bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C5150

Probleemloos inkt voor de HP Photosmart C5150 bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vind je de bekendste shops en aanbiedingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zo tref je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt die compatibel zijn met de photosmart c5150 in november 2023. Verder ontdek je hieronder printer bespaartips, informatie betreffende voordelen + nadelen van huismerk & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €17,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de photosmart c5150: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is veel voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een bekend artikel is de HP 363XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Vind de goedkoopste inkt voor HP Photosmart C5150 | Besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de photosmart c5150? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerseriephotosmart
Modelc5150
Type printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 363XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart C5150 printerinkt kopen (november 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een printje in zwart wit kost zo’n €0,03 – €0,06en een print met kleur om en nabij de €0,10 voor een print. Door het kopen van de goedkoopste HP Photosmart C5150 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is vaak onnodig duur. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dat blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel tref je de grote aanbiederswaar je zonder gedoe direct inkt kunt bestellen. Per aanbieder kan je zien of ze huismerk inkt of juist merk-inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de photosmart c5150? Hierna bieden we meerdere aanwijzingen om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als conceptmodus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco of Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van de stroom als deze een tijdje stil staat. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de photosmart c5150?

Geeft de printer een bericht dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kloppen nooit helemaal. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en ververs deze als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP Photosmart C5150 is een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna informeer je welk type je nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals c5150 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal shops zoals 112supplies en Alleeninkt.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details vind je hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C5150 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Marineblauw of RAL 5026.
HP Photosmart C5150 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Lichtroze of RAL 3004.
HP Photosmart C5150 YellowGeelGele inkt voor Koolzaadgeel en RAL 1011.
HP Photosmart C5150 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de photosmart c5150.

Populaire cartridges voor in een photosmart c5150.
We hebben diverse achterhaald die passen in deze printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C5150 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de cartridge te vervangen. Onderstaand bieden wij een kort informatieblok zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart c5150 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je computer of laptop zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt lezen in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Wanneer het allemaal gelukt is toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Photosmart C5150

Beste HP Photosmart C5150 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw photosmart c5150? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Wellicht krijg je een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dat komt omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Zo’n foutcode kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Je checkt verderop een aantal quick fixes.

 1. Onderzoek of je de geschikte navulbare cartridge in huis hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en controleer of deze matcht met de originele inkt.
 2. Trek de stekker uit de printer. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Check of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Check of je het beschermingsmateriaal weg hebt gehaald.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit indien de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is zeer frustrerend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Start met het kiezen voor printen in zwart-wit. Geen effect? Plak wat schilderstape over op de inhoudsindicator van de lege HP Photosmart C5150 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de photosmart c5150?
De meeste printproducten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Door dit systeem blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw HP cartridges er even in en uit halen wordt ook geadviseerd. Het systeem geeft aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C5150 navullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen voor handen. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten uitvoeren door computerwinkels die hier ervaring mee hebben. Deze bedrijven faciliteren betaalbare huismerk artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de photosmart c5150?
Je all-in-one apparaat installeren en instellen is sinds enkele jaren kinderspel. Vaak detecteert een windows laptop of Mac de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden via de portalen van HP. De erkende printer drivers voor je photosmart c5150 zijn te vinden op de website van HP. Op de downloadpagina bekijk je bovendien handige hulp zoals de handleiding, tips voor reinigen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de photosmart c5150?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes zijn op te vragen op de download- en supportpagina van het merk. Ongemakkelijke HP Photosmart C5150 storingen zijn; geen wifi, reiniging, geen inkt, printkop fout, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere HP (multifunctionele) printers hebben draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt afdrukken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De photosmart c5150 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kun je eenvoudig een printopdracht versturen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je elke 8 weken, per half jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan zit je nooit met een leeg inktpatroon en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van een lage prijs (25 prints per maand) tot grote abonnementen (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie