bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C5194

Inkt voor de HP Photosmart C5194 bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de voordeligste aanbieders en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Daardoor tref je vlug goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en niet te vergeten zwarte inkt die passen in de photosmart c5194 in oktober 2023. Tevens bekijk je op inktaanbieding.nl slimme bespaartips, info inzake voordelen + nadelen van huismerk & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €19,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de photosmart c5194: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Er kan worden gekozen voor klooninkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is veel voordeliger en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een bekend inktproduct is de HP 363XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP Photosmart C5194 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een photosmart c5194? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modelnummerc5194
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 363XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart C5194 printerinkt bestellen (oktober 2023)

Printen is niet goedkoop. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je tegenwoordig een paar cent en eentje met kleuren al gauw €0,10 of nog meer voor een afdruk. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP Photosmart C5194 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor je inkt-aankoop is bijna altijd aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder check je de beste webwinkelswaar je op een betrouwbare manier vandaag nog inkt kunt bestellen. Per aanbieder tonen we of ze budget inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Besparen op de kosten van een photosmart c5194? In onderstaande opsomming communiceren we belangrijke tips & tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor namaak inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie printen in concept. De kwaliteit is iets minder, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans of Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is geschikte inkt voor de photosmart c5194?

Geeft de computer een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Deze meldingen zijn een schatting. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en verwissel deze direct wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Photosmart C5194 is een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Check eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Dan onderzoek je welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Hier betreft het de c5194 uit de serie photosmart van HP.
 3. Lees de handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal aanbieders zoals Inkt.nl en inktknaller.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer gegevens hierover lees je hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C5194 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Parelmoer nachtblauw of RAL 5007.
HP Photosmart C5194 MagentaRozeRoze inkt voor met name Roodpaars of RAL 4004.
HP Photosmart C5194 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Dahliageel of RAL 1012.
HP Photosmart C5194 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de photosmart c5194.

Toepasbare cartridges voor de photosmart c5194.
Wij hebben onderstaande gedetecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 363XL Voordeelbundel
 2. HP 363XL inktcartridge Zwart
 3. HP 363XL inktcartridge Cyaan
 4. HP 363XL inktcartridge Magenta
 5. HP 363XL inktcartridge GeelHP 363XL inktcartridge Foto cyaan
 6. HP 363XL inktcartridge Foto magenta


Voordelige HP Photosmart C5194 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Hieronder lees je een opsomming waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges photosmart c5194 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De software op de PC vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals dit wordt aangegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu de inkt testen. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP Photosmart C5194

Beste HP Photosmart C5194 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart c5194? Dan bestel je nieuwe inkt. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele merkinkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit proces gebeurt bij speciale bedrijven en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Zo nu en dan laat de printer een foutmelding zien bij het gebruik van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges toepast. Een foutmelding is vaak gewoon te negeren. Werkt dit niet? Je checkt verderop diverse snelle tips.

 1. Achterhaal of je de juiste huismerk cartridge hebt gesteld. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze in lijn is met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Start de printer opnieuw. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Bekijk of je het ontluchtingslabel los hebt gemaakt.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Sommige printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar de roze, gele of blauwe inkt op is. Behoorlijk irritant. Er bestaan meerdere lifehacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Geen succes? Plak een zwart tapeje over de sensor van de lege HP Photosmart C5194 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de photosmart c5194?
Een aanzienlijk aantal modellen beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken met een doekje is slim om te doen. Het systeem heeft een melding als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C5194 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare patronen voor handen. Dit zijn navulbare toners / cartridges die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In veel gevallen wordt dit ook gedaan door winkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze winkels verstrekken voordelige huismerk artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een photosmart c5194?
Jouw printer aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. In de regel detecteert een Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Denk wel aan de geldige printersoftware. De meest recente versie vind je via het downloadcentrum van HP. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de photosmart c5194 kan je altijd vinden op de website van HP. Op de downloadpagina bekijk je bovendien bijkomende specificaties zoals een gebruikershandleiding, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de photosmart c5194?
Een printerstoring is frustrerend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. De printer laat foutcodes zien. Zulke foutmeldingen worden verder toegelicht via handleidingen van de leverancier. Irritante HP Photosmart C5194 storingen zijn; geen wifi, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De beste HP printers werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je het apparaat ook kunt benaderen zonder kabel aan de PC of laptop. De photosmart c5194 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Eveneens kan je eenvoudig een document of mail printen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
De laatste jaren zien we verschillende merken en aanbieders die handige inkt abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je elke 8 weken, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige cartridge. Zodoende beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van voordelig (tientallen prints per maand) tot wat duurdere contracten (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie