bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart D7160

Direct inkt voor de HP Photosmart D7160 bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de meest geschikte webwinkels en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Hierdoor bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die geldig zijn voor de photosmart d7160 in december 2023. Daarbovenop doorzoek je hieronder tips om te besparen op de printkosten, adviezen omtrent klooninkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €13,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de photosmart d7160: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een bekend inktpatroon is de HP 363XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: bespaar met een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP Photosmart D7160 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan ik gebruiken in een photosmart d7160? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bekijken | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkHP
Seriephotosmart
Modelnummerd7160
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 363XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste HP Photosmart D7160 printerinkt kopen (december 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je circa €0,04 – €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,15 voor een afdruk. Middels de goedkoopste HP Photosmart D7160 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om inkt in te kopen is in veel gevallen een dure aangelegenheid. Het is qua prijs gunstiger als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder tref je de grote aanbiederswaar je moeiteloos en direct inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkooppunt zie je of ze alternatieve inkt en/of originele producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een photosmart d7160? Hierna vind je nuttige foefjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Bij het printen kan je kiezen voor opties als draft mode. De print zal iets minder donker zijn, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic of Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is goed voor een photosmart d7160?

Geeft de computer een melding dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Inkt indicatoren blijken vaak niet te kloppen. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en start pas met het vervangen op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Photosmart D7160 is een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Bekijk altijd welke kleur vervangen moet worden. Hierna wil je weten welk type je nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de d7160 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij verschillende shops zoals Inktweb.nl en Vikingdirect.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Een uitgebreidere uitleg lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart D7160 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Parelmoer nachtblauw en RAL 5003.
HP Photosmart D7160 MagentaRozeRoze inkt voor met name Beigerood of RAL 3004.
HP Photosmart D7160 YellowGeelGele inkt voor met name Zinkgeel of RAL 1028.
HP Photosmart D7160 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de photosmart d7160.

Populaire cartridges voor een photosmart d7160.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 363XL Voordeelbundel
 2. HP 363XL inktcartridge Zwart
 3. HP 363XL inktcartridge Cyaan
 4. HP 363XL inktcartridge Magenta
 5. HP 363XL inktcartridge GeelHP 363XL inktcartridge Foto cyaan
 6. HP 363XL inktcartridge Foto magenta


Voordelige HP Photosmart D7160 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan is het tijd om de cartridge te plaatsen. Hierna staat een kort informatieblok waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart d7160 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je computer of laptop geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Zet de printerklep open en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder de tape zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP Photosmart D7160

Beste HP Photosmart D7160 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart d7160? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en de prijs is erg concurrerend. Huismerk-inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdrukkwaliteit komt overeen met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het printen met een huismerk cartridge
In sommige gevallen krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dat komt omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges toepast. Dit type storing kan je gewoon negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je checkt op deze pagina nog wat adviezen.

 1. Check of je de juiste kloon cartridge hebt geplaatst.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze overeenkomt met het origineel.
 2. Start de printer opnieuw. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Bekijk of je het stukje tape hebt losgemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Meerdere printers stoppen met printen in zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Geen succes? Plak een stukje tape over het venster van de lege HP Photosmart D7160 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de photosmart d7160?
Nieuwe all-in-one printers gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zodoende heb jij altijd een mooie printafdruk. Regelmatig de HP cartridges schoonmaken met een doekje wordt ook geadviseerd. Je model indiceert als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart D7160 opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare producten verkrijgbaar. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Daarnaast kan je het navullen ook laten doen bij bedrijven die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops bieden laag geprijsde kloon producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de photosmart d7160?
Printers en scanners installeren en instellen kost tegenwoordig niet veel tijd. Vaak herkent een windows of Mac computer je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het informatieportaal van HP. De meest actuele printer drivers voor een photosmart d7160 staan voor je klaar op de website van HP. In het supportcenter check je voorts praktische info als handleidingen, onderhoudstips en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de photosmart d7160?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes worden verder toegelicht via de informatiefolders van de fabrikant. Irritante HP Photosmart D7160 storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De actuele HP printersystemen hebben draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Groot pluspunt is dat je het apparaat ook kunt benaderen zonder kabel aan de PC of laptop. De photosmart d7160 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Tevens kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er bestaan verschillende fabrikanten die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je krijgt dan maandelijks, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en weet je zeker dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van goedkoop (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie