Photosmart C4383 bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker tref je de goedkoopste leveranciers en kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die passen in de photosmart c4383 in februari 2024. Eveneens tref je hieronder printer bespaartips, adviezen m.b.t. imitatie inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €19,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de photosmart c4383: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een prima artikel is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Onderwerpen: Overzicht goedkoopste inkt voor HP Photosmart C4383 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de photosmart c4383? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modelc4383
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste HP Photosmart C4383 printerinkt kopen (februari 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een A4-tje met tekst kost zo’n €0,05 en een print met kleur om en nabij de €0,08 – €0,11 per afdruk. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP Photosmart C4383 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is meestal onverstandig. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder bekijk je de grote online aanbieders waar je moeiteloos en eenvoudig de juiste inkt kan bestellen. Per website check je of ze alternatieve inkt of juist merk-inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de photosmart c4383? In de box hieronder vind je diverse truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor budget inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie milieuvriendelijk. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco en Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het stroomnet als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik hebben voor de photosmart c4383?

Zie je een bericht dat de inkt op is? Tip: Deze popups worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en plaats de nieuwe inkt pas op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP Photosmart C4383 is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Controleer eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek op cartridgenummer of fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printertype. Zoals c4383 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel online aanbieders als replacedirect en Goedkoopprinten.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn goedkoper en beschikken over meer printvermogen. Meer details bieden we hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C4383 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Parelmoer nachtblauw en RAL 5022.
HP Photosmart C4383 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Koraalrood of RAL 4009.
HP Photosmart C4383 YellowGeelGele inkt voor o.a. Dahliageel of RAL 1021.
HP Photosmart C4383 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de photosmart c4383.

Erkende cartridges die passen in de photosmart c4383.
Ons systeem heeft verschillende achterhaald die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C4383 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te wisselen. Hierna staat een opsomming met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges photosmart c4383 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je windows of mac PC indiceert met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het plastic zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Wanneer je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP Photosmart C4383

Beste HP Photosmart C4383 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart c4383? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een printje is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Wellicht toont de printer een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges installeert. Een dergelijke foutmelding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? In dat geval vind je in de bijgaande opsomming nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de geschikte namaak cartridge hebt aangeschaft. Noteer het modelnummer en check of deze hetzelfde is als de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je mogelijk eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je de beschermingstape hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat kan ik doen?
Meerdere printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is zeer frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Start met het kiezen voor zwart en wit printen. Geen effect? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege HP Photosmart C4383 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de photosmart c4383?
Een groot deel van de printproducten beschikken over een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Zo zul je altijd een goede afdruk krijgen. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken met een doekje is ook aan te raden. De software laat een popup zien wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C4383 bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare inktpatronen verkrijgbaar. Dit zijn concreet inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In veel gevallen kan dit ook worden gedaan door ondernemers die hierin gespecialiseerd zijn. Deze winkels bieden betaalbare huismerk artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de photosmart c4383?
Een printer aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Vaak detecteert een windows of Mac computer de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden via het downloadcentrum van HP. De printer drivers die werken met de photosmart c4383 zijn te vinden op de website van HP. Op de update- en service pagina biedt de leverancier bovendien handige details zoals instructies, tips voor reinigen en hulp bij netwerkproblemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de photosmart c4383?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd op een verkeerd moment. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes zijn te benaderen op de download- en supportpagina van de ontwikkelaar. Bekende HP Photosmart C4383 storingen zijn; printkop fout, vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet scannen, langzaam, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwste HP printapparaten verschaffen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De photosmart c4383 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Tevens kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
De laatste jaren zien we meerdere printermerken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je 4 wekelijks, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle goedkope cartridge. Op die manier heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je de garantie dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van goedkoop (25-50 prints per maand) tot duur (500 prints per maand).

Plaats een reactie