bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart D5363

Online inkt voor de HP Photosmart D5363 bestellen en laten thuisbezorgen? Middels onze vergelijker ontdek je de goedkoopste webshops en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Op die manier vind je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die passen in de photosmart d5363 in februari 2023. Eveneens tref je op deze website handige printer tips, informatie met betrekking tot namaak inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €18,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart d5363: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er zijn grofweg 2 opties: voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is (veel) goedkoper en wordt volledig gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Een populair inktpatroon is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor HP Photosmart D5363 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart d5363? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bestellen | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modeld5363
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€

Goedkoopste HP Photosmart D5363 printerinkt kopen (februari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost zo’n €0,04 – €0,06 en met kleur om en nabij de €0,10 voor een a4. Dankzij de goedkoopste HP Photosmart D5363 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is meestal nogal prijzig. Er is veel geld te besparen als je kiest voor een online speler. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema bekijk je toonaangevende online aanbieders waar je veilig en binnen enkele minuten inkt kunt bestellen. Per verkoper beschrijven we of ze budget inkt of ook merkinkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de photosmart d5363? Hieronder bekijk je een aantal handige tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor budget inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en bespaart al snel 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals draft mode. De print zal iets minder donker zijn, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier of Times New Roman.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een photosmart d5363?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktniveau laag is? Let op: Deze berichten zijn een schatting. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vernieuw deze zodra de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP Photosmart D5363 is een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Check eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Hierna is het belangrijk dat je weet welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan d5363 uit de serie photosmart van HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel shops zoals Inkt.nl en Mediamarkt.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn scherp geprijsd en ook volledig gevuld. Meer info vind je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart D5363 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Grijsblauw en RAL 5012.
HP Photosmart D5363 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Aardbeirood en RAL 4009.
HP Photosmart D5363 YellowGeelGele inkt voor onder andere Verkeersgeel en RAL 1017.
HP Photosmart D5363 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de photosmart d5363.

Relevante cartridges passend in de photosmart d5363.
Wij hebben de volgende gesignaleerd die in jouw printer passen.

 1. HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
 2. HP 337XL inktcartridge Zwart
 3. HP 343XL inktcartridge Kleur
 4. HP 339XL + HP 344XL Voordeelbundel
 5. HP 339XL inktcartridge Zwart
 6. HP 344XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart D5363 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan is het tijd om de cartridge te vervangen. Onderstaand is er een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges photosmart d5363 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder de tape zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Wanneer alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP Photosmart D5363

Beste HP Photosmart D5363 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw photosmart d5363? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door betrouwbare leveranciers en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, wat bij de originele niet perse het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje is uitstekend en doet amper onder voor officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het printen met een huismerk cartridge
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges plaatst .Dit type foutmelding kan je negeren en wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Dan vind je onderstaand nog wat adviezen.

 1. Bekijk of je de geschikte imitatie cartridge hebt gesteld. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze hetzelfde is als het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Vervolgens kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer nog eens of je het beschermkapje verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen indien de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is niet erg handig. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart-wit. Werkt dit niet? Plak wat schilderstape over op de inhoudsindicator van de lege HP Photosmart D5363 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de photosmart d5363?
Het gros van de printers gebruiken een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft jouw printer in topconditie. Soms de HP cartridges schoonmaken is slim om te doen. Je machine geeft zelf aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart D5363 hervullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen beschikbaar. Dat zijn hervulbare cartridges / toners waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Ook kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze organisaties werken met aantrekkelijke huismerken of dure originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de photosmart d5363?
Een printer installeren en instellen kost tegenwoordig niet veel tijd. Normaliter detecteert een Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via het downloadcentrum van HP. De beste printer drivers die passen bij de photosmart d5363 staan voor je klaar op de website van HP. Op deze plek biedt de leverancier verder bijkomende details zoals een gebruiksaanwijzing, onderhoudstips en advies over storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de photosmart d5363?
Een printerstoring is vervelend maar is soms makkelijk op te lossen. De printer laat foutcodes zien. Deze error-codes zijn op te zoeken op het informatieportaal van de leverancier. Vervelende HP Photosmart D5363 storingen zijn; geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwere HP (multifunctionele) printers zijn uitgerust met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je vanuit je luie stoel kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De photosmart d5363 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Ook kunnen er ook prints gemaakt worden met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat is precies een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we een aantal fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je maandelijks, om de paar maand of zodra de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Met die service heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en weet je zeker dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van voordelig (100 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie