bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark MS

Goedkoop en snel inkt voor de Lexmark MS bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker bekijk je de voordeligste aanbieders en acties voor printerinkt voor alle printers. Op deze manier koop je snel goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en key (zwarte) inkt die past in je ms laser in maart 2023. Tevens bieden wij via onze experts tips om te besparen op de printkosten, specificaties inzake namaak inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €45,00.
 • Beschikbare kleuren voor de ms laser: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van Lexmark.
 • Alternatieve inkt is financieel interessanter en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 65%.
 • Een populair artikel is de Lexmark E260A11E toner zwart.
 • Advies: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Snelkoppelingen: Goedkoopste inkt voor Lexmark MS | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een ms laser? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Seriems
Modellaser
Type printerLaser
Vaak gekochte tonerLexmark E260A11E toner zwart
Vanafprijs €€€

Goedkoopste Lexmark MS printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,06 en een kleurenafdruk doorgaans €0,10 per a4. Middels de goedkoopste Lexmark MS toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd onnodig duur. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dat blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder check je gerenommeerde webshopswaar je gerust snel de juiste inkt kunt vinden. Per website kan je zien of ze namaak inkt en/of de officiële producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een ms laser? Hieronder kan je aan de slag met een aantal slimmigheidjes om nog voordeliger te printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld eco-modus. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic of Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de ms laser?

Zie je een bericht dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Deze berichten kun je vaak nog wel even negeren. Vervang nooit direct de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en ververs deze wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Lexmark MS is een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Kijk allereerst welke kleur aan vervanging toe is. Hierna check je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Kijk naar het tonernummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Denk dan aan laser uit de serie ms van Lexmark.
 3. Neem een handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de bekende webshops zoals Inkt.nl en Printabout.nl worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark MS CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Oceaanblauw of RAL 5024.
Lexmark MS MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Tomaatrood of RAL 3012.
Lexmark MS YellowGeelGele inkt voor kleuren als Citroengeel en RAL 1034.
Lexmark MS Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de ms laser.

Werkende toners passend in de ms laser.
Wij hebben onderstaande gekozen die in jouw printer passen.

 1. Lexmark E260A11E toner zwart
 2. 2x Lexmark E360H11E toner zwart
 3. Lexmark E360H11E toner zwart


Voordelige Lexmark MS toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de toner te verwisselen. Verderop is er een overzicht waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners ms laser vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je computer of laptop indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner verwisselen

  Open de printerkap en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals geïnstrueerd op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner installeren

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Lexmark MS

Beste Lexmark MS huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw ms laser? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Lexmark of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een groter inhoud en doet het net zo goed als originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel 50% goedkoper. Een huismerk product is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de A-merken niet het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdrukkwaliteit is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het printen met een huismerk toner
Zo nu en dan zul je een foutmelding krijgen als je wilt printen met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Lexmark wil dat jij als consument hun merktoners gebruikt. Zo’n storingscode wegklikken en doorgaan met printen. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen verderop nog een aantal tips.

 1. Kijk of je de goede imitatie toner hebt liggen. Schrijf het modelnummer op en kijk of deze klopt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Check of je het beschermmateriaal hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Lexmark.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Verschillende printers printen geen zwart-wit als 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is niet erg handig. In veel gevallen is dit op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Blijft de printer een error geven? Plak ondoorzichtige tape over het venster van de lege Lexmark MS toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de ms laser?
Een groot deel van de apparaten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zo heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw Lexmark toners er even in en uit halen draagt ook bij aan een langere levensduur. Je printer heeft een melding wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Lexmark MS navullen?
Op de markt zijn navulbare items die je kunt kopen. Het betreft speciale patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Tevens kan dit ook worden gedaan door specialisten die hierin gespecialiseerd zijn. Deze organisaties werken met betaalbare namaak artikelen in plaats van originele Lexmark toner-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de ms laser?
Je all-in-one apparaat installeren en instellen is niet heel complex meer. Vaak herkent jouw windows PC of Mac de nieuwe printer direct. Randvoorwaarde is wel het installeren van de up-to-date printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Lexmark. De populairste printer drivers die geschikt zijn voor de ms laser staan voor je klaar op de website van Lexmark. Op deze ondersteuning pagina check je voorts relevante hulp als handleidingen, info over het reinigingsprogramma en hulp bij netwerkproblemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de ms laser?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd op een verkeerd moment. De printer laat foutcodes zien. Zulke error-codes kun je achterhalen via de portalen van de leverancier. Veel voorkomende Lexmark MS storingen zijn; vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, geen inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwste Lexmark printersystemen verschaffen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit houdt in dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De ms laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Ook kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de App op een tablet of smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig steeds meer leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Ze sturen dan per 4 weken, per half jaar of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige toner. Op die manier weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van een lage prijs (15 prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark MS 317 DN
 • Lexmark MS 417 DN
 • Lexmark MS 510 DN
 • Lexmark MS 517 DN
 • Lexmark MS 610 DE
 • Lexmark MS 610 DN
 • Lexmark MS 610 DTE
 • Lexmark MS 610 DTN
 • Lexmark MS 617 DN
 • Plaats een reactie