bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Interpret s402

Goedkope inkt voor de Lexmark Interpret s402 bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker tref je de bekendste online verkooppunten en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Hierdoor ontdek je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een interpret s402 in februari 2024. Eveneens check je op onze site tips om te besparen op de printkosten, info betreffende klooninkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €16,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de interpret s402: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er zijn grofweg 2 opties: een budgetlabel of originele inkt van Lexmark.
 • Alternatieve inkt is voordeliger en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een uitstekend item is de Lexmark 100 XL set.
 • Tip van de specialist: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Spring direct naar: Bestel de goedkoopste inkt voor de Lexmark Interpret s402 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan in een interpret s402? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamLexmark
Serieinterpret
Models402
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeLexmark 100 XL set
Vanafprijs €€ = €€€

Goedkoopste Lexmark Interpret s402 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,05 en in kleur om en nabij de €0,15 voor een print. Dankzij de goedkoopste Lexmark Interpret s402 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is bijna altijd nogal duur. Er is veel geld te besparen als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder staan erkende online aanbieders waar je gebruiksvriendelijk eenvoudig inkt kunt bestellen. Per aanbieder kan je zien of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Zonder veel kosten printen met een interpret s402? In de volgende lijst kan je aan de slag met verschillende handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart tot wel 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals minimale kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic of Baskerville Old Face.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt is geschikt voor de interpret s402?

Geeft de computer een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Goed om te weten: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Lexmark Interpret s402 is een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Controleer eerst welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens bekijk je welk type inkt past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de s402 uit de serie interpret van Lexmark.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel shops zoals 112supplies en Paradigit kan je ook huismerk-inkt vinden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en hebben meer volume (inhoud). Meer gegevens hierover vind je verderop.

TypeKleurInfo
Lexmark Interpret s402 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Grijsblauw of RAL 5010.
Lexmark Interpret s402 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Verkeerspurper en RAL 4005.
Lexmark Interpret s402 YellowGeelGele inkt voor tinten als Zwavelgeel en RAL 1027.
Lexmark Interpret s402 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de interpret s402.

Werkende cartridges voor o.a. de interpret s402.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. Lexmark 100 XL set
 2. Lexmark 100 XL Zwart (4N1068E)
 3. Lexmark 100 XL Cyaan (14N1069E)
 4. Lexmark 100 XL Magenta (14N1070E)
 5. Lexmark 100 XL Geel (14N1070E)


Voordelige Lexmark Interpret s402 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Start dan het proces om de cartridge te wisselen. Hieronder is er een handige uitleg zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges interpret s402 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De software op de PC toont je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Lexmark Interpret s402

Beste Lexmark Interpret s402 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw interpret s402? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die opnieuw gevuld worden met inkt. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en de prijs is erg concurrerend. Een huismerk product is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele er nog wel eens aan schort. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
In enkele gevallen zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Lexmark liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Een dergelijke waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen verderop een aantal quick fixes.

 1. Bekijk of je de goede navulbare cartridge in huis hebt. Noteer het modelnummer en ga na of deze overeenstemt met het origineel.
 2. Haal de printer even van het net. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Check of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Achterhaal of je het plakkertje helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Lexmark.
 8. Reinig de verstopte printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Verschillende printers blokkeren de zwart-wit functie indien de kleureninkt op is. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een stukje tape over het venster van de lege Lexmark Interpret s402 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de interpret s402?
Nieuwe all-in-one printers hebben een intern reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Zodoende blijft de printer mooie afdrukken maken. Maandelijks de Lexmark cartridges even nakijken en schoonmaken is ook een goed idee. Het systeem indiceert wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark Interpret s402 bijvullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen beschikbaar. We bedoelen dan hervulbare cartridges / toners die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Daarnaast kan dit ook worden gedaan door specialisten die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze organisaties bieden budget huismerken en verstrekken geen originele Lexmark cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de interpret s402?
Jouw printer aansluiten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Vaak detecteert een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Randvoorwaarde is wel het installeren van de relevante printersoftware. Dit is te downloaden op het gebruikersportaal van Lexmark. De erkende printer drivers die werken met de interpret s402 staan op de website van Lexmark. Daar check je ook additionele hulp zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de interpret s402?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd op een verkeerd moment. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht via de klantenondersteuning van de leverancier. Vervelende Lexmark Interpret s402 storingen zijn; vastgelopen papier, geen wifi, printkop fout, geen inkt, reiniging, wil niet printen, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De huidige Lexmark printapparaten bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat wil zeggen dat je ook kunt afdrukken zonder kabel aan de PC of laptop. De interpret s402 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Eveneens kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
We onderscheiden verschillende leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je krijgt dan om de paar weken, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en mag je erop vertrouwen dat de printer het doet. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van goedkoop (50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie