bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C5283

Probleemloos inkt voor de HP Photosmart C5283 bestellen en laten bezorgen? Op deze website ontdek je de beste aanbieders en acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Online scoor je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die werken in een photosmart c5283 in februari 2023. Evenzeer check je op deze website handige printer tips, details inzake klooninkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €12,50.
 • Beschikbare kleuren voor de photosmart c5283: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is voordeliger en is volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Een uitstekend patroon is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Populaire thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor HP Photosmart C5283 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt past in de photosmart c5283? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkHP
Seriephotosmart
Modelnummerc5283
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€€

Goedkoopste HP Photosmart C5283 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost gemiddeld €0,03 – €0,06en een kleurenafdruk al snel €0,11 per print. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste HP Photosmart C5283 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is meestal niet slim. Het is vaak extra voordelig als je het online koopt. Dit blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel bekijk je toonaangevende shops waar je moeiteloos en binnen enkele minuten de juiste inkt kan bestellen. Per website zie je of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de photosmart c5283? In de volgende lijst vind je praktische tips & tricks om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Zo kan je vaak kiezen voor de optie lage kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt past in de photosmart c5283?

Ontvang je een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kloppen nooit helemaal. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang pas als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Photosmart C5283 betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Controleer eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens informeer je welk product past. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op printernaam. Zoals c5283 uit de serie photosmart van HP.
 3. Lees de handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de meeste webshops zoals Easy-ink en Alleeninkt.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C5283 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Lichtblauw of RAL 5020.
HP Photosmart C5283 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Lichtroze en RAL 4002.
HP Photosmart C5283 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Olijfgeel en RAL 1005.
HP Photosmart C5283 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met diverse inktcartridges voor de photosmart c5283.

Geschikte cartridges passend in de photosmart c5283.
Onze expert heeft de volgende ontdekt die passen in deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C5283 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Verderop zetten we een handige uitleg zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart c5283 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je PC / Mac vertelt je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Dump ze niet in de container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP Photosmart C5283

Beste HP Photosmart C5283 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart c5283? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als originele producten.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de grote merken niet perse het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdruk is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Bij sommige printers laat de printer een foutmelding zien bij het installeren van imitatie inkt. Dat komt omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges toepast. Dit type waarschuwing kan je negeren en wegklikken. Nog niet opgelost? Wij plaatsen hieronder diverse snelle tips.

 1. Bekijk of je de juiste imitatie cartridge hebt liggen. Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze rijmt met het origineel.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je vaak eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Check of je de beschermingstape helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Sommige printers stoppen met printen in zwart-wit in het geval dat de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Open de printinstellingen en kies voor zwart en wit printen. Blijft de printer een error geven? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege HP Photosmart C5283 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de photosmart c5283?
Het gros van de printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken kan ook helpen. Je model toont je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart C5283 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare items voor handen. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. In veel gevallen kan je dit ook laten uitvoeren door organisatie die hier faciliteiten voor hebben. Deze bedrijven verstrekken voordelige huismerkproducten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de photosmart c5283?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Doorgaans herkent een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Denk wel aan de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de portalen van HP. De printer drivers die passen bij de photosmart c5283 vind je op de website van HP. Daar bekijk je ook uitgebreide assistentie zoals een gebruikershandleiding, tips voor reinigen en het verhelpen van storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de photosmart c5283?
Een printerstoring is frustrerend en kan voor veel problemen zorgen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen zijn op te zoeken op de download- en supportpagina van het merk. Vaak voorkomende HP Photosmart C5283 storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere HP printapparaten werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De photosmart c5283 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
We onderscheiden meerdere merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan om de paar weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle voordelige cartridge. Met die service zit je nooit zonder inkt en heb je de garantie dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie