bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Color Laserjet M680

Online inkt voor de HP Color Laserjet M680 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker bekijk je de meest geschikte aanbieders en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op die manier vergelijk je direct goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de color-laserjet m680 in augustus 2022. Ook ontdek je hieronder tips om goedkoper te printen, info aangaande klooncartridges & printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €47,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de color-laserjet m680: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is goedkoper en bevat meer inkt. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een populair artikel is de HP 653X (CF320X t/m CF323A) voordeelbundel.
 • Let op: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Spring direct naar: Goedkoopste inkt voor HP Color Laserjet M680 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is geschikt voor de color-laserjet m680? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bestellen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamHP
Printerseriecolor-laserjet
Modelnummerm680
Categorie printerLaser
Veel gebruikte tonerHP 653X (CF320X t/m CF323A) voordeelbundel
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste HP Color Laserjet M680 printerinkt bestellen (augustus 2022)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost gemiddeld enkele centen en een print met kleur gemiddeld €0,10 voor een a4. Met het assortiment van de goedkoopste HP Color Laserjet M680 toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is in veel gevallen erg prijzig. Je bent veel goedkoper uit als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder bekijk je de beste aanbiederswaar je zonder problemen eenvoudig inkt kunt bestellen. Per webshop zie je of ze klooninkt of juist merk-inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de color-laserjet m680? In de volgende lijst kan je aan de slag met praktische adviezen die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Stel de printer in op bijvoorbeeld printen in concept. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de color-laserjet m680?

Geeft de computer een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Deze popups kun je vaak nog wel even negeren. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en plaats de nieuwe inkt pas wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Color Laserjet M680 is een zogenoemde laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Ook vergelijk je welk type inkt past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan m680 uit de serie color-laserjet van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de meeste online leveranciers als 112supplies en Paradigit vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en ook volledig gevuld. Meer details check je hier.

TypeKleurInfo
HP Color Laserjet M680 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Staalblauw en RAL 5010.
HP Color Laserjet M680 MagentaRozeRoze inkt voor Bruinrood en RAL 3033.
HP Color Laserjet M680 YellowGeelGele inkt voor Signaalgeel of RAL 1019.
HP Color Laserjet M680 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inkttoners voor de color-laserjet m680.

Geschikte toners voor een color-laserjet m680.
Wij hebben de volgende gesignaleerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 823A / 824A (CB380A t/m CB383A) voordeelbundel
 2. HP 823A (CB380A) toner zwart
 3. HP 824A (CB381A) toner cyaan
 4. HP 824A (CB382A) toner geel
 5. HP 824A (CB383A) toner magenta


Voordelige HP Color Laserjet M680 toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan is het tijd om de toner te verversen. Hieronder bieden wij een opsomming met een concrete uitleg.

Uitleg toners color-laserjet m680 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De software op de PC zal een melding tonen welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt zien in de instructies.

 4. Nieuwe toner plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra je alle stappen uitgevoerd hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP Color Laserjet M680

Beste HP Color Laserjet M680 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw color-laserjet m680? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn de officiele merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit proces gebeurt bij gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een afdruk is vergelijkbaar met officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het plaatsen van huismerk toner
Soms zul je een foutmelding krijgen bij het installeren van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP hoopt dat jij hun eigen toners koopt. Deze melding kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Dan vind je verderop een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de juiste budget toner in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze hetzelfde is als het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Check of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je vaak eerst een keer printen met de originele inkt. Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer of je het lipje verwijderd hebt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie als 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is zeer frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen succes? Plak een stukje tape op het plastic venstertje van de lege HP Color Laserjet M680 toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de color-laserjet m680?
De meeste printproducten hebben een intern reinigingsprogramma voor de printkop. Met behulp van dit programma blijft de print kwaliteit goed. Soms de HP toners schoonmaken met een doekje is slim om te doen. Je model geeft zelf aan als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP Color Laserjet M680 opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen in voorraad. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan printwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze organisaties bieden laag geprijsde huismerk artikelen en geen originele HP toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de color-laserjet m680?
Een printer gebruiksklaar maken is sinds enkele jaren kinderspel. Normaal gesproken detecteert een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Zorg wel voor de up-to-date printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De geldige printer drivers die werken met de color-laserjet m680 staan vermeld op de website van HP. Op de downloadpagina biedt de leverancier bovendien handige ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een color-laserjet m680?
Een printerstoring is irritant en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze error-codes zijn te benaderen via de website en via supportmedewerkers. Vervelende HP Color Laserjet M680 storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, wil niet printen, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam, slecht leesbare tekst.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De beste HP printers en scanners zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit heeft als voordeel dat je ook kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De color-laserjet m680 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Eveneens kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Er bestaan opvallend veel merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige toner. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (25 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie