bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart P1315

Goedkoop en snel inkt voor de HP Photosmart P1315 bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de betrouwbaarste webwinkels en kortingsacties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zo koop je direct goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een photosmart p1315 in februari 2023. Eveneens bieden wij op inktaanbieding.nl slimme bespaartips, info inzake namaak inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €18,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart p1315: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Er zijn grofweg 2 opties: huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is voordeliger geprijsd en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 50%.
 • Een uitstekend inktpatroon is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Let op: kies voor een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Vind de goedkoopste inkt voor HP Photosmart P1315 | Besparen op de printkosten | Welke inkt kan ik gebruiken in een photosmart p1315? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Seriephotosmart
Modelp1315
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Verwachte prijs €€

Goedkoopste HP Photosmart P1315 printerinkt kopen (februari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk in zwart wit kost al snel tussen de 1 en 6 eurocent en in kleur om en nabij de €0,12 per a4. Dankzij de goedkoopste HP Photosmart P1315 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is bijna altijd erg duur. Je bent veel goedkoper uit als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna check je toonaangevende shops waar je probleemloos snel de juiste inkt kan bestellen. Per verkoper tonen we of ze alternatieve inkt en/of originele inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de photosmart p1315? In de box hieronder check je praktische handigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit is uitstekend en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld lage kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont of Calibri.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van de stroom als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart p1315?

Ontvang je een melding dat de inkt vervangen moet worden? Advies: Inkt indicatoren zijn een schatting. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en zet deze er pas in zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP Photosmart P1315 is een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welke kleur aan vervanging toe is. Ook informeer je welk soort model jij nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Zoek op cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals p1315 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel aanbieders zoals Inkt.nl en printerinktshop.nl vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer details daarover tref je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart P1315 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Azuurblauw en RAL 5020.
HP Photosmart P1315 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Wijnrood of RAL 4002.
HP Photosmart P1315 YellowGeelGele inkt voor onder andere Signaalgeel of RAL 1024.
HP Photosmart P1315 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met diverse inktcartridges voor de photosmart p1315.

Populaire cartridges voor in een photosmart p1315.
Wij hebben onderstaande geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP Photosmart P1315 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan is het tijd om de cartridge te plaatsen. Verderop bieden wij een praktisch stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart p1315 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De PC zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het plakkertje er af zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu de inkt testen. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP Photosmart P1315

Beste HP Photosmart P1315 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw photosmart p1315? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en doet het net zo goed als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Ze worden gefabriceerd door derde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges installeert. Een melding kan je negeren en wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? In dat geval vind je op deze pagina nog een aantal tips.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte navulbare cartridge hebt geplaatst.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze hetzelfde is als het origineel.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Vervolgens is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Kijk of je het plasticje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen en technische problemen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Meerdere printers printen geen zwart-wit wanneer de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is niet erg handig. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Is dit geen optie? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege HP Photosmart P1315 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de photosmart p1315?
De meeste all-in-one printers gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Maandelijks de HP cartridges schoonmaken met een doekje is slim om te doen. Je machine toont je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de printer inactief is kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart P1315 bijvullen?
In de winkel zijn navulbare items die je kunt kopen. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel kan je dit ook laten doen bij computerwinkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze ondernemingen bieden budget namaak producten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de photosmart p1315?
Jouw printer gebruiksklaar maken is niet heel complex meer. Over het algemeen detecteert jouw windows laptop of Mac de nieuwe printer direct. Denk wel aan de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de support-pagina van HP. De beste printer drivers voor de photosmart p1315 staan vermeld op de website van HP. Daar download je voorts additionele assistentie zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de photosmart p1315?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen zijn op te zoeken via de website van het merk. Bekende HP Photosmart P1315 storingen zijn; geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, wil niet printen, wil niet scannen, langzaam, slecht leesbare tekst.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De beste HP printers en scanners beschikken over draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Groot pluspunt is dat ze ook werken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De photosmart p1315 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Ook kan je eenvoudig een document of mail printen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan een aantal leveranciers waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, 4 keer per jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (50 prints per maand) tot grote abonnementen (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie