bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark T 642DN

Goedkoop en snel inkt voor de Lexmark T 642DN bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker check je de bekendste aanbieders en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Zodoende koop je vlug goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte inkt die werken in een t 642dn in augustus 2022. Evenzeer ontdek je op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, adviezen betreffende imitatie inkt & technische specificaties.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €42,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de t 642dn: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er kan worden gekozen voor huismerkproducten of originele inkt van Lexmark.
 • Kloon inkt is lager geprijsd en wordt volledig gevuld. Je bespaart al snel 60%.
 • Een populair item is de Lexmark 64016HE toner zwart.
 • Tip van de expert: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Bestel de goedkoopste inkt voor de Lexmark T 642DN | Besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de t 642dn? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Printerseriet
Modelnummer642dn
Type printerLaser
Vaak gekochte tonerLexmark 64016HE toner zwart
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste Lexmark T 642DN printerinkt kopen (augustus 2022)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je om en nabij de enkele centen en een kleurenafdruk gemiddeld €0,10 voor een afdruk. Middels de goedkoopste Lexmark T 642DN toners kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor nieuwe inkt is in de regel aan de prijs. Je bent veel goedkoper uit wanneer je jouw inkt online koopt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna bekijk je populaire shops waar je probleemloos binnen enkele minuten de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder zie je of ze huismerk inkt en/of originele producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de t 642dn? In het volgende schema vind je meerdere tips & tricks om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en je bespaart tot wel 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals beperkte kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Century Gothic en Times New Roman.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt is goed voor een t 642dn?

De berichtje dat de inkt op is? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kun je vaak nog wel even negeren. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vernieuw deze zodra de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Lexmark T 642DN betreft een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens informeer je welk type inkt past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printertype. Zoals 642dn uit de serie t van het merk Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel aanbieders zoals Go4inkt en Vikingdirect.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover tref je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark T 642DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Azuurblauw en RAL 5011.
Lexmark T 642DN MagentaRozeRoze inkt voor Heidepaars of RAL 3007.
Lexmark T 642DN YellowGeelGele inkt voor onder andere Zandgeel en RAL 1019.
Lexmark T 642DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inkttoners voor de t 642dn.

Erkende toners voor in de t 642dn.
Wij hebben deze gevonden die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Lexmark 64016HE toner zwart


Voordelige Lexmark T 642DN toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan wordt het tijd om de toner te plaatsen. Verderop vind je een praktisch stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners t 642dn vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je computer of laptop zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude toner verwisselen

  Zet de printerklep open en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Verwijder het plakkertje zoals je kunt lezen op de verpakking.

 4. Nieuwe inkttoner in de printer zetten

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat het goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Lexmark T 642DN

Beste Lexmark T 642DN huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw t 642dn? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Lexmark of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit navullen gebeurt vaak door speciale bedrijven en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Huismerk-inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de originele niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De printkwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
In enkele gevallen zul je een foutmelding krijgen wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Lexmark je wil dwingen dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit soort storingscode kan je negeren en wegklikken. Nog niet opgelost? We bieden verderop enkele praktische adviezen.

 1. Kijk of je de juiste namaak toner hebt aangeschaft. Noteer het modelnummer en kijk of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer even van het net. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Check of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een keer printen met de originele inkt. Hierna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het ontluchtingslabel verwijderd hebt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Lexmark.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat kan ik doen?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen op het moment dat een kleurenpatroon ontbreekt. Dat geeft grote irritatie. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen succes? Plak ondoorzichtige plakband over het venstertje van de lege Lexmark T 642DN toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de t 642dn?
Een groot deel van de apparaten gebruiken een reinigingsprogramma voor de printkop. Met behulp van dit programma heb jij altijd een mooie printafdruk. Regelmatig de Lexmark toners ontdoen van stof is ook een goed idee. Je printer geeft zelf aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Lexmark T 642DN navullen?
Er zijn speciale navulbare patronen in de handel. We bedoelen dan inktpatronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. In veel gevallen kan je dit ook laten doen bij organisatie die hier meer ervaring mee hebben. Deze organisaties faciliteren aantrekkelijke namaak producten en geen originele Lexmark toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de t 642dn?
Je all-in-one apparaat installeren en instellen is sinds enkele jaren kinderspel. Normaal gesproken detecteert een windows laptop of Mac je printer binnen enkele seconden. Denk wel aan de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de portalen van Lexmark. De beste printer drivers die werken met de t 642dn staan op de website van Lexmark. Op de update- en service pagina tref je voorts aanvullendedetails zoals de handleiding, de juiste instellingen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de t 642dn?
Een printerstoring is frustrerend en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze error-codes zijn te benaderen op het informatieportaal van de verkoper. Vaak voorkomende Lexmark T 642DN storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, printkop fout, geen inkt, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere Lexmark printers werken met draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De t 642dn WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evenzeer kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er bestaan steeds meer merken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je krijgt dan elke 8 weken, om de 3 maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot duur (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie