bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark X270

Direct inkt voor de Lexmark X270 bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker check je de goedkoopste webshops en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Zo ontdek je vlug goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de x 270 in december 2023. Daarbovenop lees je hieronder bespaartips, info over klooncartridges & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €14,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de x 270: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een budgetlabel of originele inkt van Lexmark.
 • Alternatieve inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een uitstekend artikel is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Let op: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor Lexmark X270 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt moet ik hebben voor de x 270? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt opties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkLexmark
Printerseriex
Model270
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Prijsindicatie €€€

Goedkoopste Lexmark X270 printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is best kostbaar. Een printje in zwart wit kost je circa €0,06 en een full-color al snel €0,12 per afdruk. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Lexmark X270 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is doorgaans niet slim. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dit blijkt keer op keer uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht vind je erkende aanbiederswaar je moeiteloos en snel inktpatronen kunt bestellen. Per webshop laten we zien of ze huismerk inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de x 270? In het volgende schema bekijk je praktische adviezen om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Neem imitatie inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en zo bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is duur.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans of Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Wat is geschikte inkt voor de x 270?

Geeft de printer een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Lexmark X270 noemen we ook wel een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Hierna check je welk product past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Hier betreft het de 270 uit de serie x van Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel online leveranciers als replacedirect en inktknaller.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer details daarover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark X270 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Oceaanblauw en RAL 5012.
Lexmark X270 MagentaRozeRoze inkt voor Lichtroze en RAL 4011.
Lexmark X270 YellowGeelGele inkt voor onder andere Licht ivoorkleurig of RAL 1016.
Lexmark X270 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de x 270.

Populaire cartridges voor in de x 270.
Onze expert heeft de volgende gekozen die toe te passen zijn op je printer.

 1. Lexmark 14 + 15 XL Multipack
 2. Lexmark 14 Zwart
 3. Lexmark 15 Kleur


Voordelige Lexmark X270 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan wordt het tijd om de cartridge te plaatsen. Onderstaand bieden wij een praktisch stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges x 270 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je computer of laptop geeft aan welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het transparante zegel zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu de inkt testen. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Lexmark X270

Beste Lexmark X270 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw x 270? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten soms niet zo is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is vergelijkbaar met originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers toont de printer een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Lexmark eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Een foutmelding kan je negeren en wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? In dat geval vind je op deze pagina diverse snelle tips.

 1. Controleer of je de goede huismerk cartridge hebt. Noteer het modelnummer en ga na of deze klopt met de originele inkt.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je wel eens eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het dopje / plastic weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Lexmark.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

FAQ (veelgestelde vragen)

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe los ik dat op?
Diverse printer schakelen de zwart-wit functie uit als de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat geeft grote irritatie. Er bestaan meerdere lifehacks. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege Lexmark X270 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de x 270?
Nieuwe printers hebben een intern reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de Lexmark cartridges er even in en uit halen wordt ook geadviseerd. Je machine indiceert wanneer het gereinigd moet worden. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark X270 bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items in de handel. Dit zijn zogenaamde hervulbare patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten uitvoeren door specialisten die hier ervaring mee hebben. Deze shops bieden budget imitatie producten en dus niet originele Lexmark cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de x 270?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken is niet heel complex meer. Vaak herkent jouw Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Het snelst gaat dit met behulp van de relevante printersoftware. Dit is te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Lexmark. De geldige printer drivers die passen bij de x 270 staan op de website van Lexmark. Op deze ondersteuning pagina bekijk je ook extra details zoals de handleiding, info over het reinigingsprogramma en advies over storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de x 270?
Een printerstoring is irritant en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De printer laat foutcodes zien. Zulke error-codes worden uitgelegd via het online portaal en via de klantenservice. Vaak voorkomende Lexmark X270 storingen zijn; printkop fout, vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, langzaam.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwste Lexmark printers verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit heeft als voordeel dat je ook kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De x 270 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er zijn tegenwoordig steeds meer leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, 4 keer per jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en heb je zekerheid dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van voordelig (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500 prints per maand).

Plaats een reactie