bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Konica-Minolta MagiColor

Goedkoop en snel inkt voor de Konica-Minolta MagiColor bestellen en laten bezorgen aan huis? Via Inktaanbieding.nl tref je de voordeligste webshops en kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Online check je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de magicolor laser in april 2023. Daarnaast bieden wij op deze pagina tips om goedkoper te printen, informatie over namaak inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners vind je al vanaf €42,25.
 • Je hebt diverse kleuren voor de magicolor laser: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een huismerk of originele inkt van Konica-Minolta.
 • Huismerk inkt is lager geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart al snel 65%.
 • Een vaak gebruikt patroon is de Konica Minolta A0V301H – A0V306H voordeelbundel.
 • Let op: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Inhoudsopgave: Vind de goedkoopste inkt voor Konica-Minolta MagiColor | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan in een magicolor laser? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamKonica-Minolta
Printerseriemagicolor
Modelnummerlaser
Soort printerLaser
Vaak gekochte tonerKonica Minolta A0V301H – A0V306H voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€

Goedkoopste Konica-Minolta MagiColor printerinkt bestellen (april 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een A4-tje met tekst kost je om en nabij de €0,05 – €0,06 en een full-color rond de €0,10 of nog meer voor een a4. Door middel van de goedkoopste Konica-Minolta MagiColor toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is vaak aan de prijs. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Konica-Minolta originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vergelijk je de meest populaire webshopswaar je probleemloos eenvoudig jouw patronen kunt kopen. Per website check je of ze navulbare inkt en/of de officiële producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een magicolor laser? In de box hieronder communiceren we handige slimmigheidjes om te besparen op de printkosten.

 • Neem namaak inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en bespaart tot wel 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel printen. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic of Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is geschikte inkt voor de magicolor laser?

Zie je een seintje dat de inkt op is? Goed om te weten: Inktniveau waarschuwingen blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vernieuw deze wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Konica-Minolta MagiColor betreft een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Dan informeer je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het tonernummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Google op het specifieke printernummer. Denk dan aan laser uit de serie magicolor van het merk Konica-Minolta.
 3. Kijk in de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel aanbieders zoals replacedirect en Inkt-bestellen.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Meer details daarover lees je hier.

TypeKleurInfo
Konica-Minolta MagiColor CyaanBlauwBlauwe inkt voor Briljantblauw en RAL 5012.
Konica-Minolta MagiColor MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Roodpaars of RAL 3026.
Konica-Minolta MagiColor YellowGeelGele inkt voor met name Koolzaadgeel of RAL 1007.
Konica-Minolta MagiColor Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met diverse inkttoners voor de magicolor laser.

Erkende toners voor de magicolor laser.
Wij hebben de volgende gevonden die werken met deze printer.

 1. HP 53X (Q7553X) toner zwart
 2. 2x HP 53X (Q7553X) toner zwart


Voordelige Konica-Minolta MagiColor toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de toner te verversen. Onderstaand bieden wij een handige uitleg waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners magicolor laser vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De printer of PC zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe toner in de printer zetten

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Konica-Minolta MagiColor

Beste Konica-Minolta MagiColor huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw magicolor laser? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Konica-Minolta of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een groter inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken vaak niet gebeurt. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdrukkwaliteit is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Wellicht heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Konica-Minolta eigenlijk wil dat jij hun eigen toners plaatst .Deze foutmelding kan je negeren en wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Je checkt op deze pagina een aantal quick fixes.

 1. Bekijk of je de geschikte navulbare toner hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze rijmt met de originele inkt.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Bekijk of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Vervolgens is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Bekijk of je de beschermingstape hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Konica-Minolta.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Verschillende printers blokkeren de zwart-wit functie in het geval dat 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is niet erg handig. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Begin met het instellen van de printer op alleen zwart. Lukt dit niet? Plak wat schilderstape over over de sensor van de lege Konica-Minolta MagiColor toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de magicolor laser?
Veel apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de Konica-Minolta toners er even in en uit halen wordt ook geadviseerd. De software toont je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Konica-Minolta MagiColor bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten verkrijgbaar. We hebben het hier over navulbare toners / cartridges die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Doorgaans wordt dit ook gedaan door bedrijven die hier meer ervaring mee hebben. Deze winkels faciliteren goedkope namaak producten of kostbare originele Konica-Minolta toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de magicolor laser?
Jouw printer gebruiksklaar maken gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Over het algemeen detecteert een Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Het snelst gaat dit met behulp van de relevante printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op de download- en supportpagina van Konica-Minolta. De printer drivers die passen bij de magicolor laser kun je altijd raadplegen op de website van Konica-Minolta. Op dit portaal check je tevens praktische details zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor reinigen en hulp bij netwerkproblemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de magicolor laser?
Een printerstoring is irritant en komt altijd ongelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes zijn op te zoeken op de support-pagina en via supportmedewerkers. Bekende Konica-Minolta MagiColor storingen zijn; geen inkt, vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, geen wifi, wil niet scannen, cartridgeprobleem, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De actuele Konica-Minolta printapparaten werken met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat ze ook werken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De magicolor laser WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kan je eenvoudig een document of mail printen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meer en meer leveranciers waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch 4 wekelijks, 4 keer per jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige toner. Met die service weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (honderden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Konica Minolta MagiColor 1600W
 • Konica Minolta MagiColor 1650EN
 • Konica Minolta MagiColor 1680MF
 • Konica Minolta MagiColor 1690MF
 • Plaats een reactie