bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark X

Goedkoop en snel inkt voor de Lexmark X bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker vind je de betrouwbaarste winkels en kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende vergelijk je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die passen in de x inkjet in april 2023. Daarbij doorzoek je hieronder tips om te besparen op de printkosten, adviezen aangaande voordelen + nadelen van huismerk en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €16,25.
 • Je hebt diverse kleuren voor de x inkjet: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor het huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Namaak inkt is goedkoper en is volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een uitstekend product is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/26.
 • Tip: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Snelkeuze: Vind de goedkoopste inkt voor Lexmark X | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan in een x inkjet? | Inkt vervangen in 5 stappen | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkLexmark
Seriex
Modelnummerinkjet
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/26
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste Lexmark X printerinkt bestellen (april 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost zo’n €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,11 per printje. Door de aankoop van de de goedkoopste Lexmark X cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is meestal nogal duur. Je bent veel goedkoper uit als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema tref je de beste online aanbieders waar je veilig en direct de juiste inkt kunt vinden. Per leverancier beschrijven we of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de x inkjet? In de box hieronder kan je aan de slag met nuttige tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart tot wel 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie snelle modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont en Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is geschikte inkt voor de x inkjet?

Ontvang je een seintje dat de inktvoorraad op is? Tip: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Lexmark X is een zogenoemde inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Begin met het bekijken welke kleur vervangen moet worden. Daarna is het belangrijk dat je weet welk product past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan inkjet uit de serie x van Lexmark.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal online aanbieders als 123inkt en Totaalinkt.shop kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Meer informatie lees je verderop.

TypeKleurInfo
Lexmark X CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Verblauw en RAL 5010.
Lexmark X MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Wijnrood en RAL 3001.
Lexmark X YellowGeelGele inkt voor met name Signaalgeel en RAL 1021.
Lexmark X Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de x inkjet.

Populaire cartridges voor in een x inkjet.
Wij hebben deze gevonden die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Lexmark 150 XL set
 2. Lexmark 150 Black
 3. Lexmark 150 Cyan
 4. Lexmark 150 Magenta
 5. Lexmark 150 Yellow


Voordelige Lexmark X cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te plaatsen. Onderstaand plaatsen we een kort informatieblok met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges x inkjet vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC toont je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het plakkertje er af zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Lexmark X

Beste Lexmark X huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw x inkjet? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als originele merkinkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt gedaan door derde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Imitatie inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken niet het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit komt overeen met originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe komt er een bericht met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Lexmark hoopt dat jij hun eigen cartridges plaatst .Dit type waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? In dat geval vind je in de bijgaande opsomming nog wat adviezen.

 1. Bekijk of je de juiste budget cartridge hebt gekocht.Schrijf het modelnummer op en ga na of deze hetzelfde is als de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Bekijk of je het beschermkapje weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Lexmark.
 8. Onderhoud de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Een deel van de printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Start met het kiezen voor enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege Lexmark X cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de x inkjet?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma voor de printkop. Zodoende blijft de print kwaliteit goed. Af en toe uw Lexmark cartridges ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Je printer geeft aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark X hervullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen verkrijgbaar. Dit zijn concreet hervulbare cartridges / toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. In de regel kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemers die hierin gespecialiseerd zijn. Deze specialisten bieden voordelige huismerkproducten en geen originele Lexmark cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de x inkjet?
Een printapparaat installeren en instellen kost tegenwoordig niet veel tijd. Over het algemeen herkent een windows of Mac computer de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de downloadpagina van Lexmark. De populairste printer drivers voor je x inkjet staan op de website van Lexmark. Hier tref je bovendien relevante assistentie zoals instructies, onderhoudstips en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de x inkjet?
Een printerstoring is vervelend maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke error-codes zijn op te zoeken via het online portaal van de verkoper. Veel voorkomende Lexmark X storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere Lexmark all-in-one printers bieden je draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot pluspunt is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De x inkjet WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Bovendien kan je ook printen en scannen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Er bestaan verschillende fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. De fabrikant stuurt je om de 30 dagen, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige cartridge. Zodoende heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en mag je erop vertrouwen dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van eenvoudig (15 prints per maand) tot exclusief (meer dan 1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark X 264DN
 • Lexmark X 360
 • Lexmark X 363DN
 • Lexmark X 364DN
 • Lexmark X 364DW
 • Lexmark X3470
 • Lexmark X5250
 • Lexmark X5270
 • Lexmark X5410
 • Lexmark X5470
 • Lexmark X7170
 • Lexmark X72
 • Lexmark X7310
 • Lexmark X7350
 • Lexmark X74
 • Lexmark X75
 • Lexmark X8310
 • Lexmark X8350
 • Lexmark X1290
 • Lexmark X2230
 • Lexmark X2240
 • Lexmark X2250
 • Lexmark X2310
 • Lexmark X2315
 • Lexmark X2330
 • Lexmark X2350
 • Lexmark X2450
 • Lexmark X2470
 • Lexmark X2600
 • Lexmark X2620
 • Lexmark X2630
 • Lexmark X2650
 • Lexmark X2670
 • Lexmark X270
 • Lexmark X3310
 • Lexmark X3330
 • Lexmark X3350
 • Lexmark X3450
 • Lexmark X1100
 • Lexmark X1110
 • Lexmark X1130
 • Lexmark X1140
 • Lexmark X1150
 • Lexmark X1155
 • Lexmark X1160
 • Lexmark X1170
 • Lexmark X1180
 • Lexmark X1185
 • Lexmark X1190
 • Lexmark X1250
 • Plaats een reactie