bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C7280

Eenvoudig online inkt voor de HP Photosmart C7280 bestellen en laten bezorgen aan huis? Middels onze vergelijker check je de bekendste webwinkels en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Daardoor check je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt die bedoeld zijn voor de photosmart c7280 in december 2023. Daarbij check je op inktaanbieding.nl slimme bespaartips, informatie betreffende imitatie inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €14,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de photosmart c7280: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en wordt volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een bekend inktproduct is de HP 363XL Voordeelbundel.
 • Advies: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkoppelingen: Webshops met goedkoopste inkt voor HP Photosmart C7280 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is geschikt voor de photosmart c7280? | Inkt vervangen in 5 stappen | Uitleg over huismerk inkt | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelnummerc7280
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 363XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart C7280 printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost je circa enkele centen en in kleur om en nabij de €0,15 per a4. Dankzij de goedkoopste HP Photosmart C7280 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor je inkt-aankoop is vaak nogal prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je jouw inkt online koopt. Dat blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder staan de meest populaire shops waar je gerust vandaag nog inkt kunt bestellen. Per website beschrijven we of ze hervulbare inkt en/of originele producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een photosmart c7280? Hieronder bieden we een aantal adviezen zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart tot wel 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-stand. De print zal iets minder donker zijn, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Courier en Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt past in de photosmart c7280?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Deze popups worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang nooit direct de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Photosmart C7280 betreft een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Check eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Aansluitend vergelijk je welk soort model jij nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printertype. Hier betreft het de c7280 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de meeste webwinkels als Go4inkt en Handyman.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Meer details tref je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C7280 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Duifblauw of RAL 5018.
HP Photosmart C7280 MagentaRozeRoze inkt voor met name Bordeauxpaars en RAL 4010.
HP Photosmart C7280 YellowGeelGele inkt voor Grijsbeige en RAL 1037.
HP Photosmart C7280 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met diverse inktcartridges voor de photosmart c7280.

Toepasbare cartridges die passen in de photosmart c7280.
Onze expert heeft de volgende geselecteerd die in jouw printer passen.

 1. HP 363XL Voordeelbundel
 2. HP 363XL inktcartridge Zwart
 3. HP 363XL inktcartridge Cyaan
 4. HP 363XL inktcartridge Magenta
 5. HP 363XL inktcartridge GeelHP 363XL inktcartridge Foto cyaan
 6. HP 363XL inktcartridge Foto magenta


Voordelige HP Photosmart C7280 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te wisselen. Verderop zetten we een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges photosmart c7280 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je PC / Mac zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Zet de printerklep open en verwijder het lege patroon. Zet het niet bij het afval. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Haal het beschermmateriaal er af zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Photosmart C7280

Beste HP Photosmart C7280 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw photosmart c7280? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft meer inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit proces gebeurt bij derde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Namaak inkt is volledig vol gevuld, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdruk lijkt 99% op prints met standaard inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk cartridge
In enkele gevallen toont de printer een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dat komt omdat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Zo’n storingscode kan je gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je checkt hierna nog een aantal tips.

 1. Kijk allereerst of je de juiste kloon cartridge hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze strookt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Check of je de beschermingstape weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Bekijk de veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Diverse printer schakelen de zwart-wit functie uit wanneer een andere kleur leeg is. Dat is niet erg handig. In veel gevallen is dit op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor alleen zwart. Geen effect? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege HP Photosmart C7280 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de photosmart c7280?
De meeste multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Door deze werking heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de HP cartridges ontdoen van stof is slim om te doen. Je model toont je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart C7280 navullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen beschikbaar. Dit zijn cartridges of toners die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In veel gevallen kan dit ook worden gedaan door bedrijven die hier faciliteiten voor hebben. Deze experts geven laag geprijsde namaak artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de photosmart c7280?
Jouw all-in-one printer voorzien van nieuwe software doet iedereen eenvoudig zelf. Normaal gesproken detecteert een Mac of windows PC de printer direct na het aansluiten. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de online portalen van HP. De erkende printer drivers die werken met de photosmart c7280 zijn te downloaden op de website van HP. Op de service- en updates pagina tref je verder aanvullendespecificaties zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de photosmart c7280?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Zulke error-codes worden uitgelegd via de informatiefolders van de verkoper. Ongemakkelijke HP Photosmart C7280 storingen zijn; printkop fout, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwste HP printers beschikken over draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De photosmart c7280 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan verschillende aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je krijgt dan per 4 weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe goedkope cartridge. Met deze dienst zit je nooit met een leeg inktpatroon en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (tientallen prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500 prints per maand).

Plaats een reactie